Postovana gospodo , bicu slobodan da Vam prikazem rezultate mog danasnjeg gadjanja na Alpha strelistu - Bgd . Pomalo skeptican zbog nekih postova o Alph-i sa rezervom sam dosao na vatrenu (vazdusnu) liniju . Temperatura oko 15-ak st. ,promenljivo oblacno/suncano , bez vetra , pogotovo zbog visokih bocnih nasipa na liniji za gadjanje . Cal.7,62mm sa Discavery HD 5-30 x 56 SF IR optikom na fabrickim nosacima. Koristio sam uvecanje 30 na daljini 50m i pusku sam upucao kako sam znao i umeo uz pomoc dve male libele . Cilj mi je bio da vidim koji projektil najbolje lezi Maverick-u bar na navedenoj daljini . Koristio sam Spoton monster 45,02gn ; JSB exact 44,75gn ; JSB knockout 50,15gn ; ZAN 45,5gn ; ZAN 49gn. Puska je dejstvovala u fabrickom stanju sa pritiskom u boci od 150 - 200bara sa drugim regulatorom podesenim na oko 110bara(debela kazaljka i ne ocitava precizno).Za prvi regulator ne znam na kom je pritisku(trebalo bi da je 30-40 bara na visem od drugog). Cekic je na max , pozicija 7 . Svaki hitac sam ispalio vrlo miran , koncentrisan , realno bez uocenih gresaka sa moje strane . Svaka meta je gadjana sa po 6 projektila .
Rezultate imate na slikama s'tim sto ZAN 45,5 nije vredan pomena . ,,Setao'' je po meti gore - dole - levo - desno , uzas . Od njega sam ocekivao najvise vodeci se logikom da je po tezini najpriblizniji FX hybrid-u koji sudeci po YT klipovima savrseno lezi Maverick-u. Tezi ZAN 49gr nesto bolji , ali daleko od dobrog . Vrlo prijatno sam iznenadjen sa Spotonom , em jeftin em dosta precizan . Ono sto mi nije jasno su flajeri prakticno na svakoj meti . Grupisani pogoci + flajeri . Podsecam da vetra nije bilo ili na momente jedva osetnog kada sam prekidao gadjanje .
Spoton i Exact su prakticno iste dijabole , k'o blizanci , jedino im se suknjica razlikuje u promilima . Vidi se da je Exact finije odliven i od svetlijeg olova . Optika iz neke (srednje - vise???) ekonomske klase daje cistu i jasnu sliku bez izoblicenja cak i pri max. uvecanju . Bar meni ,,zelenbacu'' to tako izgleda .
Bio bih veoma zahvalan za vase komentare mog ucinka i sta bi trebao da korigujem . Najljubaznije bih zamolio vlasnike Maverick-a ovog kalibra da iznesu svoja iskustva sa koriscenjem slagova i dijabola raznih gramaza , podesavanja pritiska u regulatorima i cekicu . Ako neko koristi ,,moderator , atenuator , utisavac , korektor zvuka ,........... koristilo bi mi saznanje o kom modelu se radi i koliko je efikasan ? ''Ne znam zasto , al' mi se cini da je onih 110 bara na drugom regulatoru premalo . Ima li logike da probam nesto teze slagove sa Standard stx superior cevi koja se fabricki isporucuje uz pusku ?
Drugarski pozdrav , celokupnoj vazdusno - streljackoj populaciji !
Rezultate imate na slikama s'tim sto ZAN 45,5 nije vredan pomena . ,,Setao'' je po meti gore - dole - levo - desno , uzas . Od njega sam ocekivao najvise vodeci se logikom da je po tezini najpriblizniji FX hybrid-u koji sudeci po YT klipovima savrseno lezi Maverick-u. Tezi ZAN 49gr nesto bolji , ali daleko od dobrog . Vrlo prijatno sam iznenadjen sa Spotonom , em jeftin em dosta precizan . Ono sto mi nije jasno su flajeri prakticno na svakoj meti . Grupisani pogoci + flajeri . Podsecam da vetra nije bilo ili na momente jedva osetnog kada sam prekidao gadjanje .
Spoton i Exact su prakticno iste dijabole , k'o blizanci , jedino im se suknjica razlikuje u promilima . Vidi se da je Exact finije odliven i od svetlijeg olova . Optika iz neke (srednje - vise???) ekonomske klase daje cistu i jasnu sliku bez izoblicenja cak i pri max. uvecanju . Bar meni ,,zelenbacu'' to tako izgleda .
Bio bih veoma zahvalan za vase komentare mog ucinka i sta bi trebao da korigujem . Najljubaznije bih zamolio vlasnike Maverick-a ovog kalibra da iznesu svoja iskustva sa koriscenjem slagova i dijabola raznih gramaza , podesavanja pritiska u regulatorima i cekicu . Ako neko koristi ,,moderator , atenuator , utisavac , korektor zvuka ,........... koristilo bi mi saznanje o kom modelu se radi i koliko je efikasan ? ''Ne znam zasto , al' mi se cini da je onih 110 bara na drugom regulatoru premalo . Ima li logike da probam nesto teze slagove sa Standard stx superior cevi koja se fabricki isporucuje uz pusku ?
Drugarski pozdrav , celokupnoj vazdusno - streljackoj populaciji !
Attachments
-
Slika 01.jpg152.6 KB · Views: 39 -
Slika 02.jpg177.7 KB · Views: 40 -
Slika 03.jpg127 KB · Views: 36 -
Slika 06.jpg107.7 KB · Views: 31 -
Slika 07.jpg107.2 KB · Views: 32 -
Slika 08.jpg109.5 KB · Views: 30 -
Slika 09.jpg99.6 KB · Views: 29 -
Slika 010.jpg106.7 KB · Views: 28 -
Slika 011.jpg107.6 KB · Views: 28 -
Slika 012.jpg104.8 KB · Views: 29 -