Element Helix 6-24x50 SFP MRAD

Evo posle nekoliko meseci aktivnog korišćenja optike da dodam jos par reči o njoj. Naime od kako sam uzeo ovu optiku upario sam je sa sports matcg atp61 podesivim nosacima, posto sam imao plan da pucam samo na klikove ja sam spustio klikove potpuno do dna optike i zatim podigao 20 klikova na gore i tek sam tu upucao optiku na 25m. Napravio sam turet traku do 240m daljine već nekoliko meseci pucam isključivo na klikove. Klikovi rade odlicno uvek vrate u 0 na 25m ( ruku na srce moze se desiti da nekad ima odstupanja od par milimetara dole -gore od crne tačke na meti ) ali to je za mene sasvim odlicno jer za taj cenovni rang daje puno. Stakla su i dalje onako bistra kao prvog dana nisam primetio neko zamucenje stakala ili pucanje onih film premaza (ranije sam imao takav slucaj sa nikko stirling mounmaster gde se posle par meseci pojavile kao neke mrlje na tom film prmazu), Zero stop na optici radi odlicno samo treba imati u vidu da se oni imbus srafcici na zero stopu ne zatezu puno jer hoce da naprave blago udubljene na turetu. Mislim da je optika potpuno opravdala svoj cenovni rang i da daje dosta uzivanja za taj novac.

Ovo sam čekao da pročitam. Iskreno sam mislio da ta optika neće ispuniti očekivanja,ali mi je drago što sam pogrešio.

@Goxy ja sam se uprkos saveta za neke druge proverene optike tog cenovnog ranga ipak odlucio za pionirski potez da uzmem Helixa drago mi je da nisam pogresio ( da nisam bacio novac) vec sam dobio za taj novac veoma zahvalnu i dobru optiku a mislim da ce mi za novu pusku koju planiram uskoro ( mala najava) uzeti isto Element samo se dvoumim izmesdju Titana i Nexusa :)

Ja bih izabaro Nexus, ne bih trepnuo, mada Titan ima nešto veće uvećanje. :)

Gledao sam kroz sva tri modela nexus je cista perverzija, ako imas para onda neces pogresiti ako nexusa uzmes. I ja isto na klikove pucam i kolko ih drndam gore done ma kakvi, uvek isto vraca.

Users who are viewing this thread

Back