FX Streamline 6,35 - Prinova

Konačno se smirio vetar u Banatu, bog ga ubio, i otišao sam na salaš na gađanje.
Prvi put sam koristio novu "polovnu" optiku OPTISAN 6-24x 56i.
Povezao je sa strelok programom i uživao. Kada je nula na 50m dižeš 46 klikova i bi tako. Svaki klik je isti i mil dotovi rade savršeno. Pogled kroz optiku na 24x je skroz čist i nema mrljanja ili nejasnoća. Znao sam da če biti bolje od mojih prethodnih iskustava sa kineskim optikama do 50e, ali ovo je nebo i zemlja. Razlika je kao kad jedeš vrat ispečen na roštilju, sa mladim lkukom i svežim cipovkama naspram prženice od juče.
Grupe su bile super, na 50m nisam ni slikao pošto me mrzelo da pešačim, ali sve je bilo do 2cm najviše. Međutim krenulo je da se sprema nevreme taman kad smo metu pomerili na 100m. Uspeo sam da ispucam jednu grupu i to je ova što je na slici. Sve ostalo je otišlo u 3 lepe.
Pošto sam počeo da se bavim kovanjem iz hobija bilo mi je i zanimljivo da testiram uporedu optiku i nož na 25 m. Pa sam ga fiksirao u blok i pucao u sečivo tri dijabole. Sve su pogodile i lepo se prepolovile.
Testirali smo intenzivno i gospodina pacova, posšteno ga ispogađali, ali on je kao nov, osim farbe, ali to se lako reši.
Sve u svemu, divno provedeno vreme dok nije počelo prokleto nevreme i oteralo me kući sa 1000 neispucanih dijabola.

Jbg ja se raspisao pod uticajem valjevskog piva kad ono nestade sve pisanije :cool:
U suštini drago mi je zbog nove optike i prženice i vrata :lol:

Pa brate samo tri sličice? I ovo malo teksta? Eeee breee :D

Ja vidim kakva je razlika između optike od 50$ i 120$, pa mogu misliti koliki je gušt pucati uz taj Optisan koji siguzrno nije bio ispod 300-400$.

Ljudi su ga vec opisivali ovde na forumu, ali napravicu neke snimke, testiracu ga kao ti tvoju optiku sa 40 klikova da vidimo kako ce proci. Osecaj je odlcan, kristalno jasno se vidi sve. Uvecanje dovoljno, nije bas ya 100m i mete od 1cm ali opet moye se gadjati. Koncanica tanka. Milina .
Slicno je ovom, https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=413 samo je uvecanje do 24x

kisa svaki dan, a vetar je vec postao normalan. Bio sam u subotu, uhvatio malo pre nevremena, sad opet kisa, a i sutra ce...
nema nista od pucanja

E 'ebi ga baš....... šta da se radi..... :(
Gospodar svega oko nas ima svoje planove....biće dana i za pucanje , šteta samo što ovaj mini odmor , uskrs-1.Maj , nije mogao biti srdačniji sa suncem i bez mnogo vetra .
Meni je manje više svejedno , iako sam dopunio pušku pa ču moći da opalim koju rundu, samo je kod mene trenutno i slobodno vreme (pored nedostatka boce) problem . Igrao sam se pre neko veče na sitnom rastojanju, čim ugrabim vreme postaviću u svojoj temi ;)

https://www.accuweather.com/en/rs/zrenjanin/300671/daily-weather-forecast/300671
vremenaka prognoza je katastrofa
a nadao sams e pucanju za ove praznike

Ledeni said:
kircan said:
...sad opet kisa, a i sutra ce... nema nista od pucanja

"Danas je kišilo. I sutra će - kaže radioooo..." :D

lose vreme za nas rajske strelce
pogledaj na youtube uzivo tu pesmu iz 85 kad ovaj odvaljen promasi strofu pa ga bregovic sutne - priceless
https://youtu.be/lagTKSSABRY?t=107

Iako sam mnogo, mnogo više cenio Džonija nego Dugmiće, moram da priznam da je Tifa zaista bio žestoka faca! Tada kada su snimili ovaj album mislim da nije imao od 25-26 godina. Ja sam u to vreme bio u osmom osnovne :)

Izvinjavam se što opet skrećem sa teme.

Otisao danas na ssat vremena da opalim koju dijabolu (150 kom)posle duzeg vremena, divan dan - suncan, konacno suvo bez kise, ali naravno na mestu gde gadjam na 100 metara ima vetra posto je brisan prostor i teren je jos malo uzdignut. Mete ne mogu da stavim nize posto se ne vide od trave. Imao sam i internacionalne sudije uz sebe, punokrvni engleski dagi i dve domace devojke.

1 slika sudije
2 slike sudije
3 slika burazerova grupa na 70m
4 slika moja grupa na 70m
5 slika moja grupa na 110m

na 70 metara kad gadjamo nemamo problema sa vetrom posto je sve pokriveno zbunjem, drvece,...
a na 110 metara smo opalili 5 okvira i setalo je nenormalno, sve je islo van mete posto je vetar stalno menjao pravac
(spremala se oluja koja nas je pogodila veceras - palo 28L kise na 1m za 3 sata)
Prezadodovljan sam puskom, prvi put sam koristio stalak ali samo prednji naslon, kundak je bio na ruci.
koristio JSB exact king .25 - 25.39gr

Burazengija opasno puca 👍
Lepe grupe, strelišta eeextra, imaš i vodu kao Ledeni
Lepo je kada se ugrabi malo vremena za "na brzaka" pucanje... 😉

Burazer ti pokazao šta može tvoja puca.Sad dileme nema.A i ovo na 110m je odlično.Šteta zbog nevremena.

Da me ne razumete pogresno, za 110m mislim da je bolje koristiti king heavy od 33,95gr. Ja dok sam pogodio metu 4 puta setao sam svuda po meti. Ipak je bolje sa tezim iako je pad znacajno veci a i moja puska bas nema snagu da izgura na tu daljinu. Ovo je njen maksimum zbog nedostatka snage, mozda bih mogao do 120 ili 130. Naravno, vece mete bi mogle i na vecu daljinu. Probacu uskoro, cim bude vremena konzervu hrane za kerove bar na 150m

Mislim da smo i on i ja trube a da je puska odlicna. Kad bi gadjao neko ko je stvarno dobar taj bi cuda pravio. Probacu malo H&N cisto iz mazohizma sledeci put , da vidim sta ce biti.

Lep ambijent, odlično pucanje, mnogo potrošenog olovaaaaaaa :lol:
Inače, meni je Streamline najlepša FX puška.

Konacno izdvojio malo vreme za hobi i trknuo kod kuma na selo. Samo sat vremena imao na raspologanju.
Naucena bitna stvar, ne vredi lepiti mete na metalnu plocu posto ih pokida dijabola kad se spljosti. Prvih 5 grupa nismo ni uslikali posto vec posle 3 dijabole ne ostane nista od mete.

prve dve slike su moje grupe na 50M a treca je mog kuma koji je uzeo pusku u ruke prvi put u zivotu. tacno se vidi razlika izmedju iskusnog amatera i neiskusnog.
Opet sam dosao do istog zakljucka - da mi je puska odlicna i da samo treba da nadjem nekog dobrog da gadja iz nje.

Users who are viewing this thread

Back