Diana n-tec optika bez kliznog nosaca?

Boca lav

New member
Zanima me da li neko moze da mi da odgovor vezano za Diana N-tec 340.
Moze li se montirati neka od starijih optika tipa Zrak ili Tos na nju jer je prejaka i kida koncanice. Dobio sam info da je na ovim optikama koncanica ucrtana (ugravirana) na socivu i da trpi trzaje.
Hvala

Moze li se montirati neka od starijih optika tipa Zrak ili Tos na nju jer je prejaka i kida koncanice. Dobio sam info da je na ovim optikama koncanica ucrtana (ugravirana) na socivu i da trpi trzaje.
Hvala

Moj savet za takve jake springerice / gasni klip puske da se one pucaju iskljucivo sa mehanickim nisanima. Zasto? Zato sto su takve puske napravljene realno za plinkanje i u inostranim drzavama gde je to dozvoljeno za kontrolu glodara/lov... Ko zeli da puca u metu i pravi neke solidne grupe na nekoj vecoj distanci ne kupuje ovakve puske... Ako oci ne dozvoljavaju koriscenje mehanike zbog dioptrije ili loseg vida. Savet je kupiti neku drugu pusku prikladniju za tu namenu i koja ne unistava optiku tom brzinom

SM Spring-meister

Hvala

Мој савет је да прво прочиташ правила и представиш се у одговарајућој теми.

Moj savet za takve jake springerice / gasni klip puske da se one pucaju iskljucivo sa mehanickim nisanima. Zasto? Zato sto su takve puske napravljene realno za plinkanje i u inostranim drzavama gde je to dozvoljeno za kontrolu glodara/lov... Ko zeli da puca u metu i pravi neke solidne grupe na nekoj vecoj distanci ne kupuje ovakve puske... Ako oci ne dozvoljavaju koriscenje mehanike zbog dioptrije ili loseg vida. Savet je kupiti neku drugu pusku prikladniju za tu namenu i koja ne unistava optiku tom brzinom

SM Spring-meister
Hvala na svemu, gore napisanom. Uzecu u obzir i te opcije. 👍

Imam tu pušketinu već nekoliko godina. Kalibar 5.5 mm. Ispalila je jedno 4 kutije po 200 dijabola. Zanimljivo: obična kineska ''optika'', lažni Bushnell 3x-9x 40, koja se na oglasima valja za 3000 dinara, sve je ovo izdržala (kombinacija i dalje izdržava, istina: koristim je retko i pomalku) - ISTI taj model, na Ekol-u Ultimate 6.35 biva (bivao je ) razbucan posle nekoliko desetina hitaca (pa sam posle dva takva uništenja primenio Dijanin Zero recoil slide mount i rešio stvar).

Last edited:
@TorTojed, meni to zvuci neverovatno, mada si premalo pucao pa se mozda i zadesio primerak koji je stvarno izdrzao toliko...
Ali je i pitanje sta ti pucas, imas li sliku mete da se vidi neka grupa sa tom optikom?
Ja sam imao dosta tih optika sa kp i sve ih otresao sa 7-8j puskom, trzaj kod 7-8j se ne oseca u odnosu na dianu gde trzaj slomi stop pin u nosacu optike, tako da je bas tesko poverovati da ta optika drzi nulu...osim ako na recimo 25m gadjas kutiju od dijabola, flasu i slicno pa mislis da ta optika radi posao jer si pogodio flasu...

Znam da zvuči neverovatno. Ni sam nisam očekivao da će scope toliko izdurati, jer, pre toga me je namučio onaj Ekol koji, iako za par džula slabiji od eNteka, trza PRIMETNO jače - bukvalo, golim okom posmatrajući (testirao sam i stavljanjem dijabole, pa i zrna šibice na sanduk).
Ne verujem da imam NTEC i Ekol grupacije - i jednu i drugu pucu isključivo sam koristio za ono o čemu na Forumu ne raspravljamo. Medjutim, mogu da garantujem da su se obe pokazale dovoljno preciznim u (onoj) praksi, a jedno vreme sam ih koristio i bez ''optike''***.
Da, upravo kako si ti fornulisao u drugom delu poslednje rečenice.
***Ne sećam se da sam ovo pominjao: Ekol je, posle par ispaljenih kutija razbucao i zadnji (open sights) nišan, odnosno izlomio zelenu svetleću nit.

Last edited:
Изузетак не чини правило. Оптике које преживљавају монструозне трзаје су изузетак. Најбољи савет за све власнике јаких спрингерица је да пуцају са механичким нишаном.

Apsolutno. Ja bih i sa Ekol-a skinuo scope sa sve Zero recoil mount-om i postavio neki iron sights, poput onih koji se nalaze na vatrenim oružjima, jer ionako mi tu nije potrebna ''mikrometarska'' podesivost. O tome ćemo se još konsultovati (cenim da bi za vas, Vojo, to bio jednostavan posao).

Users who are viewing this thread

Back