Kao što sam obećao, postaviću par slika novog kundaka za moju ljubimicu. Izvinjavam se na lošijem kvalitetu fotografija ali nemam opciju za smanjivanje ( ili ne znam), pa fotke radim tako što slikam sa veće daljine pa sečem potrebne detalje.
U svakom slučaju mislim da je projekat vredan postavke. Kundak i puška su rađeni za FT.

Material je orah.
Rukohvat, butt plate i obrazina su preneti sa prethodnog kundaka koji je imao nekih mana ( razlog zašto sam pristupio izradi novog ). Mislim da će i obrazina ići nova čisto iz estetskih razloga.
Najveće mane na predhodnom kundaku su bile :
1. Safe - fire polugica koja je virila zbog plitkog tela kundaka pa je neretko prilikom kokiranje dolazilo do njenog neželjenog povlačenja.
Stari

Novi

2. Materijal od kog je bio izrađen pa je došlo do naprslina na kundaku ( nikad pokisao i nikad ostavljen na suncu)
Evo i nekih detalja

Ostavljen pristup regulatoru za brzo podešavalje brzine od par m/s zbog promene spoljne temperature

Ugrađena uit šina za prihvat hamstera

Ljubimica je laserski precizna pre svega sa h&n baracuda ft 4.50. ( 20m 5mm a na 50m nešto ispod 2cm )i sa određenim serijama jsb heavy 4.52. ( 20m oko 7-8mm a na 50 3.5cm ) u idealnim uslovima bez vetra sve po 5 kom.
To i jeste razlog ponovnog ulaganja u nju.
Kundak me iskoštao 150e dez dodataka prenetih sa starog modela. Izrada je vrhunska i zaista majstorska. Uživo daleko bolje izgleda nego na ovim lošim slikama.
Pravi izazov tek čeka majstora. Čim bude gotov radim dopunu teme.