By Glock17

Hawke Airmax koliko znam nije izdržljivija optika nego samo model namenjen vazdušnim puškama.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

@Glale jesi li probao malo bolje te barakude lakše. Moje nisu bile sa oštećenim suknjicama i korektna su zamena u nedostatku jsb heavy.

:) Jesam @Goxy,ispucao sam nekih 200 komada.Ovo je kutija sa dosta škarta,nadam se da će ostale biti bolje.U pravu si,korektna su zamena dok ne stigne jsb heavy,najbolja zamena do sada.Ovih dana kod mene stalno duva vetar pa testiranje služi samo meni...Na 25 metara po promenjljivom vetriću u svaku jedinicu i centar po 5 dijabola H&N Baracuda light..
20210617_174123_copy_1200x1600.jpg
Mislim da su sve grupe od centa do centra od 5 do 7mm...otprilike
P.S.
Kad ispraznim kutiju od 400 komada,prebrojacu skart iz nje.

Evo i ovde da nastavim oko upucavanja nove optike, kada sam vec napisao u Glockovoj temi, nadam se da nece zameriti…
Ja sam montirao Hawke Airmax na Peruna, sa Stoeger jednodelnim nosacem i stegao na najjace za pusku… Izgledalo mi je da je to ok, medjutim sa prvom dijabolom montaza se mrdnula. Sarafi zategnuti na najjace da nema vise mesta za bilo kakvo dotezanje, tako da sam sve skinuo i odradio pucanje na mehaniku….
Ono sto mi je na oko izgledalo je da taj kineski Stoeger nosac nije u kvalitetu kao Howkeov, ali mi se cini da njegov zub koji ulazi u zljeb na pusci nije dovoljno tanak/ostar da lepo udje i uhvati kako treba…
Ima li neko predlog gde u Ns da kupim kvalitetan jednodelni nosac?

E to je ono sto sam ja pricao, da su mi ocajne sve sine na skoro svim prelamacama. Losi uglovi, plitko ulazenje itd. Pa na sve to kad se dodaju kineski nosaci, koji takodje nisu precizno uradjeni...

Baci neku sliku onako izbliza da vidimo, mozes ivice na nosacu obraditi da to ulazi dublje...

Lane said:
Evo i ovde da nastavim oko upucavanja nove optike, kada sam vec napisao u Glockovoj temi, nadam se da nece zameriti…
Ja sam montirao Hawke Airmax na Peruna, sa Stoeger jednodelnim nosacem i stegao na najjace za pusku… Izgledalo mi je da je to ok, medjutim sa prvom dijabolom montaza se mrdnula. Sarafi zategnuti na najjace da nema vise mesta za bilo kakvo dotezanje, tako da sam sve skinuo i odradio pucanje na mehaniku….
Ono sto mi je na oko izgledalo je da taj kineski Stoeger nosac nije u kvalitetu kao Howkeov, ali mi se cini da njegov zub koji ulazi u zljeb na pusci nije dovoljno tanak/ostar da lepo udje i uhvati kako treba…
Ima li neko predlog gde u Ns da kupim kvalitetan jednodelni nosac?

..ma kakvi zameriti... ;)

Btw: Ovaj Hawke nosač je stvarno dobar a nije preterano skup, baš mi žao što ne može na tvoju optiku.
Inače, na hw35 je bolje odrađeno ležište za pin-stop nego kod Peruna/Slavie gde su samo zarezi, kod hw35 su to duboke konusne rupe i verujem da bi Stogerov nosač na njoj odradio poso, jednostavno kad se zategne nema kuda...
E sad, ako si nestrpljiv imaš FX-ove dvodelne podesive nosače, što za tvoju optiku nije loše rešenje, dosta su kvalitetni i na oba nosača ima navoj za pin-stoper, ali u pakovanju ne dolaze sa pin-stoperom, to bi morao naknadno nabaviti... :roll:

Filee, da palo mi je na pamet da obradjujem sam nov nosac iz radnje, ali mislim da cu ga pre vratiti i kupiti nesto kvalitetnije…
Glock, tako je, Perun nema rupu za stoper, i to sigurno dosta znaci… Pogledacu te FX nosace, sta drugo…

Da, to kod Peruna nije baš najsrećnije rešeno, mislim da je Perun idealan sa mehanikom i to tako i treba da se koristi...

Btw:Gledo sam te FX nosače i ja ih merkam, stvarno su kvalitetni, a pošto su podešavajući nema bojazni da ostaneš bez klikova, jedino što su duplo skuplji od Hawke jednodelnog nosača. Meni trenutno Hawke odrađuje posao, ima dobro odrađen pin-stoper i jako dobro drži montažu, čak i ako odvrnem ona četiri glavna šrafa što drže montažu na šini, dok ne popustim pin-stoper ne mogu skinuti nosač sa puške... ;)

Ma nema od pucanja ništa, upekla Zvezda ko na takmičenju...Otvorim zaječarsko i vidim meni nešto tu fali, skoknem po krmetinu i još piva i vidim to je to...🤗 Jbg, nisam se mog'o suzdržati... :D

Users who are viewing this thread

Back