FX Impact .22 silver

Sa ovog sajta skoro sve poručeno:
https://www.oringsandmore.com/
Nesto odavde:
http://www.theoringstore.com/index.php?main_page=product_info&products_id=27547
i
https://www.mcmaster.com/#9558k538/=18ehpgb
I nešto sa Ebay-a, one kugle za valve stop sistem itd...
Stiglo za dve nedelje.

100 metara, vetar sa zapada, sa leve strane prilično jak, šumilo lišće, klatila se trava, pošto sam već potegnuo 50+ kilometara, nisam hteo da odustanem ali nikako nisam zadovoljan... Letele dijabole na sve strane...
100m 6.jpg100m 5.jpg100m 4.jpg100m 3.jpg100m 2.jpg100m 1.jpg
Mete su sa Alija, 75mm u prečniku. Ni ne postavljaju mi se ovakve slike ali kada sam već bio, čisto da referišem.
Regulator na oko 125 bara, power na 4, valve na trećoj crti, brzina 879-884 fps sa 25.4 greina, power 5 brzina 902-908 fps, skoro pa neprimetna promena POI-a, u stvari pri ovakvim uslovima i jeste neprimetna :) MAX nisam koristio.

Ako ti je za utehu isti uslovi su bili 250 km juznije od tvoje lokacije,a grupe su bile ,,prosto proširene"! :lol:

Stigle dijabole veliko pakovanje u MP Tropic, 1300 dinara 350 komada. Dolazi jesen, valja se snabdeti :)
dijabola 1.jpgdijabola 2.jpgloctite 222.jpg
Nabavih i lepak za šrafove, male jačine zlu ne trebalo, eBay trećina cene od naših prodavaca sa KP oglasa.

Iz razloga što me nerviralo stalno okretanje puške i čitanje vrednosti sa Combro hronometra poručio sam na Ali-ju Beta Chrony za 95-96 Evra uz free shipping. Stigao juče sa 3700,00 dinara davanja državi i odmah razočarenje. Nikako mi nije radio u sobi-terasi. Imam štedljivu i led rasvetu u kombinaciji i na netu nadjem da im fluo cevi prave problem zbog "flicking-a" na 50HZ. Danas uzeo kod braće Kineza što ćemo praviti skupa leteće automobile, dve lampe od po 300 din i Chrony proradio pun gas ali...
Ja volim sve da testiram i poredim pa sam montirao Combro na cev a Chrony postavio oko metar ispred. Rezultate vidite na slici.
poredjenje.jpg
Da li je moguće da se toliko razlikuje očitavanje???
Jedan ili dva pucnja su oba pokazali slične vrednosti ali ostalo je katastrofa. Ja bih voleo da je Chrony tačan a Combro u banani ali dok ne vidim sa nekim trećim meračem biću u dilemi.
Evo kako sam rešio za 600 din rasvetu i sada Chrony radi bez obzira na uslove.
chrono beta lampe.jpg

Trebaće mi pomoć nekog kolege iz NS-a kada budemo imali slobodno malo vremena da uporedimo opremu.
Šta vi mislite, koji je tačan-tačniji?

SandroNS said:
Da li je moguće da se toliko razlikuje očitavanje???
Jedan ili dva pucnja su oba pokazali slične vrednosti ali ostalo je katastrofa. Ja bih voleo da je Chrony tačan a Combro u banani ali dok ne vidim sa nekim trećim meračem biću u dilemi.
Evo kako sam rešio za 600 din rasvetu i sada Chrony radi bez obzira na uslove.
chrono beta lampe.jpg

Trebaće mi pomoć nekog kolege iz NS-a kada budemo imali slobodno malo vremena da uporedimo opremu.
Šta vi mislite, koji je tačan-tačniji?

Combro je nepouzdan i ume gadno da greši (već sam pisao o tome).

Apsolutna tacnost hronija nije ni bitna, svako se drzi onih brojeva na ekranu koji su u relaciji sa najcvrscim grupama na meti.
Ali je jako bitno da nema laznih ocitavanja, a tu je chrony u prednosti u odnosu na combro jer nije na samim ustima cevi, a i senzori su mu vise razmaknuti, pa ga ne remeti vazduh pod pritiskom sa cesticema olova, eventualno ulja i sl. Osim toga, to sto su senzori postavljeni na puno vecem razmaku je zdravo za preciznost rada (jer svi oni rade po principu merenja vremena proteklog od aktivacije prednjeg do aktivacije zadnjeg senzora). Rasvetu za chrony je najbolje postaviti iznad difuzora, da bi oni imali svoju funkciju.

to sa rasvjetom je dobra stvar jer ni moj caldwell nije radio u hali bez rasvjete, u svakom slučaju i kladio bih se na kroni da je tačan

tasa90 said:
Sandro imam combro i betu takodje ako treba pomoc oko meranja..
Taso, na kojim puškama radi dobro Combro, koji kalibar i koje brzine?
Gde ga montiraš na vrh cevi naravno, nego ima li moderator... itd
Taj Combro je super spravica, jeftina, mala i lagana, sve radi šta treba ali treba da upariš pušku sa njim

Vezano za preciznost merenja rekao bih da su to neke referentne vrednosti koliko su zaista precizne pitanje je
ProChono može da bude afektiran nedostatkom svetla, jakim suncem. senkom
Danas merim sa ProChrono DLX i ide serija oko 280m/s sve ok, spikerka na Androidu priča dok se snima log i odjednom ona reče 205 a ja čuh po pucnju da je sve ok. Pogledam drugi senzor pao malo u senku lišća koje treperi.
Stavim difuzere i vratim se na 280. Prvo što sam pomislio je da je puška rikavela.

Ja imam Combro i radi na svim puskama koje sam imao priliku isprobati, od 4.5 standardnih pusaka za 10m, FT masina, 5.5 i 6.35 zvijerki... Naravno, osjetljiv je na svjetlost ali kontra ovih Chronija, on meni bolje mjeri u hladu...

Gixxer said:
tasa90 said:
Sandro imam combro i betu takodje ako treba pomoc oko meranja..
Taso, na kojim puškama radi dobro Combro, koji kalibar i koje brzine?
Gde ga montiraš na vrh cevi naravno, nego ima li moderator... itd
Taj Combro je super spravica, jeftina, mala i lagana, sve radi šta treba ali treba da upariš pušku sa njim

Ja sam testirao samo na cz 200 (sa i bez moderatora), od 220ms do 260 ms (paralelno combro i betu). Rade extra.
Combro ima svoje prednosti kao i mane, takodje i beta.
Uparivanje puske nije nikakav problem imas ovaj zuti stapic.

Attachments

• 71xibXkihML._SL1500_.jpg
    71xibXkihML._SL1500_.jpg
    95 KB · Views: 3,126
Taso, ja sam išao težim putem jer sam kupio pušku koja nije "Compatible" sa Combro. Provereno.
Nikakav barrel guide, sprajcevi ispod nosača, bliže, dalje, papirići pre senzora da spreče dolazak gasova do senzora ne pomaže.
Dobijaš rezultate od kojih ti se zavrti glava i pre nego da zabodeš šrafciger u pušku ukapiraš da puška radi a Combro ne radi.
Odmah probaš na drugoj pušci, slučajan uzorak kod mene TAC1 i sve radi kao sat neprekidno.
Sa ProChrono to je pesma na bilo kom oružju.
Meni se Combro sviđa kao ideja ali kao što rekoh na nekim puškama ne radi.
Dobro je znati.

Gixxer said:
Meni se Combro sviđa kao ideja ali kao što rekoh na nekim puškama ne radi.
Dobro je znati.

Koristio sam više različitih Combro uređaja na različitim puškama. Veliki procenat pušaka ima problem sa njim. Najveći problem je što se Combro ništa ne buni već samo daje lažna čitanja tako da može dovesti korisnika u debelu zabludu.

Ja sam već bio u iskušenju da rastrandžiram pušku i da je u delovima odnesem u Peloponez a ispred pulta uradim hara kiri :)
Combro mi je na malim snagama pokazivao neka realna očitavanja (utvrdjeno kasnijim poredjenjem sa Chrony-em) a kako sam podizao brzinu-snagu na power točkiću tako su nastajali problemi. Sa Chrony meračem sam progledao. Jednostavno ima Combro problem sa Impact-om na većim brzinama, 800+ fps. Da li ga bune gasovi ili nešto drugo ne znam ali ima problem. Čak sam dva o-ringa morao menjati (breech u cevi i hamer seat pur) jer sam ko zna koje brzine ispucavao u neznanju pravih vrednosti. Sada sam na oko 125 bara regulatoru, HST malo jače od fabrike, 1mm u minus i na 25.4 grejna sam na 895-900fps na pow4, 915-920fps na pow 5 i oko 940fps na powMAX. Koristim pow4 za njih. Na 33.9 grejna sam na pow5 na oko 805-810fps a na powMAX oko 835fps i koristiću pow5 za gadjanje. Ventil stoper na trećoj crtici, puška relativno tiha za taj kalibar i tu snagu i jedva čekam da odem na strelište da vidim da li sam na uvo pogodio harmoniju i balans. Samim popuštanjem stopera ventila ka četvrtoj crtici podiže se brzina na preko 850fps za 33,9 grejna ali i buka prilikom okidanja što mi se ne svidja, ipak je ovo tih sport :) Spred je u 10 fps u bilojoj kombinaciji snage i težine dijabole, čak i manje.
Combro recimo radi odlično na mojoj bivšoj a sada koleginoj Gamo springerici.

Users who are viewing this thread

Back