Evo, da se i ja ubacim....Zadnjih godinu dana sam totalno u Field Target svijetu, clan sam hrvatske FT repke i naucio sam dosta stvari.
Ovaj pravilnik, link gore, sam ja osobno prevodio i mislim da je to totalna glupost. Taj manual bi mozda posluzio nekom tko nikad u zivotu nije vidio niti pusku niti optiku.
Vjerojatno 90% stvari koje su tamo napisane niste nikad napravili, a ni ne trebate.
Ja imam optiku Sightron Slll sa povecanjem od 10 do 50x. Daklem, sto vece povecanje to bolje. Ne zato jer sam slijep, nego se puno bolje odredjuju daljine do mete.
Kad montiram optiku, jedna od najvaznijih stvari je da koncanica bude u ravnini. Posto korigiram na klikove, u slucaju krive koncanice, klikovi bi isli u krivo.
Zakaci se jedan crni konop na kojem visi nesto tesko. Na nekih 25 m postavim pusku i optiku u nosace. Lagano stisnem, ali da ipak mogu vrtit optiku
Vertikalnu liniju koncanice poravnam sa spagom i to je to. Stisnes i aj bok. Nakon upucavanja puske na 25m , ubacim u chairgun pro podatke i on mi izbaci sve klikove od 8 do 50 metara.
Nakon toga isprobavanje na razlicitim daljinam i u 99,9 % slucajeva sve stima.
Odredjivanje daljine i oznacavanje sidewheela je malo zajebanija stvar. Trebalo bi izbjegavat to radit po suncu. Vecina FT natjecanja se odrzava po nekakvoj sumi i vecinom je lagani mrak.
Dakle, najbolje je to napravit kad je oblacno. Takodjer, probajte preko glave prebacit nekakvu krpu ili stavit kapuljacu da vam svijetlost ne ulazi u oci ili okular.
Sa ovakvim nacinom ustelavanja, puska radi kao sat i optika odradjuje svoj posao. Svaki promasaj je samo do mene.