FX Impact .22 silver

Hvala drugari. Ukazala se prilika, vagao sam da li podmladiti auto ili povući okidač za optiku po odličnim uslovima i eto, vozam i dalje skoro 18 godina mlad četvorotočkaš, tek će biti punoletan u decembru .
Što se gađanja i pogađanja tiče, ja sam kao onaj Lala u vicu što stalno hoće da se karta pa smara sve oko sebe, hoće i voli ali ne zna :)

Cestke na prinovi da sluzi dobro....Dobar auto ima da naleti pre ili kasnije a vrhunske optika retko ima po nasim oglasima.

"Prvi put sa slagom na jutrenje"
Uzeo sam tri slaga, približne težine a različite podkalibre,
1. JSB KO 33,49gr/2,170g u .251
2. H&N HP u 32gr u .250
3. H&N HP 32gr u .249
H&N ne deklariše u našim merama težinu pa se unapred izvinjavam kolegama koji ne vole imperijalne mere, mrzelo me da preračunavam.
Jedini koji se pokazao zanimljiv je bio H&N u .250 podkalibru, probao sam na 50 metara za prvi test. Nosili su svi mnogo desno u odnosu na dijabole king i king heavy. Primedba je što ih ima samo 120 komada, to ode dok se ja namestim, podesim i pronađem gde pogađa. Nisam hteo čačkati mnogo pušku jer je podešena za Heavy i ovi slagovi su leteli oko 273 ms prosečno. Regulator je na oko 110 Bar, lajner je stx superior, malo poliran sa karbonskom navlakom a meta je ukupnog prečnika 50mm.
Evo slike kako je to ispalo sa pet komada, jasno se vide četiri rupe jer su dva proletela kroz istu ili jednog nema nigde:
IMG-c04f2f6168e8d398c0e24659f2133dea-V.jpg
Obzirom na cenu i da ja po sesiji gađanja, kada se dokopam lokacije i vremena spržim od 300 do preko 500 dijabola, cenim da mi još dugo ovaj podžanr neće ljuljati brod.
Što bi rekli: videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
Hvala na pažnji, lep pozdrav.

P.S. možda sam malo neiskren oko nedovoljne količine u kutiji jer kad vratim film, posle tog testa, Kircan, njegov buraz i ja smo gađali u neku tanku suvu granu na oko 90 metara pokušavajući da je slomimo, bilo je to mini takmičenje u veličini organa a bilo je i dosta pogodaka ali je grana bila žilava. Tu je otišao lep broj slagova "u vetar". Zanese se čovek kada ga ponese adrenalin, ne misli na cenu, bahati se...

Ta milina je bistriti tvoju besedu .
Rezultat je više nego interesantan moram reći , a verujem da je ovo tek početak jer kao i svaka boles' počinje lagano i bezopasno.
Ta svaka ti dala! 😊🤞

Sandro probaj u .30
Ja imam u .25 i u .30 po nekoliko lajnera
Uglavnom superior u .30 je vrh za hibride i za 44grejna a recimo za 50grejna loš
I tako u svakom kalibru
Ja sam se pronašao u .30 kalibru sa hibridima
Jeste skupo ali jbg merak je čudo....

Odupirem se kalibru .30 već godinu ipo, sve nekako te troši vazduh mnogo, te 150 dijabola u pakovanju te momačke energije i svašta nešto. Onda sam video Maverika i Drimlajn u tom kalibru kako udaraju i sada se još više bojim i odupirem :)
Drugi razlog je taj da dok imam neistražene kombinacije privlači me hobi i sport. Za 10 metara nisam kadar, ne umem, iskrivim se ko sajla i sve me boli kada pokušavam pa brzo batalim.

Baćo ja čekam hibride u .35
To je rokanje a zadovoljavam se sa .30.
Kad sam vidio šta može dijabola u .35 sa 290ms ne mogu iščekati slag da nabavim u tom kalibru.
.30 je odličan , kao lopatom da tresne tamo dje pogodi i vrh je precizan ali jebo nas otac da nas jebo sve bi jače bolje snažnije . Bolest
Zaboravićeš .25 kad probaš .30 jer kunem ti se imam makar 30 kutija dijabola u .25 i makar 10 kutija knock outa eno smrde tamo ispod kreveta

Na stranom forumu sam pročitao o rupici na donjoj strani FX nosača optike i kako je čovek ubacio m3 vijak crvić unutra pošto je rupa bila prazna ali sa urezanim navojem i dobio fino podešavanje visine nosača
Kuku, da sam juce umro, danas ne bih znao za ovo...u kakvom ne znanju sam ja ziveo sve ove godine?! Svaka cast Sandro sto mi otvori oci...jes sa malim zakasnjenjem (samo 5 godinica :)), al vazno da si me spasio muka Tantalovih! Kada samo pomislim da sam gledao u te rupice i cudio se cudom sto ce tu? A povrh svega sam jednom prilikom, nakon jedno sat vremena zivcanjenja i cupanja kose, pokusavajuci da podesim precizno nosac, pomislio, zar je moguce da nisu napravili neku foru da se isti steluju preciznije...i vidi cuda, pametni ljudi to smislili, a glupi kao ja, nisu otkrili, do sada :)
Sandro, hvala jos jednom

Users who are viewing this thread

Back