FWB 300

Што рече ономад Бадминтон Бој у теми за 631 - 'Глалетова принцеза је постала моја принцеза'.

Добро, мало је принцеза у годинама али држећа и утегнута.

Данас стигла, кад се намонтира оптика и разиђу облаци и кише, биће ваљда и прилике да се гађа и веџба и види јесам ли за ове спортове или не.

Протерана која дијабола - окидач перце.
А за остало ћемо видети.
a113f51c0edb2a0166a3632c54571824.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Благодарим, господо. :D
Једва чекам неку прилику да пуцам. Кад би у НС било негде да може на више од 10м било би одлично, контам да бих спамовао мало ову тему.

Čestitam...virus je ušao, završio si posao :lol: a sad kreće ono: ček još jednu grupu, e samo još jednu...aj da probam na dvaes...i ode čovek gde smo svi već debelo zagazili... :lol: :lol: :lol:

Хвала свима. :D
Склон сам ја вирусима, није проблем. :roll:
А сад ћу да кубурим са локацијом.
Оволики Нови Сад и нема нигде да се човек 'протегне'.
А код куће родитељ остарели каже 'Ај кад си ту мало нешто и ради а не да се ја под старе дане кривим а ти можеш волу реп ишчупати'. :lol:

Због величине оптике и шине и положаја моје паметне главице објектив ће ми тачно сметати за убацивање дијабола.
Ако будем наслагао рајзер, носач па оптику могу добити потребан простор.
У том случају ће оптика бити повисоко, центар тубуса ће бити на неких 4.5-5цм од цеви. Да ли је то неки проблем ако је оптика толико високо и ако толико слажем једно на друго?

Или да смислим неки убацивач дијабола, одрадим на 3Д штампачу и манем се паковања носача на два спрата. :D
Шалим се, ово последње не знам како бих извео а да не дође до оштећивања дијабола.

:) Imaš tri varijante.Prva je da optika bude kratka,pa optika dolazi do rupe za ubacivanje dijabola.Druga je da optika bude dugačka da objektiv prelazi preko rupe.Treća je da montiraš reiser i podigneš optiku.U svakom od tri slučaja su poželjni visoki nosači.Optika srednje veličine je najgora opcija jer proširenje objektiva onda dolazi preko rupe.

Attachments

• 20201014_182343_copy_1600x1200.jpg
    20201014_182343_copy_1600x1200.jpg
    385.3 KB · Views: 282
  • 20200807_171659_copy_1600x1200.jpg
    20200807_171659_copy_1600x1200.jpg
    582.2 KB · Views: 282
glale said:
:) Imaš tri varijante.Prva je da optika bude kratka,pa optika dolazi do rupe za ubacivanje dijabola.Druga je da optika bude dugačka da objektiv prelazi preko rupe.Treća je da montiraš reiser i podigneš optiku.U svakom od tri slučaja su poželjni visoki nosači.Optika srednje veličine je najgora opcija jer proširenje objektiva onda dolazi preko rupe.

Управо ми је запала трећа опција. :D
Али добро, ако рајзер решава ствари немам онда бриге. :D
Захваљујем.

Ja na mojoj imam šinu 11 na 11 i na njoj visoke nosače na 11mm, takodje zbog moje velike pametne glavice i i ma to svojih prednosti

Kod mene je objektiv 40mm plus prsten paralakse, nosač je hawke visoki. Objektiv je baš iznad otvora za punjenje. Jeste tesno ali dijabolu ubacujem bez problema, stim što mi je trebalo dan dva da naviknem prste...

IMG_20230406_181335.jpg
IMG_20230406_181409_1.jpg
IMG_20230406_181443.jpg

Није проблем ни висина толико колико кубурим с дужином, да простите, како шине тако и оптике.

Тај Hawke високи би ударао у турете, а хтео сам да га купим.
А са овом чајнез буџевином (коју сам метнуо да истестирам висину и ергономију) добијам нишан на кант што ми јако чачка по живцу.

Може ли препорука за скупљи неки рајзер који ће да пасује 100%?
Може 11 на 11, 11 на пикатини, не буним се ни за једну варијанту само да не добијем нишан на кант.20230406_132618.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Najgoru kombinaciju si izabrao-kratki riser i monoblok nosač. 300stotka ima jako kratak lastin rep, jer je predvidjena za diopter. Uzmi 11 na 11 ili 11 na 21 i iskoristi da produžiš lastin rep na taj način. I onda dvodelni nosač, da možeš lepo da odrediš eye releif ili ti podesiš optiku prema sebi. Sve kombinacije sam isprobao, ova daje najviše komfora...

20230407_230641.jpg

Ма ово није радна варијанта, више да видим шта ми пасује, ово било скоро па џабака па реко' ајде да метнем да видим пасује ли висина.

Набавићу свакако одговарајући сетап кад нађем добру висину и положај.
Знаш како је кад не знаш људе и немаш где да пробаш а немаш ни вишка делова, старих носача и тако тога по кући. :D

Ако нема боље варијанте ће узмемо ниске носаче и дугачку оптику, није фрка.
Треба само наћи шта одговара.

Ово схватам као хоби. Сваки дан неко мини радовање.
Данас нађем нешто, научим, па срећан, сутра сконтам друго, прекосутра стигне оптика, за 5 дана одем да пуцкетам и уживам итд. Не журим. :D

Lepo odseceno. Vidim ubodna je radila. Kupi podizace od 12mm one male koje stavis pa na njih prstenove za optiku i bice ti taman, lako ces puniti. To ti savetujem iz licnog iskustva. A posto je podesiv kundak moci ces lepo i da nisanis.

Users who are viewing this thread

Back