FWB100

mauzer

New member
Da se malo i ovde oglasim... bilo me sramota do sad, ali nakon Ramirezove pohvale moram. Šta mislite o 100tki, na čijoj konstrukciji su bazirani i najnoviji modeli?

DSC_0005_zpsbtdwslob.jpg

vrhunski pistolj, cak i meni je bio extra, iako sam levoruk a to cudo ima rukohvat za desnu ruku!

Pistolj je ekstra samo malo rashodovan.
Jedno dobro zatezanje i servisiranje i bio bi vrh.
Posebno mi se dopao okidac koji iako nije po mom ukusu vhunski je. Mala podesavanja i savrseno bi mi pasovao.
A skroz druga je prica moje snalazenje sa njim. Mnogo vezbe bi mi pomoglo :lol: .Jedino bih jos voleo da vidim njegovu realnu preciznos odnosno gadjanje iz benca

150 m/s (480f/s) mu je prosecna brzina, sa FT dijabolama. Merio sad sa Chronyjem, izvanredno radi na dnevnom svetlu.

Što je Ferari za atomobile to je "Feinwerkbau" za sportske pištolje. Mauzerova 100tka je naslednik Feinwerkbau 60 sa kojim sam trenirao i takmičio se skoro 10 godina ispucao više stotina hiljada dijabola a da nije nikada otišao na servis. Naslednik 100ke je Feinwerkbau P44 Match Air Pistol sadašnja verzija pcp vrhunskog takmičarca. Preciznost FWB 100 je ista kao i P44 ne rasipa više od 2mm na10 metara( centar pištoljske mete je 10mm), cevi su im iste,ispaljenje isto, okidanje isto samo što P44 ne mora da se nateže, ne zamara šaku tako da sa njim su rezultati za nijansu bolji( nisu retkost serije 100 od 100 od 10 hitaca), samo treba izdržati 6 serija! A stari model Feinwerkbau 60 je sa klipom i oprugom boćnog natezanja i fiksnom cevi vrhunski izbalansiran i veoma precizan( ja sam pravio serije od 97- 98 krugova) al je stvarno teško održazi takav ritam i ne pogogoditi neku osmicu a 7 je totalni promašaj kod tih pištolja.

ono je bruka aparatura. sto kaze jedan moj prijatelj, svaka kuca treba da ima po jedan :)

samo treba za svakoga da se uradi custom rukohvat i to je san snova

Danas sam gadjao iz naslona 20 komada Diane Hp iz zezanja... Da li sam bio dobre volje ili šta već, dugo mi se nije dogodilo 20 kom, 20 m 200 krugova. Još sam u čudu. U najširu kill zonu zeca na 25 m od 20 kom 15 pogodaka iz jedne ruke stojeći...

Slazem se ali ne verujem da su ti pistolji nestali a sigurno ljudi ulaze povremeno u temu. Doduse verovatno nisam objektivan posto mi je zelja pistolj iz serije 100.

Ja iz prve ruke mogu da ti kazem da su u našem sportu zamrli skroz, do pre dve godine je bio jedan operativan, sad vidim da se ne koristi više, pre svega ima par razloga za to, sad se koriste moderniji pcp pištolji, druga stvar i još bitnija kad se pojavila serija 100 bila je prilično skupa, a kasnije je bila još skuplja za popravke i održavanje, tako da su klubovi odavno odustali od njih, a fizička lica su imala jako male šanse da ih nabave. U svako slučaju jako lep i Interesantan pištolj.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Users who are viewing this thread

Back