Druženje Artemisovaca i nas ostalih na strelištu kluba Grom u Požarevcu, 24. jul 2021.

Ledeni

Active member
Ovaj skup organizovale su naše kolege vlasnici popularnog Artemisa M16, ali pošto smo mi već stigli kući iskoristiću priliku da otvorim temu, a oni neka nastave.

Što se Alekse i mene tiče, dan je bio prelep, a druženje još bolje. Osim Goksija, Sasha, Scorpia i mene iz neformalnog udruženja "Slag&dijabole", bili su tu još i Rax032, Beretta, Vlada T, Night Shadow i Filip, plus momci iz kluba. Druženje je počelo okupljanjem i doručkom u gradu, a oko 10 h smo već bili na strelištu. Žao mi je što skup neće biti ovekovečen prigodnim video-klipom, ali je čika Ledeni rešio da makar jedared bude običan gost i da ovoga puta gađa, tj. puca, a ne snima.

Za mene je utisak dana van ikakve konkurencije čudovišna puška kolege Vlade, koja u kalibru 6,35 mm slagove teške blizu 4 grama šije brzinom od gotovo 280 m/s. Top je, za sada, ubedljivo najsnažnija vazdušna puška iz koje sam ja gađao i jedna od najpreciznijih, što je, složićete se, veoma bitna stvar. Na 91 m grupe su po pravilu između 3 i 4 cm, često i znatno uže, a na 192 m uz malo pažnje i koncentracije pet komada lako je smestiti u 5-6 cm, a desetak u krug od 8 cm. Snaga je brutalna, o čemu će kolege sigurno još pisati. Vlada je inače duboko zašao u ovu matzeriju i ima veliko znanje o svemu tome.

Mene su nagovorili da iz Skorpijevog "Frenkija" probam da gađam na 10 m iz stojećeg stava. Otpucao sam tri serije, ispogađao ponešto i ovi naši desetometraši se oduševili, ne znam zašto. Posle je i Night Shadow gađao na 10 m i oni se opet oduševili... :roll:

ZAN slagovi su se pokazali odlično iz većine pušaka, a ja sam na 190+ metara napravio jednu grupu od 3-4 cm (pet komada) i što se moje puške tiče definitivno su najprecizniji posle H&N. Mislim da je najsrećniji bio Night Shadow, koji je posle nekoliko hiljada evra investiranih u FY Hibride konačno našao precizne slagove čija je cena prihvatljiva :lol: . Od oduševljenja, on je zanimaciju našao u pucanju u jezero pored strelišta i slušanju ehoa koji se posle pucanja čuje iz šume :lol: Dakle, za sve one koji žele da probaju da koriste ovakve projektile u LR i ELR svrhu, moj zaista topao predlog je ZAN, koji nije jeftin (pogotovo u poređenju sa dijabolama), ali nije ni skup kao FX Hybrid i dostupan je u svakom času kod nas u više gramaža u oba najpopularnija kalibra (5,5 mm i 6,35 mm).

Da, prijatno iznenađenje je za mene bio podatak da moje brzine slagova nisu tako niske kao što sam mislio, budući da moj kineski hroni malko laže. Naime, FX radar kolege Noćnog Sokola izmerio je oko 244 m/s sa ZAN slagom od 25 grejna, što je oko 10 m/s više nego što meri moj hroni. Možda ću morati da ga napunim u skorije vreme. Nissam ga punio jedno dve godine... :roll:

Veliko hvala Skorpiu na intervenciji na AT-u, hvala Filipu i Artemisovcima na ideji da se napravi ovaj skup, a posebnu zahvalnost svi dugujemo Željku i njegovim momcima iz Groma na gostoprimstvu, jer smo se na strelištu zaista osećali kao da smo kod kuće. Hvala i restoranu "Moj merak" na fantastičnom roštilju! Od mene toliko. :cool:

Attachments

• 20210724_185226.jpg
    20210724_185226.jpg
    980.2 KB · Views: 1,347
  • 20210724_152103.jpg
    20210724_152103.jpg
    860.5 KB · Views: 1,347
  • 20210724_152056 (1).jpg
    20210724_152056 (1).jpg
    934.1 KB · Views: 1,346
  • 20210724_152037.jpg
    20210724_152037.jpg
    877.2 KB · Views: 1,344
  • 20210724_151941.jpg
    20210724_151941.jpg
    911.7 KB · Views: 1,344
Hajde i ja da kazem nekoliko reci o ovom fantasticnom skupu.
Prvo ekipa sa gore prilozenih slika je stvarno odlicna , druzenje je bilo nezaboravno. Ceo dan tokom pucanja je bila veoma pozitivna atmosfera puna smeha , jedino je smeh prekidao pucanj topa koelge Vladimira T koji ima najbrutalniju pusku u 6.35 kalibru. Takodje imao sam cast da prvi put u zivotu pucam iz fx maverica kolege Sasha kome se ovom prilikom mnogo zahvaljujm. Takodje su me desetometrasi ubedili da se okusam na 10m iz stava sa diopterima i bili su odusevljeni mojim grupama. Sto se tice slugova veoma sam srecan sto sam otkrio da moj artemis voli zan slugove 23gr .218 koji ce biti jeftinija zamena fx hibrida. A najvecu zanimaciju na strelisu mi je otkrio upravo kolega ledeni a to je pucanje u jezero i slusanje kako exo odzvanja sumom. Jos jednom se zahvaljujem celoj ekipi na prelepom i druzenju. :)

Ja sam se lepo proveo danas i nisam odoleo da ne probam barem 2 hitca iz puške koje izvorno bila Kral. Hvala na lepom druženju kolege.

Šta da se kaže?
Ovako nešto bi trebalo biti svake subote, onako najskromnije - minimum jednom mesečno!
Mesto je odlično za pucanje, nažalost za nas longtengere je malo kratko, ali smo se na kratko nekako i snašli za barem tih nepunih 200 metaraaa 😁
Ekipa sjajna, vreme kratko da bi se sa svima čovek barem po malo ispričao, ali biće nadam se još prilika.
Vladimir ima topuzinu od puške koja mi je i na 190i kusur metara uspela razvaliti gong 🤠🥳🐒 žso mi je što iako uvek na metar od mene, nisam ni jedan hitac ispalio iz Krala koji je sve samo ne izvorni Kral. Čudo od puške.
Rax i Nightshadow fantastično momci, Beteta takođe - ovo je bio prvi susret sa njima , Filip i njegova zmija kojom je povremeno plašio sve oko sebe, sjajan lik pozitivan 101%.
Moje dijabole naravno ❤️❤️❤️, šta bih bez njih. Goxy, Ledeni i Skorrpio 😎
Žal što mi moj Lala nije bio i onaj matori što ganja babe po banjama, ali opraštam im ovaj put.😘
Sa maverikom treće pucsnje od kada je kod mene, još se upoznajemo, još uvek je sve kao iz fabrike, ništa dirano. Fine tunung mu tek predstoji, ali drži se oko MOA grupe, nebitna daljina. Sve greške su uvek samo moje, normalno. Šveđa je to ;)

Hvala domacinima Filipu i Ledenom na celodnevnom zakupu strelista, kao i organizaciji oko doceka, klope i pica.
Zahvalio bih se i Sinisi na finom stelovanju regulatora. Dan je proleteo, ali uspomene su vecne. Ekipa je bila fantasticna.
Nadam se da cemo uskoro ponoviti druzenje.

Pa šta reći, hvala svima na divnom druženju i kvalitetno provedenom vremenu.
Odličan ambijent za pucanje, topao dan i prolete 7-8 sati pucanja za tili čas. Bilo nas je onako fino brojčano pa ne stigoh sa svima da popričam lepom
Hvala kolega Goxy-ju na pomoći oko upucavanja optike, hvala Škorpiu na "pit stop" brzinskom sređivanju okidača na mom Artiju.
Puno odličnih pušaka na jednom mestu, nisam stigao sve da probam što mi je krivo, ali najjači utisak mi je ostavio Kral koji nije Kral kolege Vladimira, brutalna puška od koje i dalje podrhtavaju gongovi. Stvarno jedan ručni top, odlične preciznosti, vrhunski slagovi ručne izrade i Vlada pun znanja.
Takođe izdvojio bih Škorpiovog Frankenštajna kog i ja probah na 10 metara i oduševljen sam bio stvarno. Puškica kao puter.
Nisam nikoga poznavao uživo, svi su odlični momci, duhoviti, pozitivno ludi. Živi mi bili pa da ponovimo ovo skorije!

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Zaista vrhunsko druzenje i pucanje , odlicna ekipa , oddlicno streliste Grom Pozarevac, vrhunski ambient zaista za pozeleti , pucanje od 10 do 200 metara , za svakog po nesto 😃 , ima nas iz svih krajeva Srbije i eto skupismo se .
Zaista Vladin Kral neverovatna puska , ogromna snaga ukrocena i kontrolisana , definitivno najjaca i najpreciznija puska na daljinama od 100 i vise metara a da sam je licno video , Sasov maverik takodje brutalan , Artemisi na nivou od 50 do 100 metara skoro nepogresivi , a meni veoma zanimljiv Goxijev FWB ( ne umem izgovoriti pravilno😂) 8 dzula na 100 metara opusteno pogadja gong od 12 cm , a onaj Hasa gosn Ledenog je potvrdio rec snajper , i na 100 metara ( gde sam bio spoter ) a i na 200 gde smo slusali rikosete i fijukanje , cini mi se da su zan slagovi odlican izbor za vecinu pusaka za daljine 100 i vise metara .
Uf a pucanje bez moderatora je bilo bas zanimljivo , ko da je poceo rat .

:D Bravo drugari , uvek je lepo pucati u drustvu i razmenjivati iskustva.Nestrpljivo cekam 29. august da se druzimo u sto vecem broju

Users who are viewing this thread

Back