CZ 200S FS 4.5mm

Upucana je na 35m.
Uvecanje 32x meta na 50m 1dot dole, 60m 2 dota i jedna tackica (koliko se secam) , 70m 3 dota dole ili na 20x uvecanja 2 dota dole.

Taso koliko se krece cena optike sa uvecanjem kao tvojim ili manjim, recimo 24x i slicno n? pretpostavljam da si pre konacne odluke video vise modela, naravno mislim , na pristupacnuje nasem dzepu....

Ja sam pazario poluvnu. Cene su velike za nase dzepove u svakom slucaju.
Npr u HR http://venatio.hr/optike-nikko-stirling/625-serija-optika-nighteater-1-inch-hunting-.html#/model-np416644md 4-16x44 24.800 din.
Imas i ovu varijantu http://www.ebay.de/itm/HAWKE-Zielfernrohr-Vantage-SF-6-24x44-Absehen-1-2-MilDot-NEU-/220697893954?hash=item33629e9c42:g:FYkAAOSwyQtV5tB1
Pitaj u magnumu kolika bi bila cena da ti uvezu nesto slicno.. oni rade Nikko koliko znam.

Danas sam prvi put probao pusku na 80m.
Pucao u 4 mete, dve mozete videti.

Attachments

• 80m 5x.jpg
    80m 5x.jpg
    98.3 KB · Views: 6,524
  • 0-02-04-5e63c2678c1e11e960402f293201f0ed4699d669bd965239c592ce2610346fb7_full.jpg
    0-02-04-5e63c2678c1e11e960402f293201f0ed4699d669bd965239c592ce2610346fb7_full.jpg
    97.4 KB · Views: 6,524
  • 0-02-04-7bace9acf074c20083ecdc5ebe93a2c2a60f2db1757dc6dd3ffe58587febc989_full.jpg
    0-02-04-7bace9acf074c20083ecdc5ebe93a2c2a60f2db1757dc6dd3ffe58587febc989_full.jpg
    98.1 KB · Views: 6,523
okidac.jpg

A je hod okidača (D je stoper),
B prvi stepen,
C drugi stepen,
E podešavanje "tvrdoće" okidanja.

Moj ti je savet da podesiš A i E kako ti odgovara (ako je to uopšte moguće bez poliranja). B i C ne diraj dok tačno ne budeš znao šta radiš.

I as li koju pomoc I za Hasin okidac , sta I kako tu odraditi, nema na youtube , nisam mogao da nadjem konkretno , i sta I kako se to polira.....? :)

Hasin okidač je jedan od najboljih koje sam ja video u životu (naravno ne računajići match grade) i ja tu ne bih ništa dirao (eventualno da ga podesiš po sebi). Sa druge strane CZ okidač je poluproizvod i treba puno posla da se od njega izvuče maksimum.

Pozabavio sam se malo sa barrel bendom na svojoj CZ i uspeo sam da resim flajere koji su mi se ne tako cesto desavali ali su me nervirali.
Premeravanjem rupe na BB sam video da nije simetricna i da ima odstupanja taman tolika da se cev uvek naslanjala sa leve strane.
Razmak izmedju rupa za cilindar i rupe za cev kod mene je manja od milimetra pa sam odustao od bilo kakvog razbusivanja i pravljenja novog BB.
Uzeo sam burgiju od 15mm i na donju stranu sam lepio vodenu smirglu i polako rucno obradjivao rupu dok nisam uspeo da izvucem jednaku rupu,uspeo sam da dobijem od prilike dve desete milimetra na precniku i to mi je bilo dovoljno da se cev ne naslanja vise na BB.
Vec par dana pucam bez ijednog flajera...jedna briga manje,ja sam zadovoljan :D
Okidac sam malo dostelovao ali po svemu sudeci cu morati da ga poliram ili da ga menjam...Sve u svemu puskica pruza pravo uzivanje :!:

Moja teorija je da BB ne sme ni da dodiruje cev (ne stigoh da ti odgovorim na PM).

Kod CZ200S je ventil u cilindru za vazduh, a cilindar nije frontalno oslonjen na blok već se drži samo preko navoja (što je loša veza i dozvoljava cilindru da "šeta"). Prilikom opaljenja, pritisak deluje na kompletan spoj i pravi kontrakciju cilindra koji preko BB deluje na cev u trenutku opaljenja što dovodi do "flajera". Prava je umetnost sklopiti CZ a da se ništa ne "nategne" (ovo ne važi u tolikoj meri za Hunter model). Ja zbog svega toga BB razbušujem na 16,8 a trenutno sam u nekom ludilu da moram napraviti novi bolji aluminijumski BB.

8ka2.jpg

Najbitnije tri modifikacije (obavezne za svaki primerak cz) su: poliranje okidača, oslobađanje cevi i fiksiranje cilindra podloškom (da bi se oslanjao frontalno a ne samo preko navoja).

U pravu si Vojo sto se tice BB.Cilindar bukvalno visi ali koliko sam video oslanja se na donju stranu BB.
Sledeci problem je fiksiranje BB za kundak zato sto stoji samo na jednom vijku a lufta ima dosta na lezistu za BB na samom kundaku ali to mora da ima jer bi bio problem da je knap zbog samog sastavljanja puske.Posto ima tog lufta u lezistu kundaka treba paziti kako se steze taj jedan vijak od BB da se isti ne bi malo ukezecio i automatski dodirivao cev.
Verovatno bi bilo mnogo lakse to resiti samom nabavkom aluminijumskog cilindra zbog tezine i eventualno nekom podlosko kao sto je rekao Voja.
Inace Vojo jako je zanimljivo ovo resenje sto si prikazao otvorenog BB...verovatno cu se zanimati sa time u toku zime.Hvala na predlogu.

BB nije tu da drzi cilindar nego kao potpora za kundak (cilindar ustvari drži kundak preko bb)... Alu cilindar ne rešava taj problem, stvar je u tome što cilindar ne treba i ne sme da visi. Cilindar ne sme da se pomera ni 0,1mm. Mora da se stavi dihtung (taj razmak varira od puške do puške od 0.4 do 0.6mm) izmedju cilindra i bloka i mora da se učvrsti veza kundak-cilindar. Najgori šraf je srednji, on u stvari nateže sredinu cevi na dole i krivi usta cevi na gore ukoliko se ista osloni na bb. Krivljenje (natezanje) cevi ne utiče na preciznost, nategnuta cev je precizna isto kao i pravilno sastavljena. Postoje dva razloga zašto cev ne treba da dodiruje BB: prvi je što to može da proizvodi flajere (kontrakcija cilindra trza cev pre nego što dijabola izađe), a drugi je konstantni poi shift.

U svakom slucaju cu staviti dihtung izmedju cilindra i bloka pa cu videti sta sam uradio...
Sto se tice aluminijumskog cilindra sigurno utice ako nista drugo onda na ukupnu tezinu puske ako se nevaram mislim da je Miki stavio na njegovu Colorku i voleo bi da cujem kako je on resio neke probleme.
Vojo kada budes imao vremena i volje da postavis delove za poliranje okidaca mislim da sada imao dovoljno ljudi koje to zanima.

Users who are viewing this thread

Back