By Glock17

glale said:
:) Faco,meni drugi štos s'leva.
Da pitam gde si nabavio, ili ne?

Bata @glale, jedan info iz prve ruke. :)
Odnosno jedna dobra i jedna loša vest, dobra je da je uvoz JSB dijabola krenuo i sigurno stižu, a loša je da dijabole stižu tek u decembru... :D :lol:

:D Auuu, bata @Glock,najebasmo načisto.Evo upravo se patim sa H&N Field Target Trophy 4,52.Osetno teže ulaze u cev od jsb heavy u istom pod kalibru.Nisu stabilni pogodci kao kod jsb-a.Malo,malo pa neka ode na svoju stranu...na 25m to zna biti i 10-15mm :(
P.S.
Imam još par kutija jsb heavy ali mi se ne troše,čuvam ih dok ne vidim gde ću nabaviti nove

@glale, probaj 4.50 ili 4.51 od H&N dijabola, i 4.51 ulaze teze od jsb 4.52...i probaj H&N baracuda light, meni one trenutno menjaju jsb heavy, odlicne su :)

Hoće li ovaj nosač sačuvati optiku od springerice snage 16J? Iskreno, vrlo sam skeptičan... :?

20210616_110519.jpg

20210616_110540.jpg

20210616_110714.jpg

Taj nosac jedino moze bolje da drzi optiku da ne mrda, ne vidim po cemu bi je sacuvao od trzaja kad istu silu trpi kakav god nosac da je drzi a da nije zr mount...

Pa postoji mala razlika u odnusu na dvodelne , trzaj na dvodelnima utice na optiku da kazem na 2 zasebna mesta a jednodelni to malo kompenzuje , mada sa fixnim nosacima se nikada ne zna ...

Navodno postoji razlika, ali to je sigurno nesto minimalno da nije ni vredno pominjanja...
Uvek sam koristio takve nosace i nisam se bas nesto usrecio, vise optika je stradalo, mada je puska od 20-21j...

Nemam nekog iskustva sa takvim puskama, ali sa springericama se nikad ne zna, 7.5j nije strasno, 16j je vec malo zajebano :)

glale said:
:D Auuu, bata @Glock,najebasmo načisto.Evo upravo se patim sa H&N Field Target Trophy 4,52.Osetno teže ulaze u cev od jsb heavy u istom pod kalibru.Nisu stabilni pogodci kao kod jsb-a.Malo,malo pa neka ode na svoju stranu...na 25m to zna biti i 10-15mm :(
P.S.
Imam još par kutija jsb heavy ali mi se ne troše,čuvam ih dok ne vidim gde ću nabaviti nove

Ne znam šta da kažem, izgleda loš nam horoskop ovih dana... Mada, dobro si mi napisao to za H&N, baš sam mislio da se preorjentišem na njih pošto ih ima dosta u ponudi iako nisu jeftine, tako da sad neću da srljam, samo po jedna kutijica, čisto za probu... 👍😊

:) Bata @Glock,uzeo sam danas 3 kutije H&N baracuda light,za probu.
20210617_092445_copy_1200x1600.jpg
Upada u oči da ima dosta iskrivljenih suknjica...
20210617_092625_copy_1200x1600.jpg
Na 25 metara prvih 5 je solidno a 6-a ode dole...ne znam zašto...još ću istestirati malo ozbiljnije,ovo je bilo brzinski.
20210617_130802_copy_1200x1600.jpg

Iskrivljene suknjice, a koštaju 1.300,- rsd i to 400 komada... 🤨🤬

Ništa, javljaj kakvi su dalji utisci. 😉

Uzimao sam razlicitih H&N dijabola u 4.50 i 4.51, ni jedne nisu bile sa iskrivljenim suknjicama, a zadnju turu sto sam kupio nisam ni proveravao jer nemam kad da pucam...
Sto se tice preciznosti, vec sam pominjao da ja moram da cistim cev kad prelazim sa jsb na h&n, ne znam koliko to utice na preciznost kod slabijih pusaka, ali verujem da jacim puskama vise smetaju takve sitnice...a verovatno zavisi i do same cevi...i naravno, ne znaci da ce vama da legnu te dijabole isto kao i meni, i ja da biram izmedju jsb heavy i baracuda light, izabrao bih heavy, ali posto ih nema i ove su mi odlicne i sposobne za grupu od 1cm na 35m :)

Ja sam juce kupio Hawke Airmax koji ceka Weihrauch u snazi od 16J…

Dobar izbor bata @Lane. 👍😉

Sa kojim uvećanjem AirMax si pazario i sa kojim nosačima dolazi, ako uopšte dolazi sa nosačima? :)

Hawke 3-9x40 Airmax, dolazi bez nosaca… Ja sam prvo kupio iste nosace kao i ti, Hawke samo srednje visine, ali optika nije mogla da stane u njih… Tj onaj ravni deo tubusa je nesto kraci i pocinje konus, tako da jednodelni nosac od Hawka nije mogao… I onda sam ga zamenio za Stogerov jednodelni nosac, koji je nesto kraci i to je to za sada. Hawkov nosac izgleda kvalitetniji, puniji i lepse nekako stegne pusku… Ali sta je tu je..
Optiku sam stavio na Peruna i za vikend ide upucavanje, dok ne stigne hw :D

Da, ovaj Hawke jednodelni nosač je dugačak tačno 120mm, a tebi na AirMax optici sveukupni korisni deo tubusa gde je prečnik 1" je samo 114mm. Baš glupo al' tako je, posebno kad se uzme u obzir da je i optika i nosač od istog proizvođača... :roll:

Btw: I samo još da ti kažem, ako slučajno ne znaš, da je i originalni Diana ZR-Mount isto 120mm, odnosno njegov overall length je tačno 4.75", što je malčice preko 120mm, tako da i njega otpiši za AirMax.

Nego, javljaj za vikend kako si zadovoljan AirMaxom. ;)

ZR Mount mi nije bio u planu, opredelio sam se za Airmax kao skuplju opciju, ali izdržljiviju, jednodelne nosače, pa evo ovde sigurno u narednom periodu javljam kako sve funkcioniše...
A tebi ide detaljan izveštaj na viber za vikend ;)

Users who are viewing this thread

Back