Fx Impact X .25 Hi-Power mod

nisam znao da i ti gledas Gun Jesus-a
pricao je o dve "vazdusne puske" na svom kanalu

Upravo sam procitao svih 17 strana ovog posta i prisetio se ranih dana pumpanja Impacta, jurnjava za apgrejdima, slagovima cevima ... izmami mi osmeh i nekako mi milo sto smo se upistili u ovu avanturu.
Impact je zasluzno na prvom mestu i pored silnog pucanja dan danas je bez mane.

Naravno puno se napredovalo u medjuvremenu mada sam i neko duze vreme bio van pucanja i tuninga sto zbog posla sto zbog privatnih obaveza.

Nakon teske saobracajke, vratih se malo pucanju i ljubavi ka eksperimentisanju i rokanu meta.
Impact ko impact ... radi mu sta zamislis i on i dalje bez greske slusa i raste. Nabacio i malo nekih novina ... 72cc plenum od m3 , kao i carbon sleve na cev i carbon tenisoner.
Kao i do sada, 65cc externi plenum je sastavni deo jer koristim i dalje mk2 blok koji sam modifikovao kao i valve housing moje proizvodnje.

Sto se tice kalibra, trenutno sam u 7.62 po meni odlican kalibar za long range pucanje dal to bilo dijabolama ili slagovima ... za sad na 700mm cev a nadam se uskoro i 800mm da nabavim.

Sve u svemu imao par pucanja u Decembru i veoma sam zadovoljan. 50grain jsb na 280ms sa 90bar... hamer na minimum i 3 crte na valve. Na 100m pakuje dijabole u manje od inca.
Spremam se da isprobam slagove koje sam nabavio... zan od 68gn 49gn ... wildman 60gn i 53gn kao i neilsen 54 i 65gn pa ce mo videti. Naravno imam slug heavy liner i snage kolko hocu... test brzine sa 54grn neilsen 335ms a 50gn fx radar ne meri. 68gn zan sam do sad najbrze ispalio 320ms.
Tako da snage imam samo vreme da mi dozvoli malo pucanja pa cu objaviti rezultate.
Verujem da ce slagovi od 53 do 60gn biti moj fokus ali ko zna mozda me i nesto drugo iznenadi.

Na kraju naj vaznije ... pozdrav svoj braci sa foruma i sve naj naj u novoj 2024.

Malo pripucao po vetru i to dobrom bogami. Okacio kese da vidim kako duva i nakon 5min vetar pocepao kese 😂😂😂
Prvo upucao malo na 60m i krenu da testiram slagove. Poceo sa zan 68gr pa nadole, takodje probao wildman 60 i 57gr. Presao kasnije na 100m iako sam znao da je vetar prejak ali zelja za pucanjem je prevladala.
Sve u svemu, nakon ispucanih 900 slagova malo mi je jasnije koje slagove da konkretno vise testiram i vise posvetim vremena finom podesavanju. Pucao sa 800mm slug heavy lajnerom pa cekamo neki lepsi dan da nastavim testiranje. Sad sam stavio na 800mm Hugget moderator pa da vidim ima li razlike u grupama na sledecem pucanju.
Takodje test ceka i 700mm prvi proizvedeni slug lajner koji nameravam da koristim za dijabole. Tako da kad budem sve lepo testirao sve ce biti lepo prikazano u ovoj objavi.
20240212_155820.jpg20240212_155803.jpg

Attachments

• 20240212_155914.jpg
    20240212_155914.jpg
    112.2 KB · Views: 34
Malo pripucao po vetru i to dobrom bogami. Okacio kese da vidim kako duva i nakon 5min vetar pocepao kese 😂😂😂
Kese su kao padobran. Najbolje su trake za ograđivanje gradilišta. Vidljive su i lagane. Još kada se na njih navikneš lako ćeš čitati vetar.

Users who are viewing this thread

Back