Diana EMS 34 Black 20 džula

To "made in" nema veze sa tim sto ti je ispao sraf, to se desava na svim jacim springericama, to stalno moras da proveravas, dotezes...mozes da stavis teflon traku, mada nisam siguran koliko radi posao, probaj prvo sa njom, druga opcija ti je plavi lepak za srafove, on ce sigurno drzati, jedino kad budes skidao kundak jednog dana i odvrnes te srafove, lepak ce se sav izdrobiti pa ga treba ocistiti sa srafa sa recimo razredjivacem ili acetonom...mozda neko zna jos neko resenje, ja ovo nisam koristio odavno...

Na Novu Dianu, nisam ispalio ni 30 diabola, ispade danas šaraf isped obarača koji spaja kundak sa sandukom?!! Made in Germany

Sent from my iPhone using Tapatalk
Slažem se sa kolegom @milos.992. Čak i oprugašice poznatih proizvođača nisu imuni na nulti servis, ne treba da vas zabrinjava. Redovna kontrola, po potrebi na jogunaste srafove Blue Loctite 242, mogu se odvrnuti malko odlučnijim potezom srafcigera. Crveni loctite ne bih preporučio, u većini slučajeva potrebno je zagrejati materijal za raskid veze.

Opušteno i dobru zabavu.

Desava se cak i na slabijim springericama, narocito ako su sa drvenim kundakom (plasticni/synthetic stocks malo bolje prianjaju uz gvozdjuriju, dok drvo vise "bezi"). I nije samo opaljenje projektila uzrocnik ovog problema nego i natezanje opruge, bilo da se to obavlja posebnom polugom (side/under leaver) ili se cev "prelama".
Ja sam na jednoj kineskinji (under leaver natezaljka), sa drvenim, masivnim kundakom, imao ovaj problem -zatezanje srafova, dva prednja i jedan veci, koji ujedno pricvrscuje okvir okidaca, u proseku sam morao da uradim posle pedesetak opaljenja. Zamenio sam srafove (kaljeni) nekim od hromiranog celika, koji su za oko 2mm duzi od originalnih, a svakoj postojecoj podlosci/odstojniku dodao po dva "reckasta", jedan ispod, drugi iznad ravne podloske. Od tada sam iz te puske ispalio vise od 100 dijabola i, evo, srafovi jos drze...

Ja zamalo ne izgubih šraf, iznenadih se kad zvecnu pored mene, da je na travu pao nebih ni primijetio.

Zategni srafove, ocisti cev ako vec nisi, jer fabricki budu mnogo prljave...
Trazi jsb heavy, jsb exact, h&n baracuda light, qys domed i qys streamlined u obe tezine, to lezi mojoj Diani, a i vecini pusaka rekao bih pa mora i tebi neka da legne...
Ne znam kakav ti je naslon sa kog pucas, nemoj nesto tvrdo, uzmi neki veci peskir pa ga ispresavijaj nekoliko puta...
Trazi drugu optiku, ne znam kakvu ponudu imas kod tebe i do koje bi cene isao...
Mogao bi i da prelistas malo teme sa springericama, videces da se i drugi srecu sa istim problemima, nemoj posle 30 dijabola da zakljucujes da ti je puska falicna, mana joj je samo sto je springerica pa te u startu ubije u pojam jer nemas iskustva...

I da, fluro cjevčice zadnjeg nišana su trajale 2 dana, više nema zelene boje u njima.
34f4f7882307dfe64d0563237a6081ae.jpg

A da ti to prodaš prijatelju, pa lepo proberi pušku sa kojom ćeš da uživaš, a ne da plačeš...ipak smo mi amateri, nismo osudjeni da nešto imamo, jer ne moramo da imamo ništa i možemo da imamo šta oćemo (ako novčanik dozvoli) ;)

Ne, ne, puška mi se i dalje sviđa, samo na temi o konkretnom modelu iznosim dosadašne utiske i pitam za savjet od vlasnika…

Jeli izvodljivo umjesto opruge ugraditi n-tec gasni klip, i šta bi se dobilo sa tim?

Izgleda da se to odnosi na mehanizam okidanja, nije mi najjasnije…

Mozes da ubacis gasni ali on kosta oko 100e, okidac u diani 34 ems je n-tec okidac, predvidjen da moze da se stavi i opruga i gasni...
Da li ces dobiti nesto sa njim, samo onih 20j o kojim mastas i lepse natezanje puske bez zvuka opruge, ali bi to natezanje moglo biti teze, nisam siguran...
I dobices pusku koja ce tek da rastura optike i verovatno ce biti osetljivija na drzanje...

Definitivno puške koje šalju za Ameriku dostižu 20 J, po Hardair magazinu i više čak, dok kod nas izgleda preferiraju ove "osakaćene":

Ovo me podsjeća na balkansku Nutelu, ima manje lješnika jer mi tako preferiramo...

Ipak ću morati da lijepim šaraf koji spaja kundak sa cijevi, posle 20-ak dijabola olabavi ma koliko jako stegao. Koje rekoste lijepak je najbolji?
A puška je odlična za bicepse, posle današnjih 100 ispaljenih dijabola, itekako ih osjećam :)))

Ipak ću morati da lijepim šaraf koji spaja kundak sa cijevi, posle 20-ak dijabola olabavi ma koliko jako stegao. Koje rekoste lijepak je najbolji?
A puška je odlična za bicepse, posle današnjih 100 ispaljenih dijabola, itekako ih osjećam :)))

Pre nego sto koristis lepak za navoje (verujem da ih nemas pri ruci i da bi morao da ih kupujes) probaj sa lakom za nokte, eventualno nekim univerzalnim lepkom (tigar, oho, ili tako nesto)

6575690e4755807de8bc548c4c126f7f.jpg

Naðoh ovaj Prolok plavi, valjda će završiti posao.

Last edited by a moderator:
Imam problem sa upucavanjem mehaničkog nišana na 34ems, po visini. Stigao sam do kraja klikova regulatora, i dalje mi podbaca 10cm na 25m. Diabola je H&N Baracuda, 0.69g.
Jeli dobar smjer koji vrtim klikove, u smjeru kazaljke na satu.
092b4c4f05e03ae2bcc3357268787d5c.jpg

Users who are viewing this thread

Back