Dvorišna liga

@Ledeni, ja cesto dolazim u Pozarevac. Mogu da ti ponesem mete. Samo ne znam koliko treba. :D
Sto se pravila tice, nije toliko ni vazno, mi ce pucamo a strucni ziri ce kaze svoje. :)
Edit: Ispravite me ako gresim, ali mozda bi bilo bolje razdvojiti 4.5mm i 5.5 mm. Ipak je 1mm razlike u velicini rupe a to znaci.

Evo sad merio i sa žaljenjem moram da konstatujem da nemam korisnih 15m imam samo 13m, a iskren da budem napolje mi se po ovako hladnom vremenu uopšte ne ide, iako tamo imam čitavih 100m. :(

:) Kolko god 15 metara izgleda smešno,posle malo pucanja,mogu da izjavim da uopšte nije naivno.Sitnan je taj cetar,mamicu mu...

Glock17 said:
Jel' mogu ja 13m evo gađaću sa hw35 sa mehaničkim nišanima?
:) Nisam merodavan,ali ovo je sve u krajnjem slučaju zabava.Stvarno ne vidim razlog da se ne zabavljaš s'nama...

Ma moze sa 13m naravno. Ovo je zabava. Mete mozete slati meni na mail ili viber pa cu objavljivati ili da napravimo podteme gde ce svako kaciti svoje?

И ја се пријављујем, FWB 300s са диоптером. Шта је одлучено, у коју категорију иде диоптер, са механичким нишанима или посебно?

BadmintonBoy said:
И ја се пријављујем, FWB 300s са диоптером. Шта је одлучено, у коју категорију иде диоптер, са механичким нишанима или посебно?
Mislim da ide sa optičkim

kircan said:
Ma moze sa 13m naravno. Ovo je zabava. Mete mozete slati meni na mail ili viber pa cu objavljivati ili da napravimo podteme gde ce svako kaciti svoje?

Hvala. Najbolje podteme, meni tako lakše.

Btw: Onda prijavljujem Weihrauch hw35 na mehaničkim nišanima.

Proka said:
@Ledeni, ja cesto dolazim u Pozarevac. Mogu da ti ponesem mete. Samo ne znam koliko treba. :D
Sto se pravila tice, nije toliko ni vazno, mi ce pucamo a strucni ziri ce kaze svoje. :)
Edit: Ispravite me ako gresim, ali mozda bi bilo bolje razdvojiti 4.5mm i 5.5 mm. Ipak je 1mm razlike u velicini rupe a to znaci.

Dogovoreno! Pa spremi jedno pet komata! Javi se na FB najbolje, pa da posle odemo na kaficu.

Sto se tice dioptera, ne znam ni sam, mozda neko strucniji od mene ko je vise u streljastvu da kaze cemu je diopter blizi, optici ili mehanickim nisanima.

Diopter se svuda vodi kao mehanicki nisan, sto i jeste. Samo je princip nisanjenja drugaciji od klasicnog otvorenog nisana. Jednom sam napisao ovde, u davna vremena, pre omasovljenja optickih nisana, diopterski su upotrebljavani za precizno gadjanje na velikim daljinama.
Mane i Sebic ovo mnogo bolje poznaju od mene.
Meni licno je lakse da nisanim sa diopterom nego sa otvorenim nisanom.
Nadam se da nisam otrcao malko nasiroko u off.

Proka je u pravu, kako diopter nema nikakvu vrstu sočiva ili uvećanja, logično spada u mehaničke nišane samo je razlika sto spada u zatvoren tip nišana, ali opet svakako čist mehanički nišan.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

ok. onda diopter spada u istu kategoriju sa mehanickim a optike posebno. a glock me je demantovao da su optike bolje odmehanickih nisana

kircan said:
ok. onda diopter spada u istu kategoriju sa mehanickim a optike posebno. a glock me je demantovao da su optike bolje odmehanickih nisana

..to zavisi i od optike a zavisi i od mehaničkih nišana, ima i jednih i drugih i dobrih i loših, a ne treba zaboraviti i da sam pucao na 13m za razlilu od tebe. Btw: Inače, Weihrauch zaista ima fantastične mehaničke nišane, sa velikim izborom oblika mušica, a isto tako i zadnji nišan može baš fino da se podesi. Bitna prednost za tako kratke distance kod mehaničih nišana je: ako su dobro podešeni i upucani, tamo gde sastaviš mušicu sa zadnjim nišanom tamo mora da bije.

Jos jedna bitna stvar kod otvorenih nisana. Tamo gde sastavis musicu sa zadnjim nisanom nikako ne sme da bije. Nego malo iznad toga... ;)

Zaboravih da napišem, pridružujem se nagradom fondu sa kutijom dijabola na poklon od mene.
U ponudi će biti varijante od HN, JSB ili RWS, pa ko šta bude želeo, dobiće

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Hvala cika mane, kada vidimo da ozbiljne strukture podrze ovakvo jedno takmicenje to nam daje vetar u jedra i zelju da se ne brukamo :)

Razmisljao sam nesto, glava me boli, pa cu napraviti od drugog kola drugu metu ili da krenemo od prvog kola sa novom metom

Momci, kolege, strucnjaci...
U svetlu novih dogadjaja, sta mislite da probamos a ovom metom.
https://files.fm/u/f4zv7cna3
ja bih bodovao ovako ako se slazete.
ako je mali kruzic od 2mm skroz unisten onda je 10x
ako nije onda je 10
i ostalo u skladu sa normalnim bodovanjem

Users who are viewing this thread

Back