erzika

ErzikaStupar

New member
posedujem vazdusnu pusku IZ38 kalibar4.5 i imam uredno izdatu dozvolu od strane mupa ada a predhodno je bila kod puskara da ustanovi kalibar 4.5 to je bilo 1998 sad policija iz ade zahteva da je nosim ponovo kod puskara da se utvrdi u koju kategoriju spada da li u C ili D interesujeme ako posedujem uredno izdatu dozvolu zasto ponovo traze da se vrsi vestacenje u koju kategoriju spada kad se takve puske slobodno prodaju po vasarima

Nažalost oni su u pravu, mora da se izvrši nova kategorizacija čime će se utvrditi da je puška D kategorija I automatski će se brisati iz njihove evidencije . To će te koštati par hiljada dinara , ali posle toga mirna glava.
To je zakon donesen pre 5-6 godina i ne samo ti sa običnom vazdušnom puškom, već svi koji poseduju oružje bilo koje vrste sa oružanim listom su morali kroz isto da prođu .

ne ne ide mi u glavu puska posedije vec oruzani list i tamo je vec utvrdjen njen klibar ja ne trazim da ona bude oslobodjena oruzanog lista zasto mi mi ponistavaju vec postojeci oruzani list i traze dodatne podatke

A meni ne ide u glavu to što je evro dizel 188,-rsd. a kad barel sirove nafte na svetskom tržištu pada kod nas cena derivata obavezno raste i još mi nije jasno kako direktor srbija gasa zaradi prosečnu srBsku potrošačku korpu za 4 sata "rada" odnosno pola radnog vremena i tako godinama, eto samo to da mi neko objasni???

ErzikaStupar said:
ne ne ide mi u glavu puska posedije vec oruzani list i tamo je vec utvrdjen njen klibar ja ne trazim da ona bude oslobodjena oruzanog lista zasto mi mi ponistavaju vec postojeci oruzani list i traze dodatne podatke
Promenio se zakon i sem kalibra bitna je i brzina dijabole. A toga nema po starom zakonu pa je potrebno da se utvrdi. I po novom zakonu nećeš ni imati oružani list, samo potvrdu da li je puška C ili D kategorije.

A da li je to normalno ili nije i da li će dizel da bude i 220 din je druga priča :mrgreen:

znaci onda oruzani list koji posedujem po ovome ispada ne vazeci onda odes na vasar kupis novu pusku i nikom nista

Nikom ništa dok ne naiđe policija. Puška mora posedovati papir. Oružni list se mora razdužiti.

Najpametnije je izvršiti kategorizaciju i rešiti problem. E sad što košta nešto novca, vremena i živaca...
A za vašar si u pravu. Puške D kategorije (4,5 mm i brzine do 200 m/s) ne podležu prijavi u MUP-u i nema nikakve dozvole za njih.

Kod ovlašćenog oružara da izmeri brzinu, dobiješ potvrdu o kategorizaciji i sa njom u policiju,onda te brišu iz evidencije a stari oružni list ti ostaje za uspomenu, a potvrdu o kategorizaciji iskopiraj i čuvaj za svaki slučaj. Drugačije za sada ne može :)

Glock17 said:
Stari oružani list NE-ostaje za uspomenu zato što ga zadržavaju u policiji.

Svi stari oružni listovi su ostali kod mene za tri vazdušna oružja, čak i od vatrenog iako sam dobio plastični. Mislim da je stvar u slobodnom tumačenju službenika u MUP-u kao i za sve ostalo ;)

Users who are viewing this thread

Back