Драги пријатељи помагајте (треба ми савет)

Елем овако,

Имам два независна правца за набавку играчкиза за нас велику децу која ме интересују.

1. Размишљао сам о нечему да заинтересујем ћеркице, прво ми је пао на паметр CO2, артемис CP1, али наравно како је познато не продају га у радњама, о другим детаљима набавке да не говорим, има својих мука. Шта ми препоручујете од нечега што би могло да буде интересантно за рекреативно зезање? Да ли рецимо комбинација CO2 реплика са дијаболама могу да буду прецизне да некако заинтригирам децу на неких 5 до 15 метара? Која су ваша искуства са овим? Тренутно не располажем средствима да узмем рецимо ПЦП пиштпљ, то би у комбинацији са пумпом отишло у опсег цена које тренутно не би хтео да издвојим за такву забаву, а идеја ми је за ПЦП да буде дуже цеви и доступно.

2. Имам идеју да пробам да набавим нешто ПЦП коју бих "копао и комадао" дорађивао, додавао одузимао и слично. Колико видим најбоља комбинација би била Диана, кренућу да штедим паре па кад скупим видећу детаљно шта онда. Главно питање ми је шта је дозвољено да се модификује код оружја које мора да буде пријавњено код МУП-а? Другим речима модератор или пригушивач ни под разно, промена енергије ме не занима, више ме интересује као оружје за рекреативно стрељаштво, до неких 50 метара максимум, чак и 20 метара је перфектно. Хтео бих да пробам да се зезам са додавањем маса на разне делове, променом тачака ослонца механике на кундак и слично. Шта од тога смем да урадим а да се не сукобим са и онако веома рестриктивним законом. Ово друго можемо да диванимо пошто мислим да ћу тек на пролеће да вас давим са питањима а шта мислите о... и има ли неко искуства са ... за сада ме интересује само колико смем да копам и мењам а да све остане у нормалим односима са законом.

Хвала,
Пуно поздрава,
Ненад

Не треба ми савет по првом питању, наћи ћу неку полу играчку да их заинтересујем ако ми пође од руке

За друго би ми заиста требао савет али није ништа хитно, свакако ће ухватити времена да скупин довољно средстава да могу да набавим играчку и за себе да пуцам како треба и да "копам и дорађујем" по конструкцији.

Хвала,
Ненад

Moj savet ti je, pusti ćerke da se same zainteresuju. Ne verujem da ćeš ih zainteresovati ako im kupiš po neki komad. Samo će im stajati. Više ćeš uraditi nekom pričom zašto je streljaštvo lep sport i sl. Onda mogu i tvojim oružijem da se zainteresuju pa ako ih to povuče tek onda im kupi nešto.

Po drugom pitanju nisam stručan :)

Knife said:
Moj savet ti je, pusti ćerke da se same zainteresuju. Ne verujem da ćeš ih zainteresovati ako im kupiš po neki komad. Samo će im stajati. Više ćeš uraditi nekom pričom zašto je streljaštvo lep sport i sl. Onda mogu i tvojim oružijem da se zainteresuju pa ako ih to povuče tek onda im kupi nešto.

Po drugom pitanju nisam stručan :)

Хвала, мислим да је то добар приступ...

Пуно поздрава,
Ненад

Drivee said:
Drugar, vodi cerke na gadjanje, gadjaj, daj i njima da probaju...zaljubice se.

Видећу која је стрељана активна током овог лудила у нашој околини....

Ако им се допадне супер, ако не наравно и то је решење.

Успут старија ћерка је била рађе за пиштољ, ја сам као клинац навикао на пушку, и као по Марфијевом закону,,,
Купио сам Гамо П27, да их мало забавим. Прво је лиоше хватао оквир, па сам се уздржао личних интервенција и послао га на оправку, дошао је у супер стању што се тиче држања оквира, држи на правом месту. Али "жваће" диаболе.....
Кукууу, као да му фали уводник у цев.

Code:
http://www.lojadasarmas.com/gamo/gamo_exploded_view/Exploded+View-Pistolas-e-Revolveres/P27-Dual-27-1-2016.PNG
позиција 6 на растављеном приказу.

Наравно не издржа срце јуначко и раставио сам барем у некој основној мери исто сокоћало, мислим да ћу у наредних неколико дана да скинем димензије детаља око цеви и да пробам да направим прецизни уводник са оквира на цев.

За мој мали стони ЦНЦ је то посао од само мало стрпљења... На жалост не могу кући да обрађујем метал, идеја ми је била за штампане плочице, а то ради ко докса. Значи стаклоплатика и ... Надам се да ћу успети.

Хвала!

Срдачан поздрав,
Ненад

Ауууууууууууууууууууу!!!!!!!

Елем, није само уводник у цев, фали и цев и задњи носач цеви....
Ваљда ми таква срећа!

:-(

Users who are viewing this thread

Back