DIANA 350 MAGNUM

Nadam se da nije do puške :lol:

Zadnji put sam pucao sa zračnom prije nekih 20 godina, i to nešto sitno.
Sa ovom Dianom sam ispucao možda 60 dijabola do sada.

Diana 350 Magnum je odlična puška, ali za moj ukus možda malo prejaka, sa njom treba znati, a kada se sve ispoštuje i podesi kako treba može da da iznenađujuće dobre rezultate. ;)

Ja se nadam da nisam pogriješio sa odabirom puške, iako je izbor zbog korone doslovno nikakav. Planiran buđet je bio skoro pa duplo manji. Kasnije sam vidio da se može naručiti HW 80, koja je još skuplja za nekih 500kn.

Ipak sam ostao pri Diani, jer osim cijene HW sam morao čekati 2 mjeseca. Koliko vidim puška se dosta hvali i ako se apsolvira može biti odlična puška za cijeli život.
Jedino što bi htio kasnije je gađati sa optikom jer mi je to interesantno, a vidim da ona baš i ne voli optike.

Dobra je Diana i tačno je da ne voli optike, ali ni HW80 u najsnažnijoj varijanti ne voli optike kao uostalom nijedna magnum springerica, u to budi siguran. ;)
Btw:Znači i kod vas u HR je ista sitiacija kao i kod nas što se tiče Weihrauch oružija, poruči se pa se čeka par meseci?! :roll:

Da, iako to zvuči bolje nego recimo Diane koje im nisu došle narudžbe ima već godina dana. Ove dvije što smo uzeli kolega i ja su bile zadnje na lageru.
Da ne govorim za Gamo, u planu je bio i CFX Royal, ali dobavljač kaže da mora naručiti minimalno 30 komada od istog modela Gamo da mu pošalju, pa da ide naručivati za mene CFX kaže da će ostale prodavati godinama i da mu se to ne isplati.

Danas malo bolje. 20m, Diana HP dijabole. Bolji rest sam napravio, 2 mala jastuka umjesto jakne. I trenutno gađam iz poluklečećeg stava, naslonjen na kamperski stolić.

:) Da,to je vec nesto bolje.Polako,bice to duplo uze grupe....kad nadjes dijabole koje ti odgovraju i kad se malo naviknete jedno na drugo.Najvaznije je da uzivas u zabavi.. :)

Dobro je znati. Nastaviti cu pucati pa se javiti za nekih mjesec dana, ako se poboljšam :lol:

Metu koju imam printam na A5 200g papir, promjer najšireg kruga je 13cm

Do koliko metara se gađaju takve mete sa mehaničkim nišanima i kolika je uopće udaljenost za mehaničke nišane kod Diane 350 Mag.?

:D Ako si ćorav kao ja,15m plafon...šalim se.Kolko dobro vidiš,tolko daleko gađaš

Za Dianu 350 najvažnine imati dobar grudobran, što deblji i što viši, ako slučajno promašiš da ima gde da se zaustavi projektil... :D

Primjetio sam da mi se prilikom pucanja vrti kotačić za podešavanje visine. Jedna ispucana dijabola i pomakne se skoro za cijeli broj. I ne radi klikove prilikom okretanja, već se samo okreće bez otpora. Da li tu nešto nije u redu?

na magnum springericama nekad i 10ak dijabola unisti optiku , ali ako nisu radili od pocetka trazi garanciju ...

skorpio said:
na magnum springericama nekad i 10ak dijabola unisti optiku , ali ako nisu radili od pocetka trazi garanciju ...

nadam se da smo se razumjeli, riječ je o mehaničkom nišanu.

Obicno je godina proizvodnje kod diane urezana na samoj pusci. (Ako je u pitanju neki stariji model, mozda i nema toga)Resizer_16163441824960.jpg konkretno ova moja je iz 2015.

Users who are viewing this thread

Back