FX Maverick - kako sacuvati bar malo zivaca prilikom uvoza

:D Čika Joco,da si ostao bez goriva(nedaj bože) u autu dok si išao do Voje...eee,to bi bio problem...Ovo sa gumicama se i ne računa :lol:

DooObar je FX , najveća mu je mana što ne mogu baš svi da ga priušte ko što mogu Artemisa... :D

Royal Jocin ima 5 punih godina i tek sada su mu prvi put menjani oringovi. Ne znam šta reći.

goxy said:
Royal Jocin ima 5 punih godina i tek sada su mu prvi put menjani oringovi. Ne znam šta reći.
Na tvom fwb-u verovatno nikad nećeš ni morati da ih menjaš, sem ako se ne raspadu od starosti

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Evo imam FX i bilo je problema sa gumicama ili klipom regulatora u startu sa manje vise svakim Impactom koji sam vidio (nisam jos na M3 nista dirao jedino) ili manometri strasno neprecizni npr...
Impact M3 je sa Krale shopa dosao sa smotanim drzacem sanzera i sinom, medjutim kasno je primjeceno tj. kad je vec izvezen iz EU, pa bi bio donekle problem da se vraca nazad a oni su trazili da se puska kao vrati u njihov shop da "vide" sta je bilo... Naruceni su o svom trosku novi dijelovi jer bi komplikacije i troskovi slanja dosli na isto...

Pojeo vuk magarca, izbio finih para iz dzepa ne zbog svoje greske...

moje iskustvo licno je odlicno sa fx-om iz krale shopa,nemam potrebe al kad bih trebao da narucim ne vidim razlog zasto ne,imamo i sjajnog servisera,garanciju,po meni to je to

Joca said:
Nije Maverick, ali jeste FX. Moj problem sa Royale je bilo pušćanje vazduha. Seo u kola, otišao do Vuje, on zamenio oringove na regulatoru (koji, uzgred budi rečeno, nikada nisu bili menjani), i više nije bilo pušćanja. Eto, to je bio moj "problem". :)
Nesto si mi na brzinu ovo opisao , koliko je trajala zamena :D ?

Nesto nemam mnogo iskustva sa drugim brendovima kao sa FX-om ali bice.Ono sto mogu da kazem iz licnog iskustva na svakom je postojao neki problemcic , u startu ili tokom eksploatacije.Kako nemam toliko iskustva sa necim drugim smatram da je to normalno..citajuci po netu i forumima svaki brend ima neke decije bolesti.Bem li ga valjda tako mora.Najveca zamerka mi je kod FX-a kad uzmemo u obzir cenu pojedinih modela i cenu generalno nedostatak osecaja proizvodjaca da ugradi kvalitetne manometre..pa manometar je stavka 0 u odnosu na ostale komponente.Model koji jedini u mom slucaju ne laze je royal, pokazuje kako treba..na svim ostalim modelima su lagali do 30bara u pokazivanju..najskuplji model je najvise lagao.Konkretan primer je sad na maveriku gde je manometar na drugom regulatoru podeljen tako da je skala 0, 50, 100, 150 bara..alo ko je tu lud..nevidjena glupost da se namontira minijaturni manometar sa tako grubom skalom u delu koji je veoma bitan.Debljina same kazaljke je takva da mozes samo da nagadjas da li je 100 ili 110b.
A lazu nevidjeno.Konkretno menjao sam kalibar, sa 7.62 sam presao na 5.5.Pre izmene sam zabelezio vrednosti koje su pokazivali fx/wika manometri da znam kako je bila setovana puska pa da znam kada budem vracao 7.62 nazad kako da podesim.Ispostavilo se da to sto sam zabelezio je neka xy vrednost a ne realna, a moja je "greska" sto sam prilikom vracanja i podesavanja na stare vrednosti u nameri da to odradim valjano, pozajmio od kolege @Sandro digitalni manometar i podesio na prethodno zabelezene vrednosti procitane sa fx manometara..rezultat - puska ni blizu onoga kako je bila.Sve zbog losih manometara koji pokazuju ko zna sta..Ali nije nista ne resivo, samo se moram opet igrati i ponovo sve raditi.
E sad na temu cene fx brenda i uopste kvaliteta pusaka..cene kod nas su prenaduvane , po evropi i kod kraleta su recimo realne za kvalitet pusaka koji se nude i ko god moze i hoce da kupi treba sam da uveze.
Sticajem okolnosti sam dosao u posed jednog walthera LG400 koji ima cenu recimo kao impakt i uporedjujuci kvalitet FX-a slobodno mogu da kazem da ne vredi te pare za koliko se prodaje ali reklama je cudo i ostaje nam da platimo koliko traze, ali ne kod nas nego negde drugde.Naravno, puske su skroz drugacije i po kalibrima i nameni ali pricam o kvalitetu i ceni, ulozeno/dobijeno.
Zakljucak je da nisu samo hvalospevi o fx-u, ima tu problema ali ja se svojih ne odricem.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pozdrav svima, jedno pitanje na temu_ sta ako neko sedne u kola, ode u cesku, kupi pusku u radnji, dobije racun za to....sta dalje? da li prijaviti na carini ili ne ili ici odmah u pu i prijaviti....

Moraš imati uvoznu dozvolu za takvu neku akrobaciju. I naravno prijaviti na carini.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Pozdrav kolege strelci.
Pitanje za iskusnije vlasnike FX Maverika. Ako kupim Maverik VP u kalibru 5.5mm, da li je fabrički setup dovoljan za precizno gađanje do 80 metara, uglavnom dijabole?

Last edited:
Za precizno gadjanje (ako nam je slican kriterijum) sa dijabolama na 80m mozes da imas veliki problem, kao ja.
Zivim u Vojvodini i dok nisam kupio pusku, nisam ni primetio da stalno duva vetar.
Zakon podlosti je da ako mozda nekad i ne duva, ne mogu taj dan. Jedino zbog toga sam razmisljao da predjem na slagove.
Koristim 6.35 i vec na oko 70m treba da se unose velike korekcije za vetar.
I to mi je velika razlika izmedju 1.64g i 2.2g dijabola. verujem da lakse dijabole imaju jos veci snos na vetar.

Možda nije idealno vreme za pucanje ali skoro svaki dan vetar stane na 20-30 minuta barem i to nešto pre nego što sunce dodirne horizont.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Сложио би се са колегом Драганом, све преко 70-80m је са дијаболом више срећа него константа. Мада није немогуће гађати на 100m са дијаболом од 2.2g и погађати групе од 40-50mm на отвореном. Зато сам уградио тежи чекић и појачао снагу. Сад слагови лете без проблем и групе су знатно мање. Слагови чак пробуше даску од 2cm коју ставим иза мете на 100m, а дијаболе не... то говори да је и снага слага већа.
Са мавериком је предност, можеш и једно и друго.

Users who are viewing this thread

Back