FT / HFT Skup - takmičenje - trening - uvodni kurs

Kao što je Srba već spomenuo, meni je Bokijevo gađanje bilo jako prijatno iznenađenje. Prvi put u životu je pucao FT i to sa puškom i optikom koji su setovani za BR, ali se odlično snašao i imao u prvom krugu procenat uspešnosti 50%, što je stvarno vredno da se zabeleži. Nadam se da mu je moj hamster (koji sam slučajno poneo), bar malo pomogao, a uz to se odlično vizuelno uklopio sa njegovim Anšicom. :) Tako da sad ima novu stavku na svom spisku opreme koju će sledeću nabaviti...
Za te pare bolji se ne moze nabaviti, namster radi za sve pare

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Taman da iskoristim da pitam za iskustva ljudi po onako toplom danu.Kako su se optike ponašale,da li je bilo nekih velikih odstupanja?
Kod mene je bilo odstupanje, ali ne preveliko.
Od 9 do 14 metara samo,dalje je sve bilo kako je obiljezeno ranije.
Recimo na tocku gdje je obiljezeno 12 metara,nije vise bila ostra slika, nego je ostrija malo prema napred kad pomaknem tocak, ali nista strasno, imam dvije oznake na tocku, za temperaturu od nekih 25-30,i drugu oznaku za preko 30 stupnjeva.

Ja sam gadjao sa optikom T Eagle 4-16 na klikove. Imao sam strah da gadjam na korekciju sa dotovima, iako sam imao i ta obeležavanja, jer sam u stvari imao strah uopšte da gadjam, jer sam to jutro na hroniranju saznao da mi je puška pala na 10J. Što se optike tiče, trudio sam se da bude stalno u hladu i nisam primetio da se nešto značajno poremetilo. Klikovi su se dobro ponašali, svi promašaji su bili posledica vetra i moje žurbe da okinem u nekoj pauzi izmedju dva naleta vetra, što se pokazalo u više slučajeva da je potpno pogrešna procena. U ovoj priči čitati vetar je izuzetno značajno. Dakle, nemam zamerke na optiku, imam na čitanje vetra i još jedna stvar vredna pažnje. Korekcija na meti, 'prema vetru, je daleko teža nego na papirnoj meti, ali nije neizvodljiva, što su ustalom pokazali I MIljan, i Sekretar, i Goksi i Lane. Tako da za nas ostale, ništa drugo nego vežbaj...što rekoše braća slovenci: vaja dela mojstra ili ti vežba čini majstora...

Ja sam u svoj ovoj gućvi oko sumiranja utisaka, zaboravio da napomenem jednu veoma bitnu stvar!
Skup je, kako zakon i nalaže, uredno bio prijavljen u PU Zrenjanin. Tokom skupa, ljubazni policijski službenici su došli na strelište u redovnu kontrolu i sa zadovoljstvom možemo reći da nisu konstatovali nikakve nepravilnosti. Nakon izvršene provere strelišta, pušaka i meta, ustanovili su da nema propusta.

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back