Cometa 300

Što se tiče poliranja samog okidača uradio si sve što je moglo i što si trebao. Može tu još da se proba sa promenom ugla nalegajućih površina, kraćenje ili promena oblika nalegajućih površina ali tu svaka greška znači da više nemaš okidač. Ako nabaviš rezervne delove onda je druga priča.

Meni lično, kundak sa pištoljskim rukohvatom je uvek najbolje rešenje ali uvek i najteže.
Ne znam kako si zamislio da menjaš oblik okidača, liči mi da je presovani lim u pitanju a ne pun materijal. Pretpostavljam da hoćeš da ga "saviješ" u nazad?

Jeste presovani lim je postojeci ali jednostavno sam mislio da ga uradim od punog aluminijuma totalno drugi a ovaj da ide u fioku...

Meni izgleda da ti je okidac previse daleko i zbog toga ne mozes da povuces ravno. Ne vidim zasto ne bih mogao da napravis drugi i to kao kod FX pusaka gde ima podesavanje.

Mozda da probas samo drugaciji hvat, da ti palac ne hvata preko kundaka, nego da ide sa strane kundaka (palac ti prati cev). Mislim da bi ti tada i okidanje bilo ravno...mislim, probaj, nista ne gubis.

Mozda da probas samo drugaciji hvat, da ti palac ne hvata preko kundaka, nego da ide sa strane kundaka (palac ti prati cev). Mislim da bi ti tada i okidanje bilo ravno...mislim, probaj, nista ne gubis.
Naravno hvat jeste bitan i produzi prst samo ne resava ugao nikako,nas 4 je probalo i svima je kao ok zato sto je sada okidanje fino dok ja nisam predocio ovaj problem a onda svi su se slozili,inace drzim palac upravno na cev na slici jeste moja puska ali nisu ruke ja sam slikao,posao kojim se bavim je u garazi sa automobilima pa mi ruke i nisu bas za slikanje : ) ... Definitivno nisu se u fabrici potrudili oko tog okidaca i ne krivim ih to je puska koja nije skupa ali probacu nesto da promenim pa ce da vidimo...

1000026104.jpg
Misim da nema potrebe da praviš novu polugu okidača od aluminijuma.
Mozeš da zarežeš testerom za metal trougao na presovanom limu i poviješ malo polugu u nazad. Posle malo "pecneš" CO2 aparatom i rešio si problem... Na ovaj način nećes ugroziti funkcionalnost okidača, tako da ti ne treba rezervni deo.
Ja sam imao isti problem na mojoj kineskoj GSG WF600, ali zbog drugačije konstrukcije okidača na drugi način sam to rešio. Kad stignem rastaviću pušku i slikati moje rešenje okidača.

Last edited:
Mozeš da zarežeš testerom za metal trougao na presovanom limu i poviješ malo polugu u nazad. Posle malo "pecneš" CO2 aparatom i rešio si problem... Na ovaj način nećes ugroziti funkcionalnost okidača, tako da ti ne treba rezervni deo
Tacno to mi je prvo palo na pamet i u glavi sam vec tacno tako uradio ali ondak rekoh da vidim kad je sklopljena puska koliko ima prostora za taj fudbal kad ono i ovako fabricki 2mm posle opaljenja udara u kraj. Kao sto vidite okidac je i u mehanizmu i u prostoru na pusci smesten u zadnjem delu znaci ako bih to uradio nebi moglo da dodje do opaljenja nikako vrh okidaca bi pre zapeo u kundak.
[automerge]1768128722[/automerge]
Ispravka nebi zapeo u kundak vec u stitnik okidaca : )

Skineš malo materijala sa zadnje strane okidača, promeniš oblik štitniku okidača, napraviš prorez na štitniku okidača...

Kolege odvojio sam malo vremena (6h) i uradio novu polugu okidaca. Nekako mi je bilo lepse da ne diram kundak i da izgled ostane isti. Kako sam u sve ovo krenuo zbog ugla same poluge morao sam i da promenim polozaj osovine pa sam za to iskoristio postojecu nitnu na koju je dolazila opruga.Evo ideje na slici20260107_163452~7.jpg
Kako je dosta slozenijeg oblika od fabrickog nije bilo bas lako odrediti sve mere pa sam koristio i mere fabrickog a i postojeceg stanja na mehanizmu i ponegde pustio malo vise da bih na kraju mogao sve da uklopim i nastimam i to sve preneo na materijal.20260111_174959~2.jpg
Nakon toga usledila je obrada secenje busenje turpijanje i to je trajalo toliko da sam bar 3 puta pomislio da nikad nece da izgleda kako treba...Jedno 68 puta probe i na kraju se isplatilo.20260111_224256.jpg
Dobio sam oblik koji sam zeleo sve je bilo na mestu i nista nije zapinjalo. Posto sam resio sve probleme sa oblikom polirao sam svima dobro znane povrsine i ostalo je da resim polozaj opruge.To sam zavrsio i nisam slikao jer je bilo dovoljno kasno da pocnem da brljavim...Sastavim probam i odusevim se!!!Mehanizam radi savrseno,lepo vraca a zbog poluoblog dela opaljenje je uvek na istom mestu stim sto ne dolazi ni do kakvih promena kod osecaja na okidacu jednostavno istom silinom ide i samo se cuje klik. Debljinom materijala resen je i onaj luft levo desno tako da je i to dodatno doprinelo da osecaj bude bolji.20260112_003718~2.jpg
Hvala svima na pomoci i diskusiji nadam se da ce nekome posluziti informacije iz ove price,ostavicu jos neke slike gde se vidi razlika u samom polozaju poluge okidaca jedino nema slika cele puske ali to cu naknadno da ostavim.20260112_010857.jpg20260111_223714.jpg

Svaka čast Niški - majstorsko rešenje, nema šta!

Daj nam još malo detalja - koji materijal si koristio i čime si ga sekao?
Naravno, sto se tice materijala u osnovi je to aluminijum stim da sam ga odavno odvojio za ovo jer sam uvideo da ne hvata oksid tamo gde je buseno za srafove znaci neka legura a inace je to hladnjak za audio pojacalo Harman iz audija a4 2009 : ) .
Sto se tice alata sve rucno jedino busilica el.
Znaci burgije,bonsek,3 vrste turpija 2 precizne i jedna gruba,smirgle (brusni papir granulacije 120,600,800,2000),koža za poliranje. Naravno radna stega,klesta kombinovana i najbitniji alat mir tisina radio tiho pec na drva...20260112_084348~2.jpg

Mislim da bi mnogo bolje ispao da je hladnjak bio od panasonika sa sve disko svetlima na dugmićima iz golfa dvojke od 96-te 😂
šalu na stranu, treba imati živaca ovo turpijati...svaka čast

Mislim da bi mnogo bolje ispao da je hladnjak bio od panasonika sa sve disko svetlima na dugmićima iz golfa dvojke od 96-te 😂
Nema... presek stanja krseva bio 2010. ovo je bilo sklonjeno namenski, iz 90-ih samo par blaupunkta ostavljeno onih sa code karticom :) .E to su bili uredjaji...

Pitanje, da li sa povecanjem snage/brzine mogu da smanjim i odstupanja u istim.Sa 4 vrste dijabola tu je negde odstupanje oko 5ms e sad ja bih to malo da smanjim a lakse mi je da pitam nego da probam verujem da se neko vec bavio time...Cisto da pomenem kompletan mehanizam sve je u top stanju sve radi savrseno ali opet :)20260321_132927.jpg

Ok samo mi je palo na pamet da bi sa vecom snagom lakse "peglao" te neke nesavrsenosti ali mozda i nije tako...Probacu sa selekcijom dijabola cisto da otklonim jos jednu zavrzlamu pa idemo dalje. Hvala glale na brzom odgovoru.

Ako si merio brzinu sa kvalitetnim dijabolama: JSB, H&N, RWS ili QYS onda varijacija nije do njih, nego kao sto glale kaze, do unutrasnjih komponenti.

Prvo dihtung cevi, pa klipa.

Onda redom, krzave ivice i losi krajevi opruge, vodjice, mazivo, itd

Users who are viewing this thread

Back