Dugo nisam pisao o svojoj novoj ljubimici pa sam rešio da svedem utiske.
Puška ne samo da je ispunila moja očekivanja već je uveliko i premašila.
Kao prvo, ja se još nisam sreo sa puškom koja je u stanju da proguta toliko dijabola i isporuči ih relativno precizno na metu.
Najbolje joj leže JSB match, JSB match light, JSB target, H&N sport, h&N match heavy, AA express, JSB express i sa svima njima je moguće postići grupe od 6x6mm na 15m sa optikom. Ja imam mali problem pošto imam dva podizača da bi mogao da montiram optiku na pušku zbog povišenih vrata gde se puni.
Kupio sam takođe i apolo match, i apolo champion, cometa wadcutters, umarex mosquito i naravno domace sport s.
Ubedljivo najgore su se pokazale umarex mosquito koje su kod cz bile sasvim pristojne.
Sa ostalim može da se gađa u grupe 1 do 2cm na 15m.
Kada se čovek razmazi sa grupama od 6mm, ovo mu bude strašno.
A ono što je njena možda i najbolja kartakteritika pored cevi je okidač.
Nažalost posle nje okidači na mojim cezejkama mi deluju kao nešto iz plastičnog asortimana kineskih pušaka iz prodavnica sve za $. Nije baš tako strašno ali čovek se lako navikne na dobro.
Još jedna bitna stvar je to što je puška postala izuzetno tiha. Tiha kao CZ sa moderatorom. Naučno - tehnološka inovacija koju je sproveo jedan svima nama poznati majstor u vidu aluminiumskog šepa na na kraju obloge cevi je znatno utišala urlik temperamentne švabice.
Sama obloga cevi, koja je po rečima iskusnog OCD istraživača Sandra zavarena za samu cev, je duža od same cevi za oko 25cm, pa se stavljanjem čepa na kraj napravio svojevrsni shroud ili na srpskom "pokrov" božemeprosti.
Ima ti još nekih stvari ali ne bih hteo više da vas davim, ostaviću to za drugi put kad dođete na kafu.
ps evo jedne od grupa sa njom na 15m sa gorepomenutim dijabolama