Fx Impact .25

Ni R od roze!
Cccccc.... razočarao si me :lol:
Sve što treba je stalo u kofer.

E ovoliki kofer mi trebao ,da stane brate i range i radar i dijabole i magacini i još mjesta ima za zaštitu oka na optici i par sitnica koje trebaju.Mogu da vam kažem da je fx radar vrhunska sprava i vredi svaki cent.A ovaj range što je pani provalio čita vranu na preko 200m
Muka me da opisujem radar i ovaj vrhunski range ali vjerujte da su top topova

Opa, Hawke daljinomer kao moj :)
Nego, daj neku reč o dopler radaru i ja sam gledao da ga pazarim u nekom trenutku.

Radar je toliko dobar da kažem svaki cent od 200€ vredi
Čita vrhunski,uporedio ga sa caldwellom i to je to
Ali radi i na cijevi i ispod cijevi i pored cijevi i svuda, a telefon staviš u džep i piči.Ja sam ga stavio na rail extension i do cijevi ima oko cenat tako da i u šetnju idem ne skidajući ga sa puške ako treba.Radi i u mraku,i po suncu i kiši i snijegu vjetru magli sumraku i svitanju.

Jako je lep kofer i funkcionalan, ali boja c c c c c c c
nije to to
svi smo ocekivali nesto drugo

9 x 281 ms od 10 hitaca, jedan 282ms........
bez altarosa od 210 do 190-200b, skoro pa perfektno...........

Attachments

• Screenshot_20200216_154013_com.basepaintball.fxblue.jpg
    Screenshot_20200216_154013_com.basepaintball.fxblue.jpg
    84.2 KB · Views: 1,824
kod impacta ima jedna stvar koja je jako bitna a i kod ostalih pušaka je po meni isto važna
da li sa većim pritiskom krace valve otvoriti i da dijabolu trenutno izbaci
ili da
sa manjim pritiskom veci valve pa da duze vazduh pogura dijabolu
ja sam to malo istraživao probao i zakljucak svega toga je ovaj spred
impakt na 120 bara valve na oko 3 crte i mk2 podesavanja...............
i naravno fala na pohvalama od ljudi koji se i razumiju...........

zvezdan said:
kod impacta ima jedna stvar koja je jako bitna a i kod ostalih pušaka je po meni isto važna
da li sa većim pritiskom krace valve otvoriti i da dijabolu trenutno izbaci
ili da sa manjim pritiskom veci valve pa da duze vazduh pogura dijabolu
ja sam to malo istraživao probao i zakljucak svega toga je ovaj spred
impakt na 120 bara valve na oko 3 crte i mk2 podesavanja...............
i naravno fala na pohvalama od ljudi koji se i razumiju...........

Bilo bi lepo da nam preneseš zaključke (spread je valjda rezultat a ne zaključak) a lepo bi bilo videti i alat koji si koristio.

Meni je to oduvek bila interesantna tema ali nikako da obezbedim potrebne merne instrumente. Ne znam ni čime bih izmerio tih dve tri milisekunde a još veća mi je nepoznanica kako bih detektovao početak i kraj merenja.

E vidi zavisno da li imam externi ili ne mnogo je velika razlika
Kad povecam pritisak recimo na 120 bara i trazim 280ms bez externog onda valve otvaram na 3 crte i dobijam tu brzinu.
Kad stavim externi i isto na veci pritisak recimo na 120b onda valve stavljam na 2 ili 2 i nesto crte i opet imam 280 ms.
Kada sa externim pucam sa 100 bara onda mi je valve na 3 crte i opet imam 280 ms.
To nije mjerljivo ali logika je takva i kroni pokazuje najbolji spred u slucaju kad je valve malo vise otvoren a da tako daje onu brzinu koja mi je najpreciznija.Koliko znam kad je valve malo vise otvoren onda i sami udar vazduha malo je produzen.Mjerio sam spread sa puno kombinacija i kao sto vidite sa ovom kombinacijom pritiska i valvea daje ovaj rezultat .
Jer kazem mjerio sam spread sa malo otvorenim , malo vise i skroz otvorenim valveom.
Potrosnja vazduha je najveca kod skroz otvorenog i smanjuje se kako se valve zatvara a samim tim razlikuje se trenutna i produzena potrosnja jer sa otvorenim valveom potrosim bocu od 250 do 120 za 45 pucanja a sa 3 crte imam 60 pucanja a sa dvije crte 75 pucanja

A kad mu stavis jos power plenum pored externog oces onda spustati reg na 100 110b?
Posto meni za 7.62 (50gr) 700mm cev stoji reg na 130b i valve je na 3.5 ili 4 crte. Zato hocu da stavim power plenum pored ovog externog nebi li malo olaksao pusci

Michael said:
A kad mu stavis jos power plenum pored externog oces onda spustati reg na 100 110b?
a ne
ja i sad sa 100 bara pucam preko 280 sa externim
sa pover plenumom u 6.35 to moze jos dolje
poenta i ja cu tako da podesavam mog impacta je valve otvaranje , mislim da je tu najveca tajna u tom udaru vazduha u dijabolu
vjerujem da cu valve uvijek drzati na oko 3 crte a ostalo prilagođavati njemu--kad kazem prilagođavati njemu to znači na čekicu podizati ili smanjivati i na pritiscima raditi da tu brzinu koja mi je precizna pronalazim
mozda je moj impact drugaciji ili sam ja bolestan pa idem u ovoliko sitnica ali spread je nesto za sta se treba boriti da bude sto bolji

Ahaam sad sam razumeo, videcu sta ce da se desi kad stavim power plenum. Moze samo da bude bolje nema logike da bude losije

pa naravno
u toj jednačini valve x čekić x pritisak kod mene je jedna nepoznata riješena oko 3 crte valve milimetar tamo milimetar ovamo
ako si riješio i čekić da je na normalnoj zategnutosti ostaje ti samo pritisak
ernest u svom videu pokazuje štelovanje na 870 fps i to je to, ali meni je recimo 915-920 najpreciznija puška ali isto tako sa valve na 3 crte mi je najkonstatniji spread.........................

Users who are viewing this thread

Back