Hajde da krenemo od početka...
Skup svatova je počeo već oko 8.30h ujutru. Prvo su proverene mete, da vidimo li dobro stoje i da li su funkcionalne.
Do 9h se već okupila većina strelaca. Posle obavezne jutarnje kafice, soka i doručka, malo smo razmenili misli i proćaskali.
Od 9.30h smo krenuli da upucavamo puške, a za tu priliku smo napravili poseban odvojen deo strelišta.
Posle upucavanja, usledila je pozdravna reč druga sekretara Kircana, a zatim su Lane i Srba uz Bull-ovu manekensku pomoć, obasnili prisutnima pravila, stavove za gađanje i kako se popunjava formular sa pogocima.
U 10h je konačno počeo trakmičarski deo. Strelci su se podelili po parovima i polako počeli da zauzimaju pozicije za gađanje. Vetar je na Arizoni svakodnevna pojava, pa je tako bilo i danas. Na sreću, nije bio jak, uglavnom oko 1,5m/s, sa povremenim naletima do 3,5m/s
Treba napomenuti da su takmičari psovali vetar kada su bili na liniji za pucanje, ali im je istovremeno izuzetno prijao u pauzama, kada nas je rashlađivao na prijatnih 37C.

Drug sekretar u akciji

Gađanje u ponom jeku...

Podešavanje paralakse...
Parovi su se tokom celog takmičenja bodrili, davali savete i korigovali jedan drugog. Na slici Goxy i naš gost iz Hrvatske Tiho.

Upisivanje i kontrola rezultata.

Koncentracija...

Jedan deo strelišta nije bio pod nadstrešnicom, pa smo postavili suncobrane, ali samo mi koji smo bili prisutni znamo kako je gađati na suncu na 37C u hladu.

U jeku najljuće borbe, ja sam se u jednom čošku malo bavio ovom zverkom od Impacta M3 u kalibru 7,62, nabudženu na preko 100J, sa dve boce od 600ccm, Saber Tactical Top Rail Support-om, pikatini šinom, Accu Tac bipodom i Elelement Theos optikom. Šta reći osim da se radi o vrhunski tjuniranoj puški, koja je oličenje čiste snage i robusnosti. Za one koji vole ovakve puške, prava poslastica.
No, da se mi vratimo našem Field Tagretu...
Tačno u podne završili smo prvi krug takmičenja i gladni kao risovi navalili na gulaš iz kazana koji nam je pripremio naš domaćin. Šta reći osim da je gulaš bio preukusan!