FX Impact .22 silver

Opet na ekskurziji u Palanci, danas pucao sa stativa za upucavanje karabina. Prednost je što je veoma stabilna osnova a mana što puška nikako ne leži u nosaču, klima se levo desno i ispada sa zadnjeg držača. Takodje mi je problem što moram da sednem na svoje stopalo, što bi rekli šutam se u dupe dok pucam, da bih bio u visini optike pa sam onda pomalo klimav ali dosta sa "izgovorima" :) E da, komarci mi se predveče načestitali familije...
Pucao sam sa jačinom 5, oko 826ft odnosno oko 250+ m/s sa 33,95 mk2 JSB.
Punjenje od 250 bar pa gadjanje do 130-135 bara gde popušta regulator pružilo mi je pet punih magazina od 16 dijabola. Ja zadovoljan. Vetra je bilo u naletima, ne nešto jak ali se trava savijala, pravac od oko 10h ka 4h.
Evo par grupa:
lokalitet
50m pozicija 12.jpg
5 komada
5 komada 50 m 12.jpg
10 komada
10 kom 50m 12.jpg
2 okvira, 32 komada
32 kom 2 okvira 50m 12.jpg
reper za merenje :)
nokat za reper cca 14mm 12.jpg

Želim da prijavim da ovaj put nije bilo nikakvih malera i povreda :lol:

Na to sam i ja prvo pomislio kada sam pregledao slike pa se vratio na txt da citam opet
Na slikama pise daljina 50m

Daljina je 50 metara a kasno sam stigao, odgadjao nekoliko meta pa onda plinking po raznim bocama, konzervama i čaurama lovačkih patrona što mi je puno zanimljivije od papira. Nikako da mi dodje na red tih palanačkih 90 ili 100 metara koliko je dugačko strelište po drugoj osi ali biće godišnji od sledećeg vikenda...

Danas sam uprkos grmljavini i najavi kiše potegao 55 kilometara od moje zgrade do Palanke na malo gadjanja. Dočekala me oblačna i puna vetra a prva pomisao kada sam stigao bila je da nema ništa od te ljubavi.

Dok sam se raspremao činilo mi se da će se razvedriti i to se tokom ranog popodneva desilo, jedino se vetar nije smirivao što mi nikako nije išlo u prilog jer sam konačno hteo da probam tih 90-100 metara. Nisam siguran da li je 90 ili 100 razdaljina a mrzelo me da razvlačim pantljiku, zna Dimitrijemita koliko je a realno, nije ni bitno.
Plastičan ljuljuškavi astal od 2000 dinara ali zato veoma udobna rasklopiva stolica i hladovina linije paljbe trap strelišta su dovoljni za početak.

Prvih pet šest pogodaka su bili odlični promašaji, sa optikom upucanom na 50 metara trebalo mi je vremena da skontam da moram da gadjam sa desetim mildotom "holdovera" sa 33,95 greina dijabolama. Nisam očekivao toliki pad ali nema veze, svakako me ne zanima da čačkam one aplikacije niti imam volje. Grupe su smešne, što zbog vetra što zbog nestabilne čitaj klimave podloge a i dobrim delom zbog mene, realno. Svakako sam uživao posebno kada sam na oko 50 metara gadjao male mete od 8 i 3 cm. Kasnije je pao plinking, gadjanje u delove glinenih golubova, čaure od lovačkih metkova i raznorazne sitnice. E tu sam se najbolje zabavio, to me i relaksira i posebno privlači. Fora je pogoditi metak kroz otvor gde je izletela sačma i tako izbiti kapislu a sve to na dvadesetak a posle i na pedeset metara, odokativno.

Evo pozicije od danas, sa desne strane puta se vidi postolje za upucavanje karabina na 50 metara od grudobrana:
pozicija 90 ili 100 m res.jpg

Evo kako je na kraju izgledala metalna ljuljajuća meta:
50 m iskriv 2 res.jpg50 m iskrivljeno res.jpg

Biće i nekih slika grupa samo da smanjim slike, nešto mi ne dozvoljava upload, moram ih prvo iskonvertovati u bpm pa vratiti u jpeg :roll: ono valjda da grupe izgledaju manje nedobro...
p.s. od većine lovaca koji su danas bili u svojim prostorijama dobio sam pozdrav jedino mi je jedna grupa nešto prigovorila što tu gadjam tako da ću izgleda morati tražiti drugi prostor za gadjanje uskoro ili ako se prigovor ponovi... U tom slučaju sam u problemu jer niti imam vikendicu u divljini niti rodjaka na selu...

Grupe za dan sa vetrom i nisu uopste lose..... Ma bitno da je tebi bilo lepo i da je simbioza sa Impactom sve jaca :)
Ne mogu , a da ne pitam.....sta je koji ..rac smetalo sto pucas iz "pracke" na strelistu?? Koji su im komentari??

100 Metara je pozicija sa koje si pucao ;)ma to su uvek 2-3 ista " Matorca " kojima to smeta i koji prave problem i u samom udruženju dok će te svi ostali samo pozdraviti... Jeste to strelište od lovačkog udruženja koje služi za trap ili upucavanje karabina ali opet... po meni svako ko je došao sa puškom pogotovo takvaom puškom kakvu ima kolega Sandro je dobrodošao na strelište :) ;) p.s kad se ispraksaš još malo na 100 metara izazivam te na okršaj !!! :D FX Impact vs ČZ 455 Jaguar :D

Malo stojeći pa malo čučeći, onako za dušu, jedna runda boce, pet meta, štipaljke, bez opreme, lagano i opušteno sa kolegom Milanom.
Subota popodne, izmedju dve kiše...
Milan 30 i kusur metara.jpgja 30 i kusur metara.jpg

Bracala.......vec pocinjem da zavidim.....a nije mi osobeno ....ali na pozitivan nacin :)
Svaka cast , uzivancija je u svakom pogledu, pucanje , priroda, valjda je bilo sta i da se zamezi-meni je to pod obavezno bilo kada sam isao na izlete.....jedva cekam da opet imam pucu u rukama!

Pozdrav drugari :D
Samo da kazem da su uslovi za pucanje bili losi dok je drustvo bilo super.Vlaznost vazduha je bila kao u tropima,papirna meta se skovrdza za minut na vazduhu,velika zapara,tezak vazduh...obadi velicine rode :lol:
Ali nije sve bilo uzalud,Sandro I ja smo uspeli da ispalimo koju dijabolu I da bukvalno oznojimo Impakta.
Svaka pohvala za Sandra(drugarcina)a I lepo je sredio pucu,svaka cast!

Stigao nosač kamere/telefona. Realno je pomalo zajebancija i podosta patnja ali je barem jeftino :cool:
scopecam 1.jpg
Uskoro video, samo da se nabaci na yubitu...

[media]https://www.youtube.com/watch?v=p9CB1Lhkex4&feature=youtu.be[/media]
Nisam se dovoljno potrudio da dovedem sve u osu a nije ni lako jer se sve pomalo klima odnosno prilikom stezanja i fiksiranja dodje do pomeranja objektiva u odnosu na okular. Aparat je neki stari Panasonic sto pravi filmove u VGA rezoluciji, skoro pa kao fiksnim da sam snimao :) Očekivao sam da je dosta lakše gadjati sa kamerom ali sam se zeznuo. Nisam učio na tudjim savetima već na svojoj greški.
Probah, videh, dosta, još jedna stvar za policu u ostavi.

Neke grupe odd danas ali bez gledanja kroz kameru.
5 komada, oko 50 metara
5 komada 50 metara 1.jpg
10 komada isto oko 50 metara
10 komada 50 metara 1.jpg10 komada 50m 2.jpg
po magazin, 16 komada, ista daljina
16 komada 50m 1.jpg16 komada 50m 2.jpg
Video sam da poneka dijabola ima iskrivljenu suknjicu na kraju pa ne znam da li to može da izazove skretanje u letu ili je to samo mit. Kontam kad opali 120-130 bara od pozadi i šta je krivo se ispravi...
Da dodam da me ovaj put pošteno oprljile koprive, dete sam sa betona i slabo razaznajem biljni svet, kao prase u Teheran sam uleteo medj njih... Ok, nisam ni gledao kuda hodam ali ne mogu izgleda da prodjem gadjanje bez gubitaka na frontu :lol:

ti posle svake pucacine imas podsetnik , tako da imas kompletnu evidenciju u glavi o svakom izletu ;) A tek onaj "Uhh" na snimku 1.06 :D
inace , lepo ti to peglas...
da li si razmisljao o 700mm cevki.....

Ma samo peglaj Sandro sve su to lepe grupe, biće i dobre stotke saamo lagano i sa uzivanjem... :D

oring impact.jpg
Priča se da se Impact kvari pa sam na vreme nabavio sve o-ringove koji idu u njega jer će za 20 meseci izaći iz garancije :lol:

Users who are viewing this thread

Back