"Prvi put sa slagom na jutrenje"
Uzeo sam tri slaga, približne težine a različite podkalibre,
1. JSB KO 33,49gr/2,170g u .251
2. H&N HP u 32gr u .250
3. H&N HP 32gr u .249
H&N ne deklariše u našim merama težinu pa se unapred izvinjavam kolegama koji ne vole imperijalne mere, mrzelo me da preračunavam.
Jedini koji se pokazao zanimljiv je bio H&N u .250 podkalibru, probao sam na 50 metara za prvi test. Nosili su svi mnogo desno u odnosu na dijabole king i king heavy. Primedba je što ih ima samo 120 komada, to ode dok se ja namestim, podesim i pronađem gde pogađa. Nisam hteo čačkati mnogo pušku jer je podešena za Heavy i ovi slagovi su leteli oko 273 ms prosečno. Regulator je na oko 110 Bar, lajner je stx superior, malo poliran sa karbonskom navlakom a meta je ukupnog prečnika 50mm.
Evo slike kako je to ispalo sa pet komada, jasno se vide četiri rupe jer su dva proletela kroz istu ili jednog nema nigde:

Obzirom na cenu i da ja po sesiji gađanja, kada se dokopam lokacije i vremena spržim od 300 do preko 500 dijabola, cenim da mi još dugo ovaj podžanr neće ljuljati brod.
Što bi rekli: videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
Hvala na pažnji, lep pozdrav.
P.S. možda sam malo neiskren oko nedovoljne količine u kutiji jer kad vratim film, posle tog testa, Kircan, njegov buraz i ja smo gađali u neku tanku suvu granu na oko 90 metara pokušavajući da je slomimo, bilo je to mini takmičenje u veličini organa a bilo je i dosta pogodaka ali je grana bila žilava. Tu je otišao lep broj slagova "u vetar". Zanese se čovek kada ga ponese adrenalin, ne misli na cenu, bahati se...