FT / HFT Skup - takmičenje - trening - uvodni kurs

kircan

Administrator
Staff member
Poštovani prijatelji sporta, sportski pregaoci, strelci

16. Jula (nedelja) ćemo održati prvi pravi skup u nas.
Održaće se u popularnoj Arizoni kod Zrenjanina.
Plan je da se gađa 30 meta, podeljenih u 15 linija.
Akcenat je pre svega na upoznavanju sa ovim sportom, ali će biti i takmičarskog karaktera.
Pre samog takmičenja svi će imati priliku da se upoznaju pre svega sa bezbednosnim pravilima, pravilima samog sporta i da se okušaju malo.
Od opreme vam nije potrebno ništa spektakularno
Vazdušna puška / pištolj sa optikom (spring ili PCP) jačine od 7 do 16J.
Neko jastuče da možete udobno da sednete i to je to.
Pošto je ovo u začetku kod nas, želimo da pozovemo što više ljudi da dođu da vide, da probaju i da procene da li je to nešto što ih zanima.

Ne morate brinuti zbog temperature jer će se gađati it natkrivenog dela i nećemo biti izloženi direktnom suncu.

Više detalja o ceni (trebalo bi da izadje do 1500 din), vremenu i samoj lokaciji objavićemo početkom Jula.

Svi zainteresovani se obavezno moraju prijaviti tj najaviti svoj dolazak.

Možete mi poslati poruku na forumu
ili viber / whatsapp poruke na 0641646004

Naravno, kolega Joca moze pripremiti pozivno pismo. Pusti poruku na viber da se dogovorimo za detalje. Ako slucajno zelis smestaj ili nesto naci cemo nesto

Evo moj broj, pa nek se javi organizator, pa da mi se posalje neka pozivnica itd, jer bez toga mislim da ne mogu preko vase granice.
I ako nekom nesto treba prenijeti, kupiti ovdje itd, nek se javi.
Imam jedan tvrdi kofer, ako nekom treba, cijena kikiriki.
00385 91 619 9559

Upravo ti spremam pozivno pismo, stiže na email do kraja dana po dogovoru.

Poštovani prijatelji sporta,kamaradi, strelci i ostali
Približava se istorijski dan kada ćemo zlatnim slovima ispisati prvu stranicu FT u Srbiji. Kada će oni, koji će jednog dana pričati unucima pored vatre kako su bili tamo u Banatskoj nedođiji dok je vetar fijukao, kurjaci zavijali a ptričice cvrkutale, ukrstili vazdušare sa sebi ravnima i pocrvenili od sunca, ali ne bilo kog sunca već onog koje donosi novi dan u FT životu svih nas.
Moje ime je SK i dobrodošli u TOP GUN , dom strelaca FT.

Sada, kada sam završio sa uvodom mogu da pređem na stvar i da vam se izvinim što ste to morali ovo da čitate.

Pripreme za skup teku po planu, ugovorena je većina stavki.

Prijavljeni su do sada

1. JOCA
  2. ZSOLE
  3. GOXY
  4. LANE
  5. GLALE (verovatno ne dolazi)
  6. SANDRO
  7. FRITZ
  8. DEX
  9. VLADIMIR T
  10. CSABA
  11. SRĐAN M (verovatno ne dolazi)
  12. BULL + 1
  13. WOOYADEEN
  14. TORTOJED
  15. TIHO
  16. BOJAN017
  17. SRPCHE
  18. KIRCAN
  19. M. Rackov
  20. zoric (posmatrac)
  21. Dusko T (posmatrac dok ga ne ubedimo u suprotno)
  22. HORVAT
  23. Aleksej
  24. Nenad +1

i još neke kolege koje nisu sigurne.

One koji se još razmišljaju bih zamolio da jave najkasnije do 14.07 kada zatvaramo prijave, jer je broj mesta ograničen.
Ko je zainteresovan da samo gleda, navija... neka se takođe javi, da bi znali zbog klope i ostalih stvari da bi dobili instrukcije.

Preliminarni plan za sada izgleda ovako

Gađaće se 25 meta na daljinama od 10 do 50m.

• Gađaće se 2 kruga, što znači 50 meta ukupno. (ukoliko vreme dozvoli)
  • Mete će biti podeljene na 13 staza sa po 2 mete, samo će poslednja staza imati jednu metu.
  • 5 od 25 meta će biti za stojeći / klečeći stav, sve ostalo će biti slobodan stil.
  • Na većini meta na ovom takmičenju će biti otvorene zone pogotka tj 40mm. Samo na nekim bližim distancama će biti korišćen promer od 25mm.
  • Dozvoljene sve puške do 16,1J energije (spring, pcp, co2).
  • Takmičari koji budu gađali sa 7,5J i springericama će se bodovati odvojeno od onih sa pcp 16j.
Program

09.00 –
početak skupa, hroniranje, upucavanje pušaka

10.00 – početak takmičenja (1. krug)

12.00 - pauza

13.00 – drugi krug

15.00 - ručak, slobodne aktivnosti

16.00 - proglašenje pobednika, Gađanje silueta, ozbiljni razgovori o lakim temama, lovačke priče, psihološko savetovanje

Sportski pozdrav - zdrao

Last edited:
Meni na pozivnici pise od 15 do 50 metara.
Ja sam pusku upucao samo od 15 metara pa na dalje.
Znaci ja sam postedjen ovih blizih meta. 🤣🤣🤣🤣🤣
I ako mogu da nadodam, ovo u 16 h, moze jos i razgovor o hamsterima da se ubaci(o.p.goxy)🤣🤣
Sala, naravno, vidimo se.

Срећно момци! Стварно сам желео да дођем, али ове недеље сам у Грчкој на такмичењу и биће далек пут. Надам се да ће све проћи одлично и да ћете добити више људи за ФТ.
( Please let me know if Google translate makes good job 🫣)

Google did an excellent job. Too bad you're not coming but there is time. This is just the beginning of the ft in our country

Postovane kolege,
Molio bih sve koji nisu na spisku a zele da dodju da mi jave, ili ako su na spisku a ne dolaze da me obaveste. Skup je za ogranicen broj ljudi u smislu hrane, mesta itd.
Potvrde poslati do 13.07 u ponoc, nakon toga zatvaramo prijave
Cena za streliste je 1000 dinara
rucak (domaci gulas - svinjski 500 din)
Pice ce biti dostupno po popularnim cenama (sokovi, pivo.. 100 din, kafa 50din)
Nista od ovog novca ne ide AGS-u niti meni kao organizatoru
Sve sto je uradjeno za ovaj skup je iz cistog entuzijazma, sto ne znaci da se ne trudimo da sve protekne u najboljem redu.
Ovo je sada 1. zvanicni skup / takmicenje a u planu je narednog meseca jos jedno.
Stoga molim sve koji dolaze nam ukazu na greske, daju sugestije za ubuduce, i pohvale ono sto je dobro.

Users who are viewing this thread

Back