Hvala hvala Sash. Promenili su mi djon u Topgunu, vrlo malo je bio oštećen, možda je nepreciznost bila zbog toga. Ali zaista neznatno oštećenje. E sad, brzina pa na kvadrat, ode to u peršun
Svratio do Topguna da pitam za O-ring, djon i oprugu. Opruga je oko 35e, djon 10e, a O-ring 5e!!!!!!! Prvo, ne razumem što mi priča cene u evrima, drugo, 600din za jedan O-ring koji verovatno košta 10/20din.
Ako neko zna dimenzije originalnog, bio bih mu zahvalan. Jer, merenjem tesko da može da se utvrdi precizna dimenzija + pri vadjenju starog uvek se malo izdeformiše/ošteti.
Upravo, otprilike ta dimenzija košta 10 tak din po komadu. Jedino ako nije neki spec materijal što čisto sumnjam. Za pcp puške ako često menjate ja bih razmislio da kupim trelleborg zaptivke. Oni imaju vrhunske patentirane materijale i imaju čak predstavnika ovde u Srbiji, nema office, nudi firmama, obilazi Srbiju. Mogu da potrazim njegovu vizitku ako neko misli da mu tako nešto treba. Inače je Švedska firma, možda fx radi njih kao prvu ugradnju. Možda.
Treleborg se cita Trelebori hehe cudno ali je tako , to ti je luka grad u Svedskoj iz koje se trajektom prelazi u Nemacku i igrom slucaja sam bio u njihovoj fabrici t.j. na ulazu , impresivan kompleks , prave nemalo sve vrste zaptivki i imaju ogromnu paletu patentiranih proizvoda , nisam znao da imaju predstavnika u Srbiji...
Imaju, čovek živi u Trsteniku ali putuje po celoj zemlji i nudi uglavnom procesnoj industriji, tamo gde je zastoj mnoogo skup (tipa železara, petrohemija itd). Uglavnom su zaptivke skuplje 5/6 puta od običnih
Danas se ukazala prilika za pucanje pa sam prebacio sa malokalibarke optiku sa sve nosačima na Dianu 34 i posle se igrao. Nosači su dvodelni i dosta robusni, ali bez stopera. Doduše svaki nosač je za šinu pričvršćen sa po dva šrafa. Za nekih 150-200 dijabola nisam primetio da je bilo pomeranja, a ne očekujem ni da ih bude jer je opruga oslabila u odnosu na novu. Upucao sam je za početak na 15m jer okolnosti danas nisu dozvolile više ali ovih dana ću da probam do 50m. Dijabole su bile JSB Monster i Diana Hollow Point (H & N). Imam utisak da sad mnogo jače osetim trzaj puške i promenu hvata nego dok sam pucao mehaničkim nišanima. Tad ništa od ovoga nisam primećivao. Nisam mogao da se naviknem na isti hvat jer nisam dugo pucao pa sam u skoro svakoj grupi imao po nekog flajera... ali mislim da to može i mnogo bilje
Većina ovih grupa je sa JSB Monsterom... samo da budem iskren ne znam koje tačno jer su ove mete od običnog papira pa svaka dijabola pocepa malo veću rupu i ne raspoznaje se. Nameravam da probam za ovu pušku i exact heavy i exact 8.44 kad bude prilika. Što se grupa tiče, bilo je stvarno dobrih gde 3-4 dijabole prođu kroz jednu rupu a onda jedna ode po 1.5-2cm. Što više razmišljam o tome da treba isto uvek da je hvatam sve više grešim :lol: a nadam se da će to biti i bolje kad se malo uvežbam. A te Dianine dijabole su u stvari ove ja mislim, samo nisam znao tačan naziv H&N-a.
https://www.hn-sport.de/en/air-gun-hunting/baracuda-hunter-177
Heavy nikad nisam probao, ali planiram čim bude ukinut karantin Monstera sam pucao iz Diane 350, za nju mi je odgovarao pa je ostalo i za ovu... A videćemo i Heavy i Exact 8.44 uskoro, nadam se...
Pozdrav svima! Zovem se Milan, iz Beograda sam (cisto da se predstavim jos jednom, iako sam to vec uradio ).
Hocu da kupim model Diana 34 Classic, kosta oko 47.000 dinara. E sad, imam dva pitanje za iskusnije ili vlasnike iste puske:
- Gde je najbolje kupiti pusku? Da li da kupim u Beogradu ili da idem u Pozarevac (ako je prednost Pozarevac, zasto je tako)?
- Da li mozda u tom cenovnom rangu postoji nesto bolje (cilj je ozbiljnija puska za gadjanje meta do 50+ metara, bez optike).
Unapred hvala i srecan Vaskrs svima koji slave!