Nesa5 said:
Zato tamo u tim fabrikama i radi gomila nekih ljudi koja sve to projektuje...
Jedan u FX airguns, jedan u Steyr Sportwafen, Anschutz, FWB, HW, CZ, AirArms, Walther, Daystate... Inače sve ove firme su poznate kao male manufakture sa malo zaposlenih. Inače sve ove firme su poznate po jednom "flagship" dizajnu koji se vremenom malo menjao. Velika četvorka (Anschutz, Walther, Steyr, FWB) ima samo jedan model u prodaji od kad postoje.
(ili si mislio na dizajnere norike, komete, gamo-a?)
Nesa5 said:
A reci da je duza cev kod prelamace iskljucivo zbog poluge je stvarno izjava veka. Kao temu za razmisljanje, dacu vam samo primer gomile proizvodjaca (jeftinijih uglavnom) koji stavljaju krace cevi, a polugu dobijaju jednostavnim nastavljanjem plasticne imitacije prigusivaca. Zasto se to ne primenjuje kod svih prelamaca?
Za tvoju info, sportex je stariji ozbiljan kolega, sa veoma ozbiljnim (decenijskim) teorijskim i praktičnim znanjem. Sve što napiše (pre nego što osporiš) možeš proguglati i proveriti. Kod mene se može desiti da brzopleto pogrešim, kod njega je to veoma teško. Kada imam bilo kakve tehničke nedoumice on je čovek sa kojim ću razgovarati i od koga ću tražiti savet i verovatno tehnički najpotkovaniji čovek u nas (kada je ova tema u pitanju). Ova sad raspravka deluje kao da dete koje pimpuje loptu ispred zgrade krene da kritički propituje maradonu ili nekog ozbiljnog fudbalera (umesto da sedi ćuti i gleda ne bi li šta naučilo).
Malo je degutantno osporavati i ismevati nešto o čemu ne znaš puno... Moj savet ti je da provedeš koliko je vremena potrebno čitajući ozbiljne tekstove po netu da bi mogao da shvatiš ovo što ti je napisano.
Nesa5 said:
Ustvari jos bolje, predlozite im da cev prave 9 inca ili krace, a ostalo nek stavljaju plastiku. Usteda ce biti enormna. Mislim, kad vec nisu sposobni da se sami sete toga ;-)
Da 9 inča cev nije precizna AA TX200MK3 sa 9 inča bull barrel ne bi bila najuspešnija FT puška. Zašto bi mi nekom javljali nešto što taj već zna? I kako ne mogu da se sete kada već to prave i veoma je uspešno (najuspešnije)?
Druže, hajde pročitaj forum. Pisali smo o svim tim pitanjima koja te muče. Činjenica da (i pored objašnjenja) izjednačuješ springecice, pcp i vatreno oružje te debelo diskvalifikuje iz ozbiljne rasprave.
O olučenju, twist rate-u, kruni, i ostalim stvarima smo već raspravljali... pročitaj.