Napraviću kratku rekapitulaciju u 3d za sve one koji žele da dodju, a nisu do sada bili, za sve koje se još razmišljaju, i sve ostale...dakle
1/ puca se u parovima, to se odredi na licu mesta, kad se skupimo
2/ biće postavljene kutije sa metama na daljinama od 10 do 50m, za one koji nemaju mogućnost u sopstvenoj režiji da upucaju svoju optiku na tim distancama i to se radi pre takmičenja, biće dovoljno vremena
3/ pre takmičenja demonstriraju se svi stavovi svim takmičarima još jednom, ništa komplikovano
4/ svaki par dobija liniju sa koje kreće da gadja, nema žurbe, nema frke, prošli put smo imali 2,5minuta, ako se ne varam, po meti, 5 minuta ukupno, po mestu, dakle ima dovoljno vremena
5/ bodrimo se i navijamo medjusobno jedan za drugog i pomažemo se da svako pogodi što više, a ko nije cicija pozajmljuje jastuče za gadjanje svom partneru
6/najvažniji stvar, da bi svi osetili taj nalet nečega što je ostalo kao nedefinisano sladak žmarak kad te simpatija uhvati za ruku, pa rešiš da pobegneš sa četvrtog časa i da joj kupiš kiflu za užinu: dakle, gadja se na dva načina (prema sopstvenom izboru) -na klikove (za svaku metu pomeraš turet na optici za onoliko klikova koliko znaš da treba na toj daljini) i na dotove (koriguješ pri nišanjenju svoje mete centar pogotka na onaj dot na končanici za koji znaš da ti je adekvatan za tu daljinu mete. Za oba načina služe one kutije iz stavke 2 ovog mog dosadnog monologa. Dakle, u celoj priči, ko ima mogućnosti, u svom okruženju (komfornije je), a ko nema, onda pred takmičenje, upucava optiku (obično) na 25m, a mož i na kol"ko "oće, a onda gadjanjem na različitim distancama (od 10 do 50m sa medjudistancom od 5m) "fata" gde mu je stigla dijabolica. Zapiše u svojoj glavi ili na papiru (mi stariji) i onda zna za koliko treba da koriguje kada dodje do mete na toj distanci. Ostaje još samo jedna stavka-odredjivanje distanci meta tokom takmičenja. To se može uraditi na četiri načina
1/ koristi se točak paralakse na sopstvenoj optici,
2/ odokativno se ošacuje daljina na kojoj je meta,
3/ dzvirne se u partnerovu optiku, ako mu je precizna paralaksa i
4/ šapne ti partner svoju procenu, al da ne čuje Sandro ili Sekretar, jer su mnogo nezgodni ako te uvate da nešto mrmljaš.
7/ na kraju se pije pivo, a ko neće, ja mu tu ništa ne mogu..
PostScriptum: ovo sam najviše napisao zbog sebe, jer kad sam trebao prvi put da se pojavim na BR u Obrenovcu prošle godine, predstavu nisam imao kako se to sve odvija. Rezultat toga je bio da, kad je Goksi svirnuo u pištaljkicu i dao vreme za upucavanje optike u sajtere, ja sam ladno upucao prvih 5 meta u gornjem redu, misleći da je dao znak za početak takmičenja. E onda je on lepo čovek rekao. Takmičari, vreme sad!, a meni je krenula prva suza...šaranska...

posle je sve bilo mnogo lakše

...sad Srpche znašta kad ide...prvo fruštuk, ondak naput...
Ne bih više zamar'o auditorijum....