Fx Wildcat Mk2 22. hybrid

E ovako, hvala ljudi ali nije to nista posebno.
Za vagicu me slobodno trpajte, inace boja ide uz mo karakter :lol:

Attachments

• IMG_20191123_151018-1950x2600.jpg
    IMG_20191123_151018-1950x2600.jpg
    474.2 KB · Views: 1,609
Nogo imam i ja jedno pitanje za vas kolege.
Koja je mast dobra za aluminijumske navoje?
Ja znam za bakarnu mast, da li neko ima bolji predlog?

Molikot pasta , ako nadjes negde , od -50 do +300 i obojene metale odlivno stiti a i crne celike .
Odlican je i balistol vazalin ima ga u snajper prodavnici , verujem i u drugim prodavnicama lovacke opreme ...

skorpio said:
Molikot pasta , ako nadjes negde , od -50 do +300 i obojene metale odlivno stiti a i crne celike .
Odlican je i balistol vazalin ima ga u snajper prodavnici , verujem i u drugim prodavnicama lovacke opreme ...

Blagodarim za info👍

kircan said:
Svaka cast kolega. Ti ces sad imati slug wildcat
Jos samo externi plenum (novi trend koji je zapoceo pani)
Pravo je uzivanje citati ovakve postove...

Kada si kolega vec to spomenuo imam i tu neku zamisao koja bi se mogla uraditi. Video sam nesto sto uglavnom stavljaju napred da produze zapreminu cilindra a ja kontam da budem kontras i po nasim obicajima da to stavim od pozadi :D
E sada treba samo da se cujem sa serviserom da li mozda zna da li su to iste spoljne dimenzije kao i na originalnom cilindru mada kontam da jesu.
I eto externog plenuma ;)

Attachments

• Screenshot_20191123_205028-810x938.jpg
    Screenshot_20191123_205028-810x938.jpg
    41 KB · Views: 1,567
taj externi plenum je napravio pravu revoluciju u pucanju sa pcp
evo primjera
sa 34 gr i sve fabrički impact je pucao 940 fps ili 286 ms sa skoro pa 150 bara zavisno od valvea
sada sa 100 bara pucam isto 940 fps i sa mnogo mirnijom puškom skoro pa bez ikakvog trzaja i skoro bez zvuka
+
broj pucanja je porastao sa 55-60 na 70-75 naravno zbog dodatnih ccm
savjet iskreni je da se pokuša sve da se poveća volumen plenuma............

Kao sto sam se slozio sa misljenjima mnogih drugara i kolega je to da su proizvodjaci to znali od samog pocetka ali...
Oni su to tako resili i sve ostalo su uskladili prema plenumu. Ipak su to radili iinzinjeri i strucnjaci.
Definitivno su mogli i drugacije.
A ljudi dalje eksperimentisu i namestaju kako ko hoce.

proizvodjaci su bacili akcenat da dobiju sa sto manje promena u procesu u proizvodnje sto vise modela i kalibara.Fx Airguns su maheri za tu pricu,a da pri tome kapacitet i mogucnosti pojedinih modela nisu iskoristeni do krajaFx Impact kralj u vatijacijama i mogucnostima a evo i Fx Wildcat.Juce sam sa kolegom Milanom pricao malo o tome.Ideja je bila da se ako je ovaj nastavak predugacak uradi i neka vrsta redukcije(nastavka)na vazdusni cilindar i da se i tako poveca plenum.Naravno sad je u pitanju i izbor materijala od kog taj reducir napraviti.

Mozda bi ovo bilo interesatno za izbor materijala

Attachments

• Screenshot_20191123-131531_AliExpress-270x480.jpg
    Screenshot_20191123-131531_AliExpress-270x480.jpg
    73.5 KB · Views: 1,525
Milan said:
kircan said:
Svaka cast kolega. Ti ces sad imati slug wildcat
Jos samo externi plenum (novi trend koji je zapoceo pani)
Pravo je uzivanje citati ovakve postove...

Kada si kolega vec to spomenuo imam i tu neku zamisao koja bi se mogla uraditi. Video sam nesto sto uglavnom stavljaju napred da produze zapreminu cilindra a ja kontam da budem kontras i po nasim obicajima da to stavim od pozadi :D
E sada treba samo da se cujem sa serviserom da li mozda zna da li su to iste spoljne dimenzije kao i na originalnom cilindru mada kontam da jesu.
I eto externog plenuma ;)
👌
Odlična ideja, stvarno si 👑
Nadam se da je to izvodljivo, možda bih ja uradio isto. Puška bi bila nešto duža, ali u kombinaciji sa 700mm uloškom i utišivačem otvorilo bi neke nove horizonte.
I will watching You, like a howk 😎
😂🤣

Malo tu ima nepoznanica ,a to je velicina transfer porta.Tj rupa :lol: kolika li je od transfer porta.Sticem utisak da je Fx stavio univerzalnu meru za TP.Mozda i gresim.Ne znam.Ali znam da je kod mene na WC crvic M6,sto znaci dz bi TP trebao dz bude 4.8-5mm.Ako je tako onda je to usko grlo na Wildcatu.Ako neko ima WC u .3 cal bilo bi dobro ako moze to da izmeri.Taj podatak bi pomogao u modifikaciji.Barrel inlet i pellet probe je vec vidjena modifikacija i nije strasna skcija.Ostaje pitanje tezne cekica.Ja se nisam sa tim zezao ,mozda bi neko od kolega koji su radili modifikacije na Impactu mogli da predloze sa kojom tezinom hamera krenuti

teži hammer samo za otvaranje preko 150 bara, za kalibre ispod .30 koji ne traže otvaranje preko 150 vjerujem da ne treba teži

Kao prvo, hteo bi da se zahvalim ljudima koji hoce i podrzavaju ovaj projekat jer vise glava je pametnije od jedne a ja sam voljan da cujem svacije misljenje. WC ima sada po poprilicno kod nas pa sam znao da je pravi momenat malo da se poradi i poigra koliko je to moguce na njima bez obzira na kalibar jer vidim i sam da to moze. Steta da se gomilaju po oglasima ako neko nije zadovoljan po meni odlicnom puskom.

Mislim da sto Goran kaze ima smisla sto se tice TP i crvica. U zavisnosti od kalibra on moze biti problem ali ce mo i to saznati da li je na svim kalibrima mozda isti.

Nekako mi ima logike to sto Zvezdan kaze za hamer i njegovu tezinu.

Mislim da plenum od 45cc nece biti velik. Tj. Ta duzina od 100mm kod mene nece narusavati nista jer sam svakako morao da produzim ulozak cevi.
Problem pravljenja nekog umetka ne bi bio problem da nemamo problem sa preciznim strugarima... Ja muku mucim a znam da je i kod ostalih tako.
Ovaj FX-sov produzetak mi je adut, jer je proveren, testiran i nekako sam siguran.
Ako to nepije vodu onda ce se prionuti na drugi plan da se pravi... Al ebaji ga to je tek prica za sebe.

Na sva moja pitanja (posto vidim da niko ne izlazi sa tacnim podacima oko gramaze,)ovaj lik bi trebao da ima odgovor.Inace lik je poprilicno potkovan sa znanjem u masinstvu i oko vazdusnog oruzja.
Proizvodi i prodaje mnogo nekih after market delova plenume za impacta,pellet probe ,hamere....Kontakt sam prosledio Zexu posto je poprilicno zainteresovan za tu akciju
.

Attachments

• Screenshot_20191122-001555_Facebook-270x480.jpg
    Screenshot_20191122-001555_Facebook-270x480.jpg
    81.5 KB · Views: 1,497

Users who are viewing this thread

Back