Ciscenje cevi

DraganMiletic

Active member
Drugari potreban savet,

Prestelovao sam pusku na King 1.65g da bih proverio da li mi se to desava na sa svim dijabolama i bio sam u pravu.
Doduse u manjoj meri nego sa Heavy 2.2g, gde dobijam i velike flajere.

Puska mi puca prelepo, ispod 10mm na 40m i to traje 30-40 dijabola i onda pocinje da se siri. Sa Heavy dijabolama cak
i po neki flajer. Probao sam da nastavim da pucam da ne cistim cev i samo bude gore.

Ocistim cev i posle samo nekoliko dijabola se sve vrati u normalu. Probao sam vise puta da ne bude da je do neceg drugog.

Prva dva tri vatna diska su jako prljava. Nema nikakvih parcica olova, sljokica ili neceg vidljivog. Samo crna prasina (gledao sam sa jakom lupom).

Da li je normalno da se toliko brzo zaprlja cev?
Da li bi pomoglo pranje dijabola ili nesto drugo?

Bolje je probati nego verovati. Imaš pušku i dijabole, operi isprobaj, pa podmaži, eksperimentiši, pa ponovo isprobaj pa javi rezultate. Vatni disk ne može da čisti cev ni približno kao krpica koje se provlači strunom.

To je bas problem ako moras da cistis cev posle 30-40 dijabola. Kod mene je slicna situacija, ali ja moram da cistim cev tek posle 200-300 komada.

Nasao sam video kod Rus Bear-a on Ima vise FX cevi ili linera i on pred svako pucanje cisti cev i ima 50 preciznih hitaca posle toga. Naravno pre toga ispuca 15 da "razradi" cev. Sto mu je dovoljno za takmicenje.
On tako proba svaku svoju cev jer ima malih razlika. Jednostavno puca dok ne primeti losiju grupu i zapisuje za svaku cev.
Dok svi placeni promoteri FX-a tvrde da nikada ne ciste a samo neki da ciste kada primete ne preciznost a ne kazu na koliko dijabola.
Kod mene nije bas da mora posle 30-40. Primecujem malo vece grupe. Jedini mi Heavy pocinje da dobija flajere. Dok King i Heavy MK2 samo prosire malo grupu. Ujedno su i mnogo preciznije u mojoj cevi.
Mora da cistim pred kraj male kutije dijabola 150kom. Tada vec pocinju flajeri.

Ja sam ti amat-er u ovom sportu, ali ajd da dodam jos nesto. Jesi probao sa nekim drugim dijabolama? Recimo, meni su se mnogo bolje pokazale APOLO AIR BOSS 1.15 nego JSB HEAVI od 1.18g, Cak mi se desavalo da mi stigne pakovanje JSB od 500 kom i preko pola ima deformisanu suknjicu.
Moje neko laicko razmisljanje je da najvise smeta olovo koje ostaje na ustima cevi, neka u jednom zlebu od prethodne dijabole ostane iz nekog razloga neki mikro opiljak ili tanja naslaga zbog deformacije dijabole, eto ti flajer.
Opet da se ogradim, pocetnik sam, tek ulazim u sve ovo, pa moje razmisljanje uzmi sa rezervom.

Ja imam fx rojal u .25 kal i pucam king u 25.4 grejna i cev mi je takva da posle 700 dijabola moram cistiti cev prvljava do bola a posle ciscenja posle 5 dijabola bije u tacku veliki kalibar prljavo olovo drug to je problem

Probao sam da operem i nauljim dijabole. Isto, posle 40 pocinje da siri grupe.
Ne znam sa cime moze da se skine taj crni oksid olova sa dijabola, posto ovako pranje sa deterdzentima ne skida nikakvu prljavstinu sa njih.

Users who are viewing this thread

Back