FWB 300

Što bi rekao Dejan Cukić " Kao letnje kiše, iznenada i bez najave"... tako je i do mene stigla "tristotka". :cool: Osvežena, servisirana, spremna za akciju.
Kundak je desni, što meni levorukom ne odgovara za pucanje iz stava, ali tome je nisam ni namenio. Koristiću je primarno za 25m BR ili eventualno povremeno za HFT. Sad se bliže upoznajemo, pa onda da montiram optiku, upucam ihaaa.... eto zanimacije.

fwb300(1).jpg
FWB300(b).jpg

Što bi rekao Dejan Cukić " Kao letnje kiše, iznenada i bez najave"... tako je i do mene stigla "tristotka". :cool: Osvežena, servisirana, spremna za akciju.
Kundak je desni, što meni levorukom ne odgovara za pucanje iz stava, ali tome je nisam ni namenio. Koristiću je primarno za 25m BR ili eventualno povremeno za HFT. Sad se bliže upoznajemo, pa onda da montiram optiku, upucam ihaaa.... eto zanimacije.

View attachment 20148
View attachment 20149
Nek te lepo služi. 👌👍

View attachment 20148
View attachment 20149

Vauu cika Joco svaka cast i nek je sa srecom! Jedva cekam da svi zajedno zapucamo na sledecem BR takmicenju

SM Spring-meister

Moralo se i ovo probati :D Veyron 10x44

PXL-20250619-200652515.jpg

PXL-20250619-215250559.jpg

Pušk(ic)a se polako kompletira... Stigao je i rajzer (hvala @Bull ).
Moralo je ovako, jer je originalna urezana šina kratka i primarno namenjena montaži dioptera, a ne optike. Sad sam dobio mogućnost da optiku pomeram do željenog položaja, a i ubacivanje dijabole će biti znatno olakšano sa rajzerom, iliti podizačem, po naški.

IMG_20250705_124318sm.jpg

Sad polako da krenem da montiram nosače, pa optiku... biče zanimacije.

IMG_20250705_124005sm.jpg

Možda će ti biti kratka ta šina, al videćeš i sam...gabaritno smo slični ti i ja. Eye releif=problem u najavi...pažljivo biraj optiku, možda nećeš imati prevelik izbor, mora da bude minimalan, možda 5-6cm, sve duže od toga, sumnjivo....

Da, da, bilo bi dobro da je još malo duža šina, ali ono što je dobro, to je da se rajzer može pomeriti napred još najmanje 5cm. Nije mu ovo fiksiran položaj, ima malo lufta. Što se nosača optike tiče, mogu se montirati i na ovu šinu. Da li će biti dovoljno videćemo, ali u datim okolnostima gledam da izvučem maksimum. Inače, čekam sa Alije onu šinu koju i ti imaš na puški, pa sam čak mislio da nju postavim na razjer, ali dok ne stigne, neću znati kako će to budženje uopšte izgledati.

Има лепа монтажа 11мм на пикатини, UTG, стезање са обе стране тако да нема канта а дуга је па се може скоро свака оптика намонтирати. Чак и одговарају дуже оптике са дужим eye relief због убацивања дијаболе.
Ја имам вејрона 6-24х44 и савршено леже, улаз за дијаболу је тик пре почетка окулара, а висина савршена.
Једино би нека подешавајућа образина побољшала ергономију али то је друга тема.

Барем за пикатини прстење има избора свих могућих висина и ширина и квалитета што олакшава све.

И колега Кирћан има(о) на штајеру и био задовољан.

Носач је овај са линка а има га и код нас, 1500-2000 динара.

Last edited:
Има лепа монтажа 11мм на пикатини, UTG, стезање са обе стране
Da gledao sam i nešto tog tipa. Malo mi je niska, a što se tiče dužine šine, nije mnogo duža od moje, koja je uz to i nešto viša, što mi više odgovara. U svakom slučaju, hvala svima na savetim i predlozima, sve proučavam i razmatram, pa polako rešavam(o).

Ja ne bi kačio više komponeti ( raizer, šina, nosači) od potrebnog
Slažem se, i ja sam se pitao kako će to izgledati.

Mislim da kombinacija tog vec postavljenog nosaca od @Bull -a i saveti @glale -ta dovesti Jocinu pusku do savrsenstva Joco kako si zadovoljan sa puskom generalno? I koje su ti se dijabole najbolje pokazale?

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back