Da neotvaram novu temu ovdje ču napisati iskustva s natjecanja u Mrkoplju 12.08 2012g.
Ja i drug comba krenili smo na put rano ujutro u 4:30h i stigli uz malu pauzu od 45min( gledali smo mlade strankinje koje su išle na more, na jednom odmorištu uz autocestu :mrgreen: ) oko pola devet. Samo mjesto održavanja je bilo kod neke male lovačke kućice u izuzetno prekrasnom okruženju. Staze nismo vidjeli do samog natjecanja, ali mogu reći da su bile postavljene vrhunski. Mete su bile priručne a ne gamo siluete i bilo ih je svakakvih veličina od 15mm-45mm i bile su postavljene od 8-50m udaljenosti. Mene je zasmetalo to što te mete moje slavia nije mogla tako lako srušiti unatoč pogotku pa mi je sudija priznao čak 4 pogotka a da nisam srušio metu :mrgreen: , sve su bile na večoj udaljenosti 30+metara.
Evo šta je napisao sam organizator o natjecanju
i par riječi od organizatora:
Dragi prijatelji,strijelci,natjecatelji i natjecateljice iz Hrvatske i Slovenije,forumaši,sponzori,domaćini iz Sungera i Mrkoplja,posjetioci
Ovo je najprije jedna velika zahvala svima Vama što ste podržali ovo natjecanje ,što ste potegli dugačak put ( neki i skoro 1000 km)kako biste se natjecali,što ste sponzorirali natjecanje bogatim nagradama,što ste nas gledali i bodrili.
Natjecanje se održalo!
Iako sam se zahvalio svima na samom otvaranju natjecanja iskoristiti ću i ovu priliku da se zahvalim:
-Glavnom sponzoru tvrtki INDUCHEM doo iz Zagreba ,posebno direktoru Alenu Piljeku na bogatim nagradama
-sponzorima: tvrtki Rojal iz Novog Mesta i vlasniku Tomi Avbaru na glavnoj nagradi u PCP kategoriji
tvrtki Extremus RBS doo i gosp. Robertu Banduli, tvrtki Logista doo iz Rijeke, gosp. Damiru Krniću, tvrtki Ritoša trgovine doo iz Poreča i gosp. Đaniju Ritoši koji su pomogli ovo natjecanje i svi prisustvovali na njemu !
Velika hvala mom klubu SK DVD Opatija na čelu sa predsjednikom gosp. Draganom Čakardićem i dopredsjednikom Brunom Slavićem koji su svojim znanjem i zalaganjem pomogli tokom priprema i za vrijeme natjecanja,te prijateljima Ervinu,Ninotu i Zlatki na svesrdnoj pomoći
zahvala Hrvatskom časničkom zboru i poručniku Rajku Samueliju Kačiću na doniranim medaljama za najbolje
zahvala za podršku predsjedniku Hrvatskog streljačkog saveza PGŽ gosp. Josipu Rupčiću
zahvala gospodi Bošku i Marku Grguriću na odličnom ručku i prijemu
zahvala svima koje sam tlačio u ovih 10-ak dana od ideje do realizacije natjecanja
te posebna zahvala Davoru Hernautu mojoj desnoj ruci
O tijeku i oko natjecanja bi volio da pišu natjecatelji a ja ću iznijeti samo neke podatke:
Ovo natjecanje bilo je zbog svojih nekoliko osobina br. 1 u Hrvatskoj:
-prvo međunarodno natjecanje
-prvo službeno natjecanje na otvorenom FT terenu sa padajućim metama prema pravilima FT kakvo bi trebala izgledati buduća FT natjecanja
-prvo natjecanje u FT u Hrvatskoj sa 3 natjecateljice od kojih je jedna pobjednica natjecanja
-najviše sponzora
-najviše bogatih nagrada
-najviše natjecatelja i natjecateljica
O rezultatima:
Iznenađenje natjecanja je trinaestogodišnja pobjednica Mateja Kršanac iz Lovrana članica SK DVD Opatija koja se prvi put okušala u ovoj disciplini i posudila pušku sat-dva prije početka natjecanja.
KATEGORIJA PCP , max. broj bodova 43
1.Mateja Kršanac,HW100,Hawke 30 Tactical, 34 boda(pobjeda u raspucavanju)
2.Zoran Šaronja ,Hammerli AR20,4,5cal,Falcon T50B,JSB 34 boda
3.Zlatka Hlebec,HatsanAT44Regulated,5,5Leapers Swat3-12x44 32 boda
4.Hrvoslav Tomić,HammerliAR20FT,4,5Walther 8-32x56,JSB 31 bod
5.Davor Hernaut, HatsanAT44Regulated,5,5Leapers Swat3-12x44 30 boda
6.Miro Orešković, HW100,Hawke 30 Tactical, 30 boda
7.Ervin Stanić, HammerliAR20FT,4,5Walther 8-32x56,JSB,exact 26 boda
8.Rok Avbar,Evanix Black leopard,5,5,BSA,JSB 18 gr 24 boda
9.Tomo Avbar,Evanix Black Leopard,5,5,Cp3-12x44,JSB 18,3 gr 20 boda
10.Rok Kopina,Evanix AR6,5,5,CP 3-12x44.JSB 18,3 gr 14 boda
11.Hrvoje Caktaš,Walther Dominator 1250 FT,5,5,,Walther 13 boda
KATEGORIJA SPRINGER SA OPTIKOM , max broj bodova 43
1.Goran Bogdan,HW 97,4,5, NS 6-24x56 26 boda
2.Luka Šoštar ,HW97 KT,4,5,NS 8-32x60,JSB EXACT 23 boda
3.Zvonimir Josipović,HW 97,4,5,Hawke 3-12x50,JSB EXACT 22 boda
4.Andrej Lukačević,Slavia 631,4,5,NS 3-9x42,JSB EXACT 18 boda
5.Jure Ravlić,Gamo CFX ,4,5,NS 3-9x42,JSB 13 boda
6.Ivica Garić,Gamo,5,5,Gamo 3-9x40,Crosman Magnum 9 boda
7.Sreten Jurčić,Norconia 4,5 4 boda
I kategorija koju smo ustanovili pred samo natjecanje a natjecali su se uglavnom članovi SK Mrkopalj a odnosi se na kategoriju :
SPRINGER BEZ OPTIKE max. broj bodova 6
1.Franjo Jakovac,Slavia 631,4,5 4 boda
2.Marija Lakotić,Slavia 631,4,5 3 boda (raspucavanje za 2 mjesto)
3.Ivan Kolar,Slavia 631,4,5 3 boda
4.Damir Mataja,Slavia 631,4,5 2 boda (raspucavanje za 4 mjesto)
5.Miodrag Hinić,Slavia 631,4,5 2 boda
6. Davor Jovanović, Slavia 631, 4,5 1 bod
Oni su pucali na stazi br. 15 koju smo postavili tek kad su svi natjecatelji već krenuli sa natjecanjem a i predstavljala je šok-terapiju za sve natjecatelje jer je bilo predviđeno 6 meta u tri stava i sve za 3 minute.
Bila je to mala novotarija koja je na kraju dala draž samom natjecanju prilikom raspucavanja za prvo mjesto u PCP kategoriji.
Ja sam završio kao četvrti u springer kategoriji s tim da sam pobjedio i dvije PCP puške

. Ispred mene su bila tri HW97-ice. Ja i kolega iz slovenije smo najbrže otpucali takmičenje, cirka 1:15h a ostatku je trebalo i duplo više. Mislim da sam mogao više postići da sam ozbiljnije pristupio samom natjecanju i da nismo ja i kolega iz SLO toliko brzali.
ovdje možete vidjeti slike
http://s1127.photobucket.com/albums/l632/DAVORHERNAUT/FT%20Gorski%20Kotar%20HR%20Slike/
https://picasaweb.google.com/112756430481668472475/1MednarodniLetniCup2012FieldTarget