Druženje "EBR-WC" 5. oktobar

Ledeni

Active member
Danas smo uživali u lepom društvu, dobrim puškama i još koječemu. Za sada tek nekoliko fotografija, a u toku nedelje video-klip sa najzanimljivijim trenucima. Hvala Joci, Sashu, Goksiju i naročito Kircanu i Scorpiju na svemu. Bilo nam je veliko zadovoljstvo provesti dan sa vama.

Pitate se šta znači ono "EBR-WC"? Pa Extreme Bench Rest WC, kao što lepo i piše na peharu koji mi je pripao na početku druženja :lol: :lol: :lol: .

Attachments

• 5.jpg
    5.jpg
    833.7 KB · Views: 2,768
  • 4.jpg
    4.jpg
    1,013.1 KB · Views: 2,768
  • 3.jpg
    3.jpg
    437 KB · Views: 2,768
  • 2.jpg
    2.jpg
    760 KB · Views: 2,768
  • 1.jpg
    1.jpg
    982.9 KB · Views: 2,768
Što se "stručnog" dela tiče, na mene su veliki utisak ostavile FX puške Royal, Wildcat i Streamline, sirova snaga Goksijevog "popa", ali bih posebno izdvojio jednu stvar. Na slikama vidite dve grupe od po pet hitaca na 45 i 96 metara. U pitanju su NSA slagovi od 21 grejn, ispaljeni iz Hatsana BT65 u kalibru 5,5 mm sa početnom brzinom od oko 240 m/s. Za mene je ovo bilo sjajno, ali sam video da je vlasnik puške bio uistinu iznenađen ovim rezultatom. Nažalost, na osnovu ovakvih slika bez lenjira ili šublera ne stiče se realan utisak (to će se lepo videti na video-klipu), ali ako se ne varam na 45 m četiri su u grupi manjoj od 20 mm (tri maltene u jednoj rupi), dok je peti pobegao malo levo. Još je fascinantnija grupa na 96 metara, gde su četiri slaga bila u grupi prečnika oko 35 mm, dok je peti i ovde malo pobegao. Napominjem da je pucano po solidnom vetru i da strelac nije mnogo vodio računa o svemu, pošto je smatrao da sa slagovima samo trošimo vreme. Znam da ljubiteljima dijabola ovo neće biti naročito zanimljivo, ali smatram da je vredno pomena. Toliko od mene za sada.

Attachments

• 20191005_162110.jpg
    20191005_162110.jpg
    316.8 KB · Views: 2,766
  • 20191005_151718.jpg
    20191005_151718.jpg
    328.5 KB · Views: 2,766
Hvala gosn Ledenom na izvanrednom domacinstvu. Zaista smo se proveli kao osmaci na ekskurziji u makarskoj '87. vreme je proletelo. Ja nemam bas nesto fotografija, ali javice se kolege koje su slikale. Posle ovog skupa slag je dobio bar jos jednog ili dva zaljubljenika, to je sigurno...

Iako su dijabole dominirale (ispucali smo par stotina komada), dan su obeležili slagovi. Bilo je iznenađenja sa njima, ali o tome će Ledeni i Skorpio detaljnije.
Hvala svima na prelepom druženju sa željom da što pre ponovimo. Danas smo imali na raspolaganju FX, RTI Arms, Diana, Hatsan...
Što se mene tiče, uspeo sam (za mene nemoguće) da sa Goxyjevim Popom upakujem tri dijabole u jednu rupu na 50 jardi. :D
VIše slika uskoro...

Hvala Gospodinu , Gospodji Ledeni i Mladom Ledenku Aleksi na divnom gostoprimstvu , zaista ljudi za primer .
Hvala i celoj ekipi Goxyu , Sashu , Kircanu i Joci , na predivnom druzenju i odlicnom pucanju .
Najveci utisak na mene ostavio Goxyev priest , najlepse puske Sashova Pamela i Goxyev Royal , puska za najlakse i najbrze pucanje Jocina Diana stomraiderka , najbolje slug puske AT 44 Gospodina Ledenog i BT 65 u posedu moje malenkosti i definitivno najbolja long range puska Zastavica Gospodina Ledenog iz koje je nemoguce promasiti pa i na 100 M , svi prisutni su bili svedoci superiornosti Zastavice :D ..
Obavezno cemo ponoviti ovakvo druzenje , lokacija nebitna , drustvo vrhunsko i bez ikakvih skrivenih namera , jos sam pod utiskom , hvala ljudi zaista :D

Lepo i pohvalno od vas...drago mi je da se druzite i uzivate, pohvale za sve ucesnike. Samo tako nastavite.

Hvala Ledenicama na gostoprimstvu.Samo ću reći da je 1 EBRWC ispunio sva moja očekivanja. Bilo je na momente jako emotivno i bezmalo je moglo doći i do suza.Kod većine zbog smeha, ali kod nekih i stvarno. Ali svi problemi su savladani i osmeh je svima krasio lice.
Već je napisano da se jedan okoreli dijabolaš prijatno iznenadio sa slagom.
Dan u dobrom društvu i lepoj atmosferi uvek kratko traje.Tako je bilo i ovog puta.

Jos jednu stvar zaboravih , kad bi kupovao FX kupio bi stremline potpuno istu kao sto ima kolega Kircan , lepa precizna i ponajvise izgledom podseca na klasicnu pusku , ukusi su razliciti ali po meni puska za pozeleti ...

ili sto kaze sash, kad ti crkne motor na camcu mozes da je koristis kao veslo...

Hahahahaha , Sash voli one krateze , valda mu tesko za drzati redovnu pusku :lol: :lol: :lol:

Neko već puca dok neko tek montira optiku... :)

... a neko pre pucanja joga meditacijom dostiže punu koncentraciju... :D

Loše vreme, nismo otišli da radimo, pa sam imao vremena da se pozabavim ovim.

https://www.youtube.com/watch?v=KEUx8CkZeWQ&feature=youtu.be

Profesionalno uradjeno , neverovatno kao i uvek , svaka cast kolega .
Najneverovatnije u svemu je ono pucanje sluga , puska sa malim (nemalo besplatnim) modifikacijama sa relativno malom brzinom da tako puca slugove , neverovatno , sutra krecem sa crtanjem kalupa :D

:lol: :lol: :lol: Neverovatno Skorpio, ja sam mislio da ćeš ostati okorela dijabola.

Users who are viewing this thread

Back