FX Impact .22 silver

Imao sam plan da se juče iskradem do Palanke ali me kiša i jutarnje nevreme pokolebalo. Sledeća subota ili nedelja su mi zacrtani za gadjanje samo da još vidim koji dan će biti, verovatno nedelja pre podne. Kada krenem da pakujem sto, stolicu, pušku, bocu, torbu sa opremom, ranac, liftom gore-dole... Komšije misle da se selim :D

Hahahaha :lol:
Kod mene isti slucaj, gledaju me ljudi i pitaj Boga sta im se po glavi mota :D

Mislim da je to slucaj sa vecinom , mali je broj onih koji imaju sopstvene "strelistne" mogucnosti, koje su 100% sigurne......
Ja sam neko vreme i bez auta pa mi to dodatno otezava stvar, a sa Doratom mi je proglem sve to napakovati , tj nemoguca misija...

Ma opusteno nema nikakvo pravilo po tom pitanju, samo ti pisi ,za to i sluzi forum ,ko zeli razumece...

Planiram sutra u Palanku popodne, oko 15h bih krenuo, možda koji minut ranije. Ako je neko od kolega iz NS-a zainteresovan može samnom, imam slobodno jedno mesto u kolima jer nosim celo domaćinstvo na strelište :D pakujem se kao Turci kada idu iz Nemačke a mali auto. Jedino da se desi neka kiša onda odustajem a nadam se da neće :?

SandroNS said:
Planiram sutra u Palanku popodne, oko 15h bih krenuo, možda koji minut ranije. Ako je neko od kolega iz NS-a zainteresovan može samnom, imam slobodno jedno mesto u kolima jer nosim celo domaćinstvo na strelište :D pakujem se kao Turci kada idu iz Nemačke a mali auto. Jedino da se desi neka kiša onda odustajem a nadam se da neće :?
ne zovi sa tobom longrifle jer nece ostati mjesta ni za šta :D

E koje sam ja sreće, upravo počela kiša u Petrovaradinu :( Nikako mi se ne da da oprobam malo novu cev i optiku.

Bili smo u subotu malo do Palanke, Mita, moj kolega Jan i ja. Gadjalo se iz četiri naoružanja, mk, pcp, springerice i airsofta. Falile nam samo bombe :D
CZ malokalibarka bez komentara :cool:
Springerica Gamo, moja bivsa, dobra na 50m.
PCP .25 upucana, sa klimavog stola desetak dijabola u 2-2,5cm mada može mnogo bolje. Skontao sam zasto neke kolege ponesu ćebe ili šatorsko krilo i lepo legnu. Em odmore malo em nema čvršće podloge od zemlje.
Airsoft je dobra zezancija, upucan na 30m sa "red dot" nišanom odličan za plinkanje i automatsku paljbu. Teško se suzdržati da ne odu sve kuglice od jednom :oops:
Par slika:
gadj 1.jpggadjanje 3.jpgIMG-e497a965e43996b6287473cbe90e95b0-V.jpgIMG-f4a0517b4ad785b13f4aeb3bf2e1d678-V.jpgIMG-ffa4858b06f1d5593ff1d89f38a7d7e0-V.jpgumetnicka.jpg
Nastavak sledi...

Mitina mk:
mita meta.jpg
Svašta nešto:
jan mita 1 bp.jpgjan mita 2.jpgmete 1.jpgmeta 2.jpg
Prvu seriju izgadjanih meta smo zaboravili slikati, bilo je svačega, u glavnom upucavanje. Skontao sam da skidanjem i vraćanjem .25 cevi se ne menja mesto pogotka, čvrsto naleže zub u zarez. Možda se malo promeni, da ne budem isključiv ali se gubi osećaj jer je sto klimav. Skontao sam zašto neke kolege gadjaju sa ćebeta na zemlji, skroz ima logike pa ću sledećom prilikom i ja tako, "crnogorski" :p
Dodao bih da za .25 cev nema potrebe da se optika vrti u skoro pa krajnji desni položaj, manje od 10 klikova je bilo potrebno da se dovede po horizontali u centar. To mi ostavlja crnu sumnju da je originalna cev u .22 kalibru malo kriva. Neću da brzam, ostaje da se proveri još koji put.

Da dodam da ni ovo gadjanje nije prošlo bez žrtava, počinjem da sumnjam da su to neki znakovi da batalim ovaj sport i rekreaciju ali se ne dam, šta me ne ubije to me ojača :D . Prošli put sam nagazio na iglu šprica koja je završila kroz djon u mom desnom tabanu. Ovaj put sam prilikom ostavljanja prateće opreme u podrum sočno iskrenuo skočni zglob na levom stopalu. Sada sam na godišnjem jer nemam bolovanje (da ne objašnjavam) i vidam rane.
zakljucak 1.jpg

Attachments

• zakljucak 2.jpg
    zakljucak 2.jpg
    330.6 KB · Views: 2,958
Brate , brzo ozdravljenje ti zelim.
A ovo ostalo, svaka cast , samo zezi , jedino bih te zamolio da izbacis onu MK CZ iz poytova jer cu definitivno promeNITI naoruzanje , a Boga mi i kalibar :cool:
Ima li tamo mogucnosti i za gadjenjem na vecu daljinu od 50m?

Hvala, samo da se vratim u normalu i počnem da radim.
Ima, 90 metara je druga opcija ali nismo stigli. Skupili smo se oko pola pet, jedno-drugo-treće i počelo da se smrkava a komarci kao rode... Biće dana...

Ode boca na punjenje... Spalo na 220 bara i neću da se brukam u Pazovi :) Momci iz Delfina su do večeras u Crnoj Gori pa sam kontaktirao Jocu iz Veternika, predao mu bocu i sutra je uzimam u mornarici na Limanu. Tamo čovek radi pa postoji opcija ostavljanja i preuzimanja u 1300 Kaplara. Skroz ok po meni za strelce iz Novog Sada i okoline.

Pošto nikako nemam vremena da idem na gadjanje malo sam štelovao pušku da je ugodim za King Heavy mk2 od 33,95 greina.
Combro je pokazao sledeće brzine:
MAX: 843, 840, 844, 836, 835, 844, 843, 841, 840, 844
snaga prosek 72J, brzina u metrima prosek 256m/s
5: 825, 825, 821, 827, 822, 826, 825, 823
snaga prosek 69J, brzina prosek 251m/s
4: 764, 766, 767, 766, 769, 762, 760, 762, 760
snaga prosek 59J, brzina prosek 233m/s
Ispucao sam tri okvira i oko petnaestak dijabola iz singl nosača i pritisak je pao sa nešto ispod 250 bara na oko 190 bara, regulator sam podesio na oko 135-140 bara i malo sam pojačao napon opruge čekića. Pucano je iz svih podešavanja ne samo na MAX. Sve je to odokativno jer ne mogu biti siguran u FX manometre, internet je pun priča da ih ima raznih, od relativno tačnih do omašenih od čak 15 bara. Brzinu i snagu na MIN, 1, 2 i 3 nisam beležio u kontinuitetu, samo sam zapisao da na MIN ispucava oko 550 ft/s.
Možda dijabole od 33,95 greina nisu idealne za Impact ali su osetno jeftinije od onih od 25,4, 700 dinara za 150 komada u Grofu. Preciznost ću videti sledeći vikend ako mi vreme dozvoli.

Pogledaj premotan video na 11:30 min da vidis kako Impact bije sa 75Joule i 2.2g ali ne MK2 nego obicna 2.2g
https://youtu.be/17Yiv-1K_sI?t=690

Users who are viewing this thread

Back