FT Takmicenje - Banatski Vihor 12/19 .11.2023

kircan

Administrator
Staff member
Postovani prijatelji sporta
planiramo mozda i finalno okupljanje za ovu sezonu.
kao sto mozete primetiti u opticaju sa dva datuma, a to je zbog vremenskih prilika
Posto je vecina nas u ozbiljnim godinama i ne prilici nam da se valjamo u blatu kao pepa prase odabracemo onaj datum koji bude obecavao vise po vremenskoj prognozi.
Cekacemo par dana pred skup da utvrdimo datum.
Sve ostale stvari su iste
streliste - top gun Arizona
kotizacija 1500 din
13 staza sa 25 meta
vetar - od lahora do vihora

prijave slati na PM ili na viber

za klopu ce pasti dogovor nekoliko dana pred skup

Sportski pozdrav

kircan

Trenutno je prognoza takva da ce u subotu ceo dan padati kisa, sto znaci blato, a secer se i u blatu topi. Videcemo da petka da li ce biti promena u prognozi, pa ako slucajno ispadne lepo odrzacemo u nedelju, ako ne sve se prolongira za sledeci vikend.
sportski pozdrav

PRIJAVLJENI ZA 19.11.2023

1. Dusko T
2. Srpche
3. Dexx
4. Kircan S
5. Kircan B.
6. Csaba
7. Vladimir T.
8. Srdjan M
9. Zsolt
10. Zsolt 2
11. Fritzns

Last edited:
Poštovani prijatelji vetra - pozdrav
Danas smo se u krnjem sastavu okupili u vetrom i hladnoćom okupanoj Arizoni. Uslovi za pucanje možda nisu bili na najvišem nivou ali su moral, htenje i zalaganje bili na istorisjkom maksimumu što nisu mogle poremetiti ni blokade puteva, hladno vreme i zvocanje lepših polovina.

Dan je počeo radno na strelištu postavljanjem meta, laganim doručkom i jutarnjom fiskulturom.
Zatim smo pristupili svojim radnim zadacima koji su izvršeni uspešno a najuspešniji je veteran Pera Ziza, a za njim odmah kolega @Žolt , koji je opet prikazao sjajno umeće merenja daljine dotovima i pucanjem sa 7,5J, pritom pogodivši 1.5cm metu na 32m iz drugog pokušaja.
Takođe smo organizovali i malo takmičenje u pucanje grupa sa 10 dijabola sedeći na 25m, gde je kolega @Vladimir T ostavio konkurenciju daleko iza sebe.
Imali smo i zanimljiv susret nas springeraša sa tx200, HW97 i hw 50.
Tx je sada ostavio na mene mnogo bolji utisak nego kada je bio u mom posedu što samo potvrđuje narodnu mudrost - Tuđe - slađe.
Hw50 me je isto oduševila, jako fina springerica.
Takođe sam iskoristio priliku da podelim okupljenim hard kor strelcima i poklone i promotivni materijal JSB.

Sve u svemu divan dan, proveden u pucanju, konstruktivnim razgovorima itd.
PS
takođe nam je kolega @SrpcheTheGreat pokazao i jednostavne zežbe za jačanje mišića potrebnih za FT. Veoma korisno.

Sportski Pozdrav - Zdrao

Attachments

• skup 2.jpg
    skup 2.jpg
    227.3 KB · Views: 48
  • skup 4.jpg
    skup 4.jpg
    236.8 KB · Views: 51
  • skup 5.jpg
    skup 5.jpg
    244.5 KB · Views: 50
  • SKUP 7.jpg
    SKUP 7.jpg
    230.9 KB · Views: 49
  • SKUP 8.jpg
    SKUP 8.jpg
    248.4 KB · Views: 50
  • SKUP 9.jpg
    SKUP 9.jpg
    230.5 KB · Views: 50
  • SKUP 10.jpg
    SKUP 10.jpg
    243.7 KB · Views: 50
  • SKUP 11.jpg
    SKUP 11.jpg
    244.3 KB · Views: 47
  • skup 12.jpg
    skup 12.jpg
    215.3 KB · Views: 48
Last edited:
Kao što je poštovanim članovima ovog foruma poznato, današnji dan je planiran da bude poslednji FT turnir u ovoj godini. Medjutim, minuli vanredni dogadjaji vezani za blokade drumova carskih, ostavili su nam veliku dilemu da li bi uspeli u naumu. S obzirom da je puls već danima bio ubrzan, a biološki sat morao da se resetuje sa minimum 50 dijabola baš danas, složili smo se da bi nastale ozbiljne komplikacije u organizmu da smo propustili da osetimo vetar Arizone u kosi i miris sveže natopljenog banatskog blata (čitaj kaljuge kojom se ulepiš do guše). Uz veliki rizik da nam poljomehanizacija prepreči put, krenuli smo jutros rano u neizvesnost i isplatilo se. Ničim ometeni, okupili smo se u proveli još jedan fenomenalan dan sa puno gadjanja, sa puno smeha, sa puno pekarskih proizvoda i sa malo sokova, al baš malo (skoro ništa). Dve stvari su meni i dalje dragocene u ovakvim susretima: uvek postoji po neka puška koja može da se proba u 3d, što puno znači onima koji razmišljaju o eventualnoj kupoviniili jednostavno zbog radoznalosti (danas konrektno smo se igrali sa Rti Prophet, Tx 200, HW97, Dianom Outlow, HW 50) i što se uvek započne, ali retko kad završi diskusija o hiljade tema o vazdušnim puškama, konstrukcijama, manama, tehničkim kontrukcijama, preciznosti i slično. Ja sam se vazda držao one narodne: pametan čovek uči dok je živ, pa sam se danas naslušao svakakvih zanimljivosti. Tako da...poziv za ove naše skupove stoji i dalje svima koji se razmišljaju, nećkaju, stide (ne daj Bože). Siguran sam da će se dobro provesti. Uostalom, poenta cele ove priče na početku i na kraju jeste lepo druženje, lepo jedenje, lepo pi..., msm lepo sve, eto jednom rečju...
p.s. nije jedino lepo što je dan kratak, brzo se smrkava brate mili...

"p.s. nije jedino lepo što je dan kratak, brzo se smrkava brate mili..."

Žao mi je što ovog puta nisam prisustvovao, utoliko pre što sam bio tu, ''u lokalu''. Uspavao sam se ovih dana od silnih kiša...Inače, ovde, u Banatu, jedna od poznatih i popularnih (paorskih-zemljoradničkih) izreka-uzrečica glasi: ''kad će već jednom da se smrkne, pa da polegamo''.

Zbog ogromne zabune do koje je doveo istovetni baner koji sam postavio kada i kolega "Kircan", isti sam morao da promenim, posebno što je postojalo mišljenje da smo kolega i ja rod (i pomoz Bog). Užasnut tom činjenicom naglašavam da je dotični gospodin sušta suprotnost meni - fin, kulturan, obrazovan, elokventan, izvrstan strelac, potpuno posvećen ovom hobiju i nadasve plemenit čovek. Moj baner je adrenalinom stimulisani trenutak sreće kada sam pogodio svoju prvu svraku na 38m, ili 32....ili 28...ne sećam se više koliko metara, ali pogodio sam je :)

Users who are viewing this thread

Back