FX Streamline

zborce said:
...Čekam da probam da nataknem i tu gumicu na vratu ventila da vidim šta će da se desi, ako ne uspe onda moram da kupim kompletan set ventila. Verovatno, je kao što kažeš oštećen vrat ventila koji se golim okom ne vidi...

Necu da kazem da je nemoguce, ali opet ne vjerujem da bi se tako lako/brzo ostetio ventil.
Uostalom, i da jeste ostecen vrat, pretpostavljam da se moze naruciti po katalogu samo dio.
Procackaj malo po netu, sigurno je vec neko imao slican problem, cesto bude problema sa gumicama, regulatorima itd.

Nije vrat nego vrata (ili sedište, zavisi kako ga ko zove) :) ... "valve gate" ili "valve seat". Mali tanki aluminijumski prsten sa o ringom.

Jesam Badžo.... u pitanju je bio ventil kojeg sam deformisao. U nedelju idem da isprobam pušku podešenu na 135 bari. U pitanju je sofisticirana tehnika, golim okom nisam primetio da je ventil deformisan, ali kad sam ga nakačio na bušilicu vidim da sitno zanosi. Ako neko zna kako da da iz cilindra izbacim vazduh, a nikad više pucanjem do nule u prazno?

"What you actually need to use is a 11 mm open-end wrench to remove the air gauge. It must be a very thin wrench otherwise you must take a belt sander or grinder and grind one down thin enough to fit. To let the air out of my streamline I simply use the 11 mm wrench to loosen the air gauge and let the air out of the tank which does no harm. I personally am not fond of the idea of using anything to pry the valve pin open for fear of damaging it. If you look closely you will see that there is a very small air bleeder hole in the neck that the air gauge screws into , so that when you loosen the Gage about a half turn air escapes out of that little tiny bleeder hole . There is a Delrin washer at the bottom of that neck that the air gauge goes into. That’s the way I do it with my Streamline."

Znači, može preko ventila ili laganim odvrtanjem manometra.

Ovo je daleko bolje od proslih rezultata od juna meseca , ali mislim da to treba daleko bolje. Moj Max je imao standardnu devijaciju kao i tvoj Stremline, samo je.kod mene to bilo u FPS. , a ne u MPS. Jos NEregulisan....inace broj hitaca je sasvim solidan. Mislim da bi trebao da posetis Sport BIllya ;) tada ce ti puska zasijati u punom sjaju!

Jevto, Miki, radite li vi nešto sa svojim puškama ili samo ja čačkam mečku i piskaram u vezi iste?

Kolega , ima li i nekih slika grupa...
Ja upravo izcitavam ovu temu od pocetka, glava mi je kao boca od 10litara, .... streamline - royal (6,35/7,62) - wildcat......cak se nesto razmisljam o crownu.... I dont know.....
Streamline inace stvarno lagana puskica , prelepa u drvetu,

shas ;) , upravo radim na finom podešavanju brzine dijabola i dok varijaciju ne svedem na, kako ti kažeš 7-8 fps-a na tvojoj pušci, nema nikakvih grupa. Zato sam prozvao moje badžanake da vidim da li išta oni rade, da se i ja ovako neuk nečemu naučim :oops: . Biće i grupa, bože zdravlja, ja nigde ne žurim i uživam u pušci u svakom smislu te reči.

Ljudi nemojte se toliko zamarati brojkama, osim ako pucas na preko 100m 7-8m/s nije pretjerano mnogo. To je ES svakako, odnosno kad bi ispucao citav string imao bi toliku razliku, iako vjerujem da se reg nije jos naj naj razradio ili ti mozda previse forsiras snagu na tom pritisku?! U svakom slucaju SD odnosno standardna devijacija je oko 1.5m/s sto je sasvim OK, bice smatram bolje dok se razradi malo, ili ako si vec ispucao vise dijabola i reg se tako stalno ponasa, mozes probati sa vaganjem dijabola.
Zna biti razlika u tezini 3-4-5% u istoj kutijici jednostavno, i samim tim normalno je da i brzina ne bude ista.

I za kraj, kako ti je podesen/uskladjen cekic i regulator?!
Koja je max brzina koju mozes dobiti na tom pritisku regulatora samo pojacavajuci snagu cekica?!

Eto malo sam se raspisao al tu sam ako sta mogu pomoci ;)

Lepo brate , uzivancija :) ali zasto staklo ?
Sto se grups tice...duvao vetar?
Pucao iz ruke ,bipod , dzakovi....?

Bilo pri rucu greota da se ne puca .....
Sa haube kola sa onako zalegnes i pucas , bipod treba da dodje neki krs pa da vidim vredi li sta

Pa onda je to skroz ok , pucanje za dusu...volim i ja to ..sa njom to na haubi.... da zalegnem ...da.... pa opalim koji put .... :mrgreen:
Samo ...nisam dugo to radio...trebalo bi se podsetiti.... :lol:

Users who are viewing this thread

Back