CZ 200T

Karolina je dobila novi autfit koji ima imšozantno uvećanje, sliku odličnu i fine turete.
Lepo je da ste se družili i da je legla "kao guza na nošu" što bi rekli😉
Sa srećom da služi no a optika i samo u centar da pogađate👍

Reciklirane mete! Kakav izum! 😄 A jeste ovo sunce zaj... kad upekne. Za te kraće seanse najbolje je poraniti. Em ladovina, em retko ima vetra rano ujutru.

Danas sam malo gađao sa novom optikom falcon t503 na 23m i 17m, testirao različite dijabole.
JSB express se pokazao kao šampion, i to ubedljivi.
Najbliže mu je prišao jsb exact.
jsb rs se pokazao kao najgora dijabola i nisam je probao na manjoj distanci.
U kategoriji jeftinih dijabola sa ravnom glavom, 1 mesto je zauzeo GECO, zatim umarex mosquito i na kraju cometa.
Evo i par slika, nisam slikao sve grupe, ali one najbolje su tu.
U testiranju je učestvovala i moja bratanica koa je napravila grupu od 1,5cm sa 10 komada na 23m sa jsb expressom i zato što je jurila centar umesto da gađa grupu. Tu sam shvatio da i početnici mogu da solidno gađaju sa ovom opremom.

Par reči o optici, T503 je prevazišao moja očekivanja.. Ova optika spada u budžet varijantu za FT i nisam očekivao da će ovako odrađivati posao. Treba je još testirati i pisaću više o njoj kad se malo slegnu utisci.

Bušiiii :lol: :lol: :lol:

A Falcon t503 mislim da je najbolje za taj novac što se može uzeti :D

Bravo druze sekretaru!
Samo, 'leba ti, gde nadje ove Geco dijabole? Ja ih trazio al ih nema nigde...

prvu kutiju mi je doneo brat iz austrije greskom a kupio sam drugu ovde u zrenjaninu u prodavnici canona, mozda imaju i prodaju preko neta.

Ajd kumaro rasiri malo te grupe nabijas mi komplekse hehehehe.
Svaka cast bijes ti to odlicno .

Esktremno precizna i lepa puškica, dušu dala za te vaše "low power" aktivnosti. Mada, za 20+ m joj na ovom štelovanju nedostaje energije kada vremenski uslovi nisu idealni. Videli smo to u subotu i koliko je GSG bio bolji po vetru. Da je moja, svakako bih je pojačao tako da ne gubim previše draž male snage i mnogo pucanja sa jednim punjenjem, a da ipak mogu da nastavim da šijem sve u jednu rupu (kao ti sa Expresom) i kada napolju ipak malko duvka.

Pre nekih nedelju dana sam instalirao externi regulator u cz uz telefonsku asistenciju sandra i voje. Dva gurua za cz su mi rekla "čak ni ti ne možeš ništa da zaj....."
Postupak je sledeći
1. skine se cilindar sa puške
2. ako je prethodno olabavljen šraf na cilindru koji ide u pušku može lako da se odvrne rukom. ako nije treba poseban alat (menije voja već olabavio) SLIKA 3
3. izvadi se taj deo - slika 2,
4. sa njega sa dovrne neka džudća koja služi kao neki plenim u cilindru. slika 1 i 2
5. umesto džudće zavrne se regulator koji prethodno podesite na željenu jačinu slike 4 i 5
6. sve se zavrne i vrati na mesto
7. stave se baloni da se vidi dal negde pušća vazduh slika 6

Da se oglasim i ja posle duže vremena. Danas sam malo slikao svoje gađanje, nije to ništa čime bi se mogao hvaliti, nego da ne pomisle kolege da sam zabatalio. pucam redovno, ali slabo slikam, više onako meračim uz kafu, pljuge a ponekad i pićence. Rezultati mi nisu tako važni koliko sama uživancija.
Da rezimiramo, gađano je sa stalka, na 17m na metu na visini od 1m što je negde u ravni sa puškom. Korišćene su 4 vrste dijabola, piše na metama. Kao što se vidi, jedine match dijabole koje su upotrebljive na toj distanci su Geco.

PS zaboravio sam da pomenem da je puška napunjena na 160b i ispucano je oko 80-90 dijabola dok nije palo na 90b , na koliko je podešen regulator.

Druze sekretaru, kako bi tek pucao kad bi ti bili vazni rezultati? :lol: Spakovao si ih ko metar drva. 👍
Jesi li opravio nosac prednjeg nisana?

Jao proko nisam, treba nekako da nadjem nekog da mi uradi lepo od nekom malo boljeg metala (ciljam na titanijum i staljinijum). Pa da se vratim na 10m stav. A hvala za lepe reči, ali mislim da bi neko ko zna da gađa to dosta bolje uradio od mene.
Mada ja sam sa ovim zadovoljan, tj opuštanjem i zabavom. Meni je mnogo važnije da puška radi dobro tj da nema kvarova i ne zeza od samih rezultata. to me mnogo više frustrira.

Ma mislim da bi ti čačnulo živac kad bi grupa bila 50+mm.. :lol: Apsolutno se slažem sa tobom da je pucanje najvažnije ali je uživanje potpuno kad se spakuju ovako tesno. ;) Da se ne lažemo...

P.S. Mislim da ovaj staljininum moze samo na teritoriji Gruzije da se nadje. I to samo u tragovima.. :D

Sekretaru ti si glavni krivac što sam poželeo čehinju. Ta tvoja Zuzana sa 7.5j šije prvoklasno, a okidač joj je kao kod onih profesionalaca na 10m.Obzirom da će nestašica Jsb dijabola da se prolongira otkriće Geco dijabola je u ovom trenutku značajno :D

Hvala svima na pozitivnim komentarima. Geco dijabole su skroz ok i kostaju 550 dinara. Ali 17m im je maksimum. Vec na 20 to bude drugacije, zato je tako ne znam. Mozda zbog 7,5J moje puske.
To je neko istrazivanje koje bih voleo da napravim. Da li bi se povecala i preciznost sa tim dijabolama kada bih povecao snagu?

Danas sam se opet bavio naučno-istraživačkim radom garažnog tipa. Gađao sam na 17m mete za EBR i match dijabole na 10m.
Potom sam merio brzine dijabola na cevi i na 15m.
Jsb exact ima brzinu od 164m/s kad se ustali nakon punjenja cilindra (obično treba oko 7-8 hitaca za to) a na 15m oko 151m/s. Očitavanja na 15m su bila nestalna, javljao je greške, neki put nije očitavao ali sam uspeo nekoliko puta da dobijem brzine. Geco, moje omiljene ravne, su imale dosta nižu brzinu od 143m/s ali sam samo 2 puta uspeo da izmerim brzinu.
Na kraju sam pogodio i merač ali je preživeo.
Što se tiče mete za EBR. Išlo je dosta dobro ali mislim da bi bilo bar malo bolej da sam imao još express dijabola koje su čini mi se najpreciznije od svih.
Ne znam da li sam dobro bodovao ali tu je negde.

PS tek sad kad sam pogledao uveličanu sliku vidim da dve koje sam obležio sa 10x u stvari i nisu.

Kolega,lepo vi to radite,siguran sa da bi sa jsb express bilo još bolje...Milina je gledati kako puške jačine 7,5j lepo fircaju.Postavljaj češće slike i molim te kaži mi šta se boduje sa 10 na tim metama

Users who are viewing this thread

Back