CZ 200S FS 4.5mm

Milan said:
Sto se tice aluminijumskog cilindra sigurno utice ako nista drugo onda na ukupnu tezinu puske ako se nevaram mislim da je Miki stavio na njegovu Colorku i voleo bi da cujem kako je on resio neke probleme.

I ja i Miki imamo iste cilindre (alu altaros) i regulatore, a i sve smo rešavali na isti način. Jedina nam je razlika magazin.

Au Stefane :). Prodata zelena i EVX, sad imam CZ200T sa dvodelnim kundakom i 19J. Polako je podešavam po sebi dok čekam optiku.

Auuu, koliko sam ja neinformisan. Šta ti bi da sa zelene pređeš na 200 T? :) To me je začudilo, jer znam da samo T ima dvodelni kundak.

Tebi Vojo fali jos fs da kupis, imao si sve cz pcp varijante. Jel si uzeo novu T ili ? Daj pisi nesto o masini i tih 19j.. koju optiku cekas ?

StefanS said:
Auuu, koliko sam ja neinformisan. Šta ti bi da sa zelene pređeš na 200 T? :) To me je začudilo, jer znam da samo T ima dvodelni kundak.

Jednodelni mi bolje leži i u rukama i na stolu, kundak je malo kraći, podesiv je i lepše odrađen. Sama puška je kraća za par cm nego ostali modeli, nema crvić kroz TP što je idealno za regulator i podešavanje snage.
I na kraju najbitnije :geek:, meni se to više sviđa na oko a i malo je preciznija (gledajući i fabrički test ali i rezultate koje ja ostvarujem sa njom). Veruj mi, ništa lepše nego birati između više cezejki.

tasa90 said:
Tebi Vojo fali jos fs da kupis, imao si sve cz pcp varijante. Jel si uzeo novu T ili ? Daj pisi nesto o masini i tih 19j.. koju optiku cekas ?

Verovao ili ne imam i FS kundak, trenutno je ošmirglan, čeka sečenje (pravim podesiv kao na zelenoj) i čeka tru oil da stigne iz inostranstva. Puška je trenutno nešto preko 19J sa JSB dijabolama (855fps Exact i 785fps Heavy), verovatno ću da idem do 21-22J (zavisi gde će mi biti najstabilnija dijabola). Biće više pisanja kad završim sve, ne volim da je slikam ovako kusu. Optika verovatno SWFA 16x42 SS MilQuad ali ću to još videti.

Verujem! :D Volim i ja čezetke, mada ja imam vatrene. Nisam razumeo najbolje, kažeš da 200 T nema taj crvić i da je lepše odrađena? Meni se ne sviđa što je kraća jer je meni većina fabričkih kundaka kratka. Imaš tru oil u balkan hanteru.

StefanS said:
Nisam razumeo najbolje, kažeš da 200 T nema taj crvić i da je lepše odrađena?

Da drugačije su linije kundaka (oštrije), razlika je mala ali vidna (meni se više dopada). Tako je T verzija nema crvić u TP tj ne može da joj se šteluje širina tp-a, što je po meni ogromna prednost sa pušku sa ugrađenim regulatorom (crvić je dobro imati ko nema regulator).

StefanS said:
Imaš tru oil u balkan hanteru.

Nisi ih zvao samo si video reklamu.... nema a kad će biti ne znaju... "Djekna još nije umrla, a kaće ne znamo"

Verujem ja sa ćeš ti to sve lepo da skockaš... mada je od čezetki zelena najlepša za moj ukus. U pravu si, video sam na sajtu i čuo sam od nekih ljudi da su kupili tamo a nisam znao da li ima.

Ovako je oko 70 pucanja +/- zavisi i od spoljne temperature. Do 21j će biti približno isti broj pucanja. Tako je bilo i sa zelenom a i Mikijeva crvena ima oko 70 pucanja (21J sa JSB Heavy 10.34).
Žao mi je samo što nismo slikali grupe kada su se Miljan i Vidak takmičili sa Mikijevom crvenom i mojom zelenom na 50m... Grupe su bile nerealne i za dobro vreme a bilo je vetra.

Sve ovo se odnosi na pušku sa regulatorom napunjenu na 190 bara, puca se do 90 ili 100 bara. Regulator nam je na 105 bara. Puno ljudi po internetutvrdi da cz mora na 130bar za 20J što nije tačno. Mi dobijamo skoro 21J sa 105bar. Sa 130bar se može izvući 24J uz malo bušenja i turpijanja, i tako bi trebala da ima oko 40 pucanja.

Svo ovo pisanije je o CZ200 sa altaros alu cilindrom velikim regulatorom (istim kao za hatsan i evanix). Regulator za cz200 ima puno manji plenum i sa njim je potreban veći pritisak (tj mali regulator nije pogodan za punu snagu).

....moja sledeca puska :D :D
Žao mi je samo što nismo slikali grupe kada su se Miljan i Vidak takmičili sa Mikijevom crvenom i mojom zelenom na 50m... Grupe su bile nerealne i za dobro vreme a bilo je vetra.
Koliko mm, verujemo na rec :lol:

firefox said:
Koliko mm, verujemo na rec :lol:

Nismo merili al mi se čini da je bilo manje od 15mm (ako se dobro sećam).

tasa90 said:
Vojo ti od cz napravi hw ☺
Dali si probao 100 m?

Probali smo i 120m, pogodi se ali nije to to, mada je taj dan bilo dosta vetra pa nije išlo najbolje ni sa 5.5 i 6.35. Pucamo redovno na nekih 85m, i na limenke i po spinerima, nema tu cz nikakvih problema (nije baš lako promašiti),

Pozdrav svim ucesnicima ove diskusije.
Zelim svima da vam se zahvalim jer sam citajuci vase komentare odlucio da kupim CZ 200 Hunter.
Toliko sam zadovoljan puskom i njenom preciznoscu da je najtoplije preporucujem svima koji imaju nameru da kupe pcp pusku.

Sva najbolje.

50% clanova furuma je ima ☺
Treba da se napravi neka varijanta da svaki clan foruma stiklira koju pusku ima i koje dijabole najvise koristi.. mislim da bi bilo od koristi novim clanovima, lepo je i videti stanje na forumu.
Tu foru sam video na hr sajtu, glasanje za dijabole.

Users who are viewing this thread

Back