Diopteri.

Robija

New member
Pitanje za znalce. Jel postoji razlika u kvalitetu i modelu dioptera? Prvenstveno pitam za tipa hw35. Ili fwb 600 seriju. U čemu je razlika i kako se rangiraju? Hvala.

Postoji razlika naravno, a najveća je u broju klikova. Koliko klikova je potrebno za 1 krug na meti, ide od 4 klika po krugu kod starih modela i lošijih, pa do 24 kod novih i skupljih.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Najbolje je uzeti original fwb, ali se teško nalaze. Imaćeš priliku krajem mesece u Osijeku će biti svetski kup, postoji mogućnost da dođu i proizvođači, a ne samo oruzari, ali računaj da diopter ispod 250 e nov teška priča, jedino polovan u nekom klubu da nađeš.

Mane da li postoji mogućnost da se diopter napravi kod nekog dobrog strugara i da li bi se isplatilo?

Pa ja iskreno mislim da se ne isplati, viđao sam neke ručne radove i meni to jednostavno nije to. Jesu skupi, ali ko hoće nesto dugotrajno i dobro, jbg mora da se plati...

Razlika između skupog i jeftinog nišana (svejedno optika/diopter) je u kvalitetu izrade, materijalima, kontroli... Dobar a zaludan majstor može da napravi (možda) i bolji nišan od fabričkog, pitanje je samo koliko bi ga dugo pravio i koliko bi desetina puta bio skuplji od onog koji se pravi serijski.

Users who are viewing this thread

Back