FX Streamline

Krdza said:
Mislim da je najbolje resenje da kolega Zborce slika taj deo gde treba da stoji hummer spring adjuster i resi nas dileme da li ga ima ili nema.

Odgovoreno mu je u prva dva odgovora (od Sandra i mene) da ga ima ali da nije eksterni (i to je tako na svakom modelu bez obzira na kalibar). Da li ne ume ili neće da pročita ja ne mogu da odgovorim.

Krdza said:
Sto se kocnice tice svako ima svoje misljenje.

Nije ovo rasprava treba li ili ne puška da ima kočnicu pa da svako ima mišljenje. U tom originalnom postu je konstatovao da je nebezbedno da se ta puška može zakočiti samo kada je zapeta i da je to glupo. Odgovoreno mu je (u mom prvom odgovoru) da tako treba baš zbog bezbednosti, ali i da se lako može podesiti da koči i kada nije zapeta.

Očigledno je da čovek čita samo svoje poruke a da za druge nema vremena... pitam se samo zašto je postavio pitanje kada neće da pročita odgovor.

Vojo! druže, gospodine, kolega... kako već hoćeš, hajde da spustimo loptu, da se ne kačimo za svaku reč i da budemo racionalni i korisni i drugima a ne da uzaludno trošimo energiju. Još kad sam postavio prvi post u vezi mana FX Streamline u cal .25, prvo sam otvorio pušku i konstatovao da defakto nema hammer spring adjuster. Pročitao sam odmah pažljivo i Tvoj i Sandrov post, Sandro je to potkrepio i videoklipom i video da tu može da se uradi nešto. Za kočnicu isto tako, Vojo ti si rekao da i tu može da se sredi stvar da se puška zakoči i kad nije "Švedjanka" nategnuta. Ali, ja verujem da ne samo meni, nego svima ovde na forumu hvali kako da se to uradi. To je ono što me boli kod tebe, imaš znanja, iskustva skoro je sve na Tvojoj strani ali brate napišeš u nekoliko rečenica kako i završiš posao. Meni iskreno da čačkam oko kočnice ne pada na pamet, video sam kako funkcioniše, gde su Švedi po meni napravili grešku i to mi je dovoljno. Da čeprkam oko hammera, kao na videoklipu zarad par fps-a više isto mi ne pada na pamet. Meni je bitna konstantnost brzine dijabole i to ću proveriti čim mi bude stigao Chrony f1. Ako je sve ok a daće Bog da jeste ja ću biti prezadovoljan. Enjoy svi... :D

Poručeno i ovo sa svetog spasitelja krstonošca svevišnjeg proroka AliExpress-a za 33 Eura sa poštarinom a videćemo za carinu:
HTB1zfzcRVXXXXbxaXXXq6xXFXXXo.jpg

Postovanje sandro, kako te sluzi taj fill station sa ali express-a

super,
el mozes da mi napises koji je model da znam da narucim.
i sta mi jos treba da bi mogao fx streamline da punim sa njim, neki konektor ili slicno

Ja sam ovaj poručio, 24 inča sa QD:
https://www.aliexpress.com/item/New-DIN-Fit-High-Pressure-Air-Fill-Station-Refill-Connector-For-High-Pressure-Big-Gas-Cylinder/32658961359.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d1o1w1H

Pozdrav
Sandro

Hajde malo da ispitam svoje znanje..... Kod pusaka sa regulatorom pritiska , kada pritisak u spremniku se izjednaci odnosno bude nizi , tada dobijamo kao i zborce , cudnovate ,da tako kazem , brzine....?
Ako je tako , Zborcetov Dreamlin je regulisan na nekuh 165-170 bara , ne?

royale 500 je na 125b ja mislim regulisan ali ja pucam i tako je u uputstvu od 220 do 110 bara i imam konstantno 270ms +- 2-3 ms , na tačno 110 bara počinje da pada brzina, imam oko 100 pucanja od 220 do 110

Zvezdane, koji kalibar puške imaš i koju težinu dijabole koristiš? Takodje, koji regulator pritiska koristiš, fabrički ili neki drugi?

Nista mi nije jasno kako skace brzina od 26-og , zar nebi trebala da pada ? Bar 45 hitaca bi onda imo..il gresim ?

Odlično Zvezdane, evo pravih paramatera i za mene. Samo nisi mi siguran na koliko ti je bara FX regulator naštelovan. Imam neku soluciju i podesiću regulator na 125 bara da vidimo šta će da kaže. Taso, od 26 hica dijabola ima nagli skok a onda konstantno pada, znači nema ujednačenosti. Kad bi tako nastavila do negde oko 50 hica ja bih bio prezadovoljan.

Jel ti to prvo ozbiljnije pucanje od "punog" do "praznog" cilindra, koliko si dijabola proterao odnosno da li je uspela puška da se "slegne" ili si odmah uzeo da meriš?

Users who are viewing this thread

Back