DIANA 350 MAGNUM

Ako hoćeš odlične i ponovljive rezultate , zaboravi magnum springerice i ZR mount . To je jednostavno tako.
Uživaj u tome što imaš i ne beri brigu . Ako su apetiti veći , druga puška .
Pozdrav

Takodje, jedan od mitova je da je Hawke Airmax serija namijenjena magnum springerima.. Ja ne bih probavao nista sem Nikko Airkinga 4x32, a i njega drobi 125ica koja je za Dianu bogotac sto se tice snage, vjerujem da bi se Airking na Diani 350 i drzala...

Skinuo sam optiku i zategnuo one male inbuse unutar ZR nosaca, prva dva hitca nakon toga u sami centar mete, nakon toga opet malo sa strane pa malo tamo gdje gadjas.

Kad je upucam bez problema mete promjera 3cm na 30m pogadjam, samo se opet nakon nekog vremena izgubi nula, a i zna cesto imati flyere.

Ne treba mi neka brutalna preciznost, ali ona ima toliko nekonzistentne pogotke. Uvjeren sam da je to do ZR Mounta.

Evo kako to izgleda otprilike, dijabole Diana High Power 1,37g, udaljenost 30m

prvih 5 dijabola

pa jos 5 u istu metu

druga meta 7 dijabola

Nazalost, puska ti je prejaka da bi probao optiku na normalnim nosacima i video kakva je preciznost u tom slucaju...a pitanje je i kako optika drzi nulu, dal je samo problem u nosacu...

Ja sam moj nosac malo tjunirao, mada ga ne koristim, imam par optika koje za sad izdrzavaju na mojoj pusci od 20-21j na obicnim nosacima...

Attachments

• 20220307_144553.jpg
    20220307_144553.jpg
    614.8 KB · Views: 841
Ne znam sto bi probao dalje, trgovac gdje sam kupio pusku mi nudi jednodijelni nosac i da ce staviti svoju optiku da dokaze da je nece polomiti.
Mozda zamjena opruge, pa da bude u snazi Diane 34 oko 20-22J?
Ili se rijesiti puske i kupiti nesto slabije?

Evo danasnja grupa od 20 dijabola na 30m.
Dva flyera na lijevo su bila medju prvih 5 dijabola, a 2 flyera ispod su nakon 15 dijabola. Promjer crnog kruga u meti je 6cm.

Ne bi lose bilo da smanjis snagu, mada i 20-22j kidaju optike, i za to treba solidna optika...
Ali ako ces da prodajes pusku onda najbolje da ne diras nista...i da kupis hw 77 ili 97 koje si gledao...
Inace, grupa je katastrofa, ne znam kako joj uopste leze te dijabole koje koristis i ne mogu da verujem da moze zr mount toliko da sara osim ako je bas katastrofa namesten...ali definitivno imas problem optika-nosac...
Ja bih za pocetak probao neku drugu optiku na tom nosacu, pa ako se bas isto ponasa onda bih optiku stavio na obicne nosace pa nek se izlupa, bar da znam o cemu se radi :D

Nisam bas ni previse dijabola koristio, nema ih za kupiti kod nas. Recimo JSB exact Jumbo Heavy mi je bio solidan do 25m, na 30m je razbacivao gore od ovog. Onda sam opet se vratio na Diana HP koji sam koristio sa mehanickim nisanima i na 30m razbacuje manje od JSB.
Sad ne znam da li da gledam lakse ili teze dijabole od ove...?
Probao bi se jos igrati malo sa dijabolama i ZR mountom prije nego se rijesim puske.

Drugu optiku imam jedino Seadler 3-9x40, pa ne znam da li da je uopce probam staviti na ZR mount, nju nebi htio ostetiti.

A za HW jos razmisljam...

Imam istu pušku ali samo u 4,5mm kalibru i takvih problema nemam, po lepom i bez vetra vremenu na 90 metara od 10 hitaca 8 puta pogodim konzervu od piva 0,5l , a u mojoj temi sam čini mi se i postavio neke mete/grupe sa tom dianom.

enzo said:
Drugu optiku imam jedino Seadler 3-9x40, pa ne znam da li da je uopce probam staviti na ZR mount, nju nebi htio ostetiti.

Kolega, ta Walther ZF 4-12x50 optika koju rabiš uopšte nije loša, kod mene se pokazala kao dosta robusna i izdržljiva.

Ma mislio sam isprobati kako je kolega spomenuo da slucajno optika nije u redu.
Probao bi druge dijabole, samo ne znam u kojem smjeru ici, lakse ili teze od 1,37g. Nisam bas nasao neke dijabole da su izmedju 1,175g - 1,37g

A dalje od 30m nisam ni isao kad ni na ovoj udaljenosti je jos nisam stabilizirao

Možda ti pomogne informacoja, ja sam isključivo na 350 koristio teže JSB Monster dijabole.
A možda ti pomogne i ova druga informacija:
Tu Walther ZF 4-12x50 optiku koji i ti imaš ja sam koristio na Watheru LGV full power od 24J i to skoro dve godine i radila je savršeno i to bez ZR-Mounta. Promenio sam je iz razloga samo zato što sam prešo na malo kvalitetniju optiku, a tu waltherovu sam prodao i znam da je i naredni vlasnih zadovoljan istom.

Nemam nista lose reci za optiku, a i uzeo sam je jer su je preporucali za Walter Parrusa koji je isto 32J. Samo na njemu bi se koristio bez ZR Mounta valjda.
Da mozda probam blokirati ZR da vidim da nije do mene, tj. da vidim da li ce ista bolje drzati grupe.

A za JSB Monstera se nisam usudio ni probati jer mi se 1,6g ucinilo tesko.

Nemoj da blokiras zr mount, stavi tu optiku na jednodelni nosac i vidi kako grupise, kad je vec reklamiraju da moze da izdrzi jaku springericu i ako imas garanciju onda nemas sta da brines...
Za dijabole ne znam sta bih ti rekao, moja puska je 4.5 i za 10j slabija od tvoje tako da se u 5.5 i 32j ne razumem...
Ti da bi sa tom puskom izasao na kraj, moras da proveris optiku i nosac, druge dijabole, da izmeris brzinu dijabole, da vidis ima li nekih vecih odstupanja, kod diane cesto ume da bude ostecen dihtung klipa-djon, jer kad ga ubacuju ostete ga na ostre ivice od puske...moj je bio ostecen, ne mnogo, ali sam ga svakako zamenio...
Mada je tebi najveci problem zr mount najverovatnije, mozda malo i dijabole ako joj ne leze najbolje pa to onda na kraju ispadne bas lose...
Pucaj sa mehanickim nisanom sa dijabolama koje imas i daj da vidimo grupe...

Pomaknuo sam ZR nosac malo naprijed, puno bolji hvat sada imam i promjenio sam nacin drzanja, tj. jedva da i dodirujem pusku.
Jedino dijabole mislim da nisu dobre, uzeo sam opet Diana HP ali u drugoj trgovini i skroz razlicite dijabole, ove su sjajne za razliku od prijasnjih zagasitih, i od ovih svaka treca ispada iz cijevi dok su prethodne bile na knap.

Grupa od 20 dijabola, 30m, promjer crnog kruga 6cm. Kad bi bila ovakva konzistentnost ali u krugu od 4cm bio bi zadovoljan.

Users who are viewing this thread

Back