Fix zoom optika za Hft i Ft

SteffAirguns

Well-known member
Postovan i uvazene kolege. Potrebna su mi vasa misljenja i iskustva kao i predlozi. Elem kolega @Fritz i ja smo diskutovali o optici koja bi zadovoljila moje potrebe :

- Da bude pogodna za springerice jer ce se saltati sa HW77 4.5mm 7.5j i HW97Kt 5.5mm 16j. Znaci nikakve magnum springerice jer 97ica sa Jsb express ide 174ms i to dodje na nekih 13-14j.

- Zoom retko kad koristim ( skoro nikada ) tako da fix zoom samo da je preko 9 bi cak i preferirao, ali ni sa zoom-om ne smeta.

- Po mogucstvu da ima side paralax podesvanje.

- Da je koncania osvetljena.

- Da ima Mil-dot koncanicu il isto pribliznija ovoj sto ima Optisan Evx 10x44.

- Pucam max 50m

- Razmatrao bi i polovnu i novu optiku oko 300€

- Da li mislite da je Optisan EVX 10x44 za sve to sto meni treba dobar izbor? I da li mozda znate za nesto bolje za te pare ili mozda malo manje.

Hvala puno na pomoci drage kolege i nadam se da nije problem sto sam otvorio jos jednu temu umesto pisao u drugoj vec otvorenoj

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posedujem SWFA SS 16x42 optiku fiksnog uvećanja koja je za moje pojmove fenomenalna. Mil-quad končanica ima valjda 120 moa elevacije....
Screenshot_20210428_133256_com.android.chrome_edit_238478872488088.jpg
Optika je japanska, paralaksa je na okularu što za mene kao levorukom je prednost o slici ne bih trošio reči.Mana je jedino što joj je mali otklon, ali kada se čovek nauči to mu još dođe i prednost jer je oko približno uvek u istom položaju u odnosu na okular.
Prelazi cifru od 300eur osim ako ne može neko direktno iz USA da je donese.
Mislim da je ovakva optika dušu dala za springerice tipa 16j i za neki HFT.Ja bih tako nešto ozbiljno uzeo u razmatranje kao odličnu opciju.
Evo linka sa opisom....
https://www.opticswarehouse.co.uk/swfa-ss-16x42-mil-quad-tactical-rear-focus-rifle-scope
Nadam se da sam bio od pomoći.

Evo danas se u oglasima pojavila ova optika:
"MTC Viper 8-32x60 IR SF", po meni to je to što tražiš...

goxy said:
Posedujem SWFA SS 16x42 optiku fiksnog uvećanja koja je za moje pojmove fenomenalna. Mil-quad končanica ima valjda 120 moa elevacije....
Screenshot_20210428_133256_com.android.chrome_edit_238478872488088.jpg
Optika je japanska, paralaksa je na okularu što za mene kao levorukom je prednost o slici ne bih trošio reči.Mana je jedino što joj je mali otklon, ali kada se čovek nauči to mu još dođe i prednost jer je oko približno uvek u istom položaju u odnosu na okular.
Prelazi cifru od 300eur osim ako ne može neko direktno iz USA da je donese.
Mislim da je ovakva optika dušu dala za springerice tipa 16j i za neki HFT.Ja bih tako nešto ozbiljno uzeo u razmatranje kao odličnu opciju.
Evo linka sa opisom....
https://www.opticswarehouse.co.uk/swfa-ss-16x42-mil-quad-tactical-rear-focus-rifle-scope
Nadam se da sam bio od pomoći.

odlična optika, pucao sam kroz nju
ali odlična............

Users who are viewing this thread

Back