Diabola ili Slug

AlexMc

Member
Nemam iskustva sa vazdusnim puskama. Sa vatrenim oruzjem M 59/66 i M76 imam dobre rezultate. No, sad sam odlucio da kupim Snowpeak M25 u kalibru 7.62. Ono sto nisam razumeo iz raznih recenzija je za stra je dobra diabola a za sta slug. Pusku bih koristio za vece daljine iliti "long range". Gadjanje u metu i "plinking" na recimo 50-100m. Pitanje, diabola ili slug? Ne zanima me efekat na meti/razaranje, vec preciznost.,

Dijabola definitivno. 50-100m nije LR a tvoja puska ne moze da puca slagove dovoljnom brzinom. Mozda neke skroz lake ali ti je dijabolu za tu daljinu mnogo jednostavnije da nadjes i preciznija.

50-100m nije LR

Kako nije? Jel 500m LR? Sam taj izraz LR ne znači ništa. LR kao termin u vazdušnom oružju nekom znači da puca od ujutro do podne na 300m da bi video gde pogađa pa da posle nekoliko puta pogodi gong veličine omanjeg čardaka i da bude srećan. Sam pristup gađanju može da bude različit, neko se raduje kad pogodi, neko je tužan kad promaši. Neko dođe na sto broj 3 sa 5.5 30gr slagom, puca na 150m i misli da je njegovo LR a da kolega pored koji puca na stolu br 1 sa 4,5 16j na 70m amater i slabić. Onda dođe neko sa 6.35 40gr zapuca na 200m i misli da puca LR a da su ova dvojca mala deca koja se igraju.
Elem LR kao termin kod vazdušne puške ne znači apsolutno ništa, svako može da ga tumači po svome i na kraju bi ispalo da samo ilon mask puca LR. Napisati "ja pucam LR" je isto kao i napisati "owigerkwjfdas azdaiszd"

Prvo ja uopste nisam u tom LR fazonu. Jedino mi ne zvuci LR za kalibar 7.62 da je 50m LR. I sam si pomenuo 16j puske i za njih je to ozbiljna daljina. Jedino mi nije jasno zasto si se zakacio za to sto sam ja pomenuo umesto da odgovoris decku sta je pitao. Ne secam se da sam ti se nekad nesto zamerio pa te to tolko pogodilo, ako jesam izvini.

Ako je potrebno izvinjenje što sam koristio deo tvog komentara za repliku, imaš ga. Iako ne vidim kako sam te povredio.

O.K. Spustimo malo loptu... Moja namera je bila da pucam na 100m pa da vidim kako ide. Nekom to nije LR, nekom jeste... Ja vazdusnom nisam pucao dalje od 20m (prelamaca tipa Slavija 4.5mm). Zato sam na ovom forumu da naucim nesto vise o vazdusnom oruzju.

Pretpostavljam da pušku još nisi kupio. Pauziraj malo sa kupovinom. Vidi kad ima neko pucanje pa se pridruži ekipi, uživo će ti sve biti puno jasnije. Moj savet je da uzmeš 5.5, ne zato što mislim da si početnik ili slabić već zato što ćeš u tom slučaju imati najveći izbor dojabola i slagova kao i najbolju balistiku ali i puške sposobne da taj kalibar ispucavaju. Ako se pojaviš na nekom pucanju prvo što ćeš primetiti da sa 7.62 ne puca niko, a sa 6.35 retko ko.

Vidi kad ima neko pucanje pa se pridruži ekipi, uživo će ti sve biti puno jasnije. Moj savet je da uzmeš 5.5, ne zato što mislim da si početnik ili slabić već zato što ćeš u tom slučaju imati najveći izbor dojabola i slagova kao i najbolju balistiku ali i puške sposobne da taj kalibar ispucavaju. Ako se pojaviš na nekom pucanju prvo što ćeš primetiti da sa 7.62 ne puca niko, a sa 6.35 retko ko.
Ovo je najbolji mogući savet koji je neko mogao da ti da @AlexMc . Skroz sam saglasan sa @wooyadeen -om i sa ovim što ti je napisao.

Nre zurim. Vidim u u oglasima neku dobru optiku 12-60x60. I bas sam se nameracio da to kupim prvo, jer verujem da ce mu na sakoj puscii biti dobra. Sa kupovinom puske, svasta kombinujem, iako sam nestrpljiv, gledam Artemis M16 6.35, inspirisan ovim vim videom:
Obzirom da radim inezenjerski posao, da imam na raspolaganju masinsku radionicu sa 5 cnc i 4 manualne masine, razne materijale, visoko kvalitetne alate i brojnjne kooperante, bolje da se strpim dok ne obezbedimm finansije za tu M16, P a da se iggram sa tuningom...

Nre zurim. Vidim u u oglasima neku dobru optiku 12-60x60. I bas sam se nameracio da to kupim prvo, jer verujem da ce mu na sakoj puscii biti dobra. Sa kupovinom puske, svasta kombinujem, iako sam nestrpljiv, gledam Artemis M16 6.35, inspirisan ovim vim videom:
Obzirom da radim inezenjerski posao, da imam na raspolaganju masinsku radionicu sa 5 cnc i 4 manualne masine, razne materijale, visoko kvalitetne alate i brojnjne kooperante, bolje da se strpim dok ne obezbedimm finansije za tu M16, P a da se iggram sa tuningom...
Ja imam m16 u 5.5mm i tjuning i sve kad saberes bolje sacekaj malo skupi pare i kupi neku kvalitetnu jer ce da te iskosta skoro isto Dok m16 istjuniras i uradis sve sto treba ali misim da voja moze sve to mnogo bolje da ti objasni

Sent from my WP26 using Tapatalk

@wooyadeen Brat moj, otidoh do Maxija i nestao 😄 QB je u qbasicama trenutno (duži period) hahah

Al' da se držimo teme; meni deluje .22 idealna kombinacija za sve i baš me zanima novčana paralela za tjunirani M16, tu možeš i ti da pripomogneš sa savetom.

Logika nalaže da za slug/dijabola kombinaciju trebamo imati regulaciju a ukoliko je ona eksterna onda pričamo o ozbiljnoj makini. M16 ima i eksternu regulaciju pritiska?

@wooyadeen Brat moj, otidoh do Maxija i nestao QB je u qbasicama trenutno (duži period) hahah

Al' da se držimo teme; meni deluje .22 idealna kombinacija za sve i baš me zanima novčana paralela za tjunirani M16, tu možeš i ti da pripomogneš sa savetom.

Logika nalaže da za slug/dijabola kombinaciju trebamo imati regulaciju a ukoliko je ona eksterna onda pričamo o ozbiljnoj makini. M16 ima i eksternu regulaciju pritiska?
M16 ima regulator pritiska ali je u boci za vazduh nema spoljnu regulaciju a spolja moze samo opruga cekica da se dotera kada se skine kundak ili ako se probusi rupa
Ps: evo jedan m16 koji je voja radio
53c32b5a40cd8f1c059c54711cdbfe9f.jpg

Sent from my WP26 using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back