FWB 300

kircan said:
Lepo odseceno. Vidim ubodna je radila. Kupi podizace od 12mm one male koje stavis pa na njih prstenove za optiku i bice ti taman, lako ces puniti. To ti savetujem iz licnog iskustva. A posto je podesiv kundak moci ces lepo i da nisanis.
Ubodna za nesto drugo bila a kundak sam sekao onom malom testericom sto se koristi u skoli za tehnicko. Tiha voda breg roni Za sad mi je montiran veyron 4x16 koji dodje tacno do pocetka otvora, pa je super s niskom montazom. Ali za vecu optiku bi moralo da se podigne i onda podesavajuca obrazina ima smisla dosta. Ima ona universal varijanta sa fabricki podesivim kundakom, ali...i kad naidje kosta kao da je s druge planete. Mnogo vise od testerice za tehnicko

Feinwerkbau 300S

Ja bas dosta trazio po netu, on mi se najvise uklapa kad saberes i uvecanje i duzinu i masu. Jes da bi dobro doslo malo vise od 16x ali...makar zivci na mestu kad optika nije preko otvora

Feinwerkbau 300S

IMG_20230404_123923618_copy_1600x1200.jpgIMG_20230404_123845539_HDR_copy_1000x750.jpgIMG_20230404_123838204_HDR~2_copy_1096x1600.jpg
I duža optika barem meni ne pravi problem ubacivanja dijabola u ovakvom slučaju kao na slici.Naravno i šine za podizanje optike dolaze u obzir.Zašto se odreći uvećanja...Ova optika na slici je na primer 36x fiksno.
A podešavanje obrazine i potkova je jako bitno barem meni i na slikama je jako dobro rešeno sa dosta podešavanja.

Goksi je u pravu..i optike sa duzim telom,koje prelaze preko sanduka,takodje ne smetaju...jedina koja je meni smetala je nikko stirling mountmaster sa niskim nisacima. Turet za patalaksu,tj prednji okular je potpuno preklapao otvor cevi...muka,zlo i naopako...moze da se ubaci dijabola,ali posle tri dizem ruku na sebe

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Ja koristim na 300s najbolju optiku u tom cenovnom rangu a to je hawke 6-24, i taman je kraj optike gde je najsira bas iznad otvora cevi. Ja sam bas ubo zlatnu sredinu. goksijeva je predugacka a srbina kratka pa mogu da ubacuju. a ja nesrecnik samo morao to resavati podizacima.
Svaka cast na secenju sa malom testericom, sigurno je bilo natenane, onako lagano za uzivanje. Mene cudilo kako si uspeo tako precizno sa ubodnom, reko covek ima zlatne ruke i dobru testeru tanku.

Ali je ocigledno vredelo toga. A to je najvaznije. Jako cenim kad neko sam urai nesto, modifikuje, proizvede. Ne mora biti kvalitet kupovnog, ali znas da si sam uspeo nesto. Tako ja stalno majstorisem neuspesno i odmaram mozak, ali pusim kao turcin.

Ја бих кундак сецкао ако нађем резервни, па с њим да експериментишем. Жао ми Лалетову бакуту, кад је све оно преживела, да ја касапим.

Иначе, баш свака част колеги на мирној руци и прецизности. :D

Сад моделујем неки убацивач за дијаболе да буде тањи од прста, ако успем да га одрадим лепо и да он буде довољно добар да не криви сукњицу дијаболе биће подељен са заједницом.
Ако у међувремену нађем дужу оптику и решим тиме проблем пуњења - обустављам 3Д дангубу. :D
Имам већ неке идеје, видећу кад се до'ватим штампача на шта ће личити све то.

kircan said:
Ali je ocigledno vredelo toga. A to je najvaznije. Jako cenim kad neko sam urai nesto, modifikuje, proizvede. Ne mora biti kvalitet kupovnog, ali znas da si sam uspeo nesto. Tako ja stalno majstorisem neuspesno i odmaram mozak, ali pusim kao turcin.
Ja to obozavam. Bas smiruje glavu, pa jos i ako ispadne dobro na kraju, super Sad sam uzeo diane 25 i 27, jos nisam krenuo da rasklapam, ali sam video na obe da su prljave cevi haos. Samo molim boga da su delovi dihtunga i da nije rdja.

Feinwerkbau 300S

Dok nisam naišao na ovaj forum nisam ni znao koliko sam teško zaražen i koliko se bolest brzo širi. Najnovija potvrđena dijagnoza je: FWB! Ne znam kako će se lečenje završiti, ali da bih simptome ublažio potrebna su mi neka objašnjenja.

Može li neko da mi objasni razliku između Fwb 300 i Fwb 300 S? Pretpostavljam da je Vwb 300 stariji model od Fwb 300 S? Ako neko ima dve uporedne fotografije, zamolio bih ga da stavi (ako su razlike vizuelne). Zanima me i istorijat. Možda to negde ovde i piše, ali nisam siguran da sam primetio. Izvinjavam se ako to piše a ja sam prevideo.

Unapred hvala za svaki odgovor i eventualnu fotografiju.

Fwb 300 je stariji model,300s ima malo drukčiji kundak,kačenje poluge,obarača se može pomerati napred-nazad,i mislim da je to sve.Ovde imaš rastavljene 300 i 300s,komotno možeš promešati delove i sastaviti dve puške..

Attachments

• 20220215_110318_copy_1200x1600.jpg
    20220215_110318_copy_1200x1600.jpg
    353.6 KB · Views: 39
Fwb 300 je stariji model,300s ima malo drukčiji kundak,kačenje poluge,obarača se može pomerati napred-nazad,i mislim da je to sve.Ovde imaš rastavljene 300 i 300s,komotno možeš promešati delove i sastaviti dve puške..
Hvala glale puno. Puno mi znaci ovo objašnjenje. Imaš li mozda neku sliku na kojoj su obe puške, zajedno ili pojedinacno, na kojoj mogu da se vide razlike u kundak?

Evo ih 300 i 300s

Attachments

• 20201117_175353_copy_1600x1200.jpg
    20201117_175353_copy_1600x1200.jpg
    246.4 KB · Views: 37
  • 20230213_134853_copy_1280x960.jpg
    20230213_134853_copy_1280x960.jpg
    450.9 KB · Views: 38
Хвала glale, хвала zare (рима је случајност). Пуно сте ми помогли и сада си ми многе ствари доста јасније.

Хвала glale, хвала zare (рима је случајност). Пуно сте ми помогли и сада си ми многе ствари доста јасније.

Ала смо поазбучили Прлета. 😂

Елем, да се вратимо на тему, кад се већ Лале активирао:
- Какав је утисак после коришћења обе пушке, 300 и 300с? Нешто претерано различито?

Чисто информативно, паде ми на памет сад па да приупитам.

Users who are viewing this thread

Back