Fx Wildcat Mk2 22. hybrid

taj lik odavno to radi i ne pravi samo to ali je užasno skup , ja sam stavljao teži hammer ali ništa se ne dešava , i teži hammer i otežanje u vidu vođice, zato hammer ne bi trebalo da te brine jer ne vjerujem da ćeš dizati pritisak
ne znam kakav je hammer na wc i kakva je vođica jel to slično kao na impaktu, ali ako hoćeš otežanje dovoljno je ako wc ima vođicu da nju napraviš od mesinga ako je kao na impaktu od plastike i imaš dovoljno otežanja da ne praviš hammer

Jeste Zexs je zainteresovan, koliko vidim Sash je zagolican idejom a mislim da ima jos ljudi koje ovo zanima. Dokle cu ja stici to ne znam ali idem sa WC dok nedobijem sta meni odgovara.
Hvala Gorane za ciku koji sve to pravi mada mislim da se to moze zavrsiti kod nas u Srbiji.
Daleko od toga da nemamo dobrih masinaca ali kao sto si rekao oni slabo vremena imaju.
Pogotovo kada se pojavim sa nekom idejom i treba nesto"prckavo" da se uradi.
Ili krene ona prica moja masina ima tolerancije 4 stote ili slicno. Pa onda sve sto mogu gledam da uradim sam koliko mogu.
Ti me znas Gorane da sam strpljiv i uporan pa ce se resiti sve samo polako.

Ova ideja oko modifikacija Wildcata je i potekla od Zexa jos pre par meseci.Nadam se da ce se i on uskoro prikljuciti temi.

Pa modifikacije kao modifikacije su razlicite, da Zexs ima svoju zamisao modifikacije i nadam se da ce izneti svoje misljenje i zamisao.
Poenta je izneti svaciju ideju zato tema i sluzi.
Moja neka ideja se vidi na slikama jer je realizujem i dok je ne zavrim ne znam da li cu tu stati. Moj kalibar je 5.5 i lako je moguce da ja za daljim modifikacijama necu morati.
Na kraju krajeva, za 1 min. U svakom momentu pusku mogu vratiti na fabricko stanje.
Zelje su kod svakog razlicite a tema je otvorena da se pise i prikupe informacije.

Ajde kad sam već prozvan da onda i nešto napišem, tačno je da sam zainteresovan za modifikaciju još od proletos, medjutim imao sam nedoumicu, sve uraditi kao šta sam zamislio a plenum mi ostane mali i nedobijem željene rezultate, onda bi sav moj trud i rad pao u vodu.
Sledeće je bilo kako do dodatnog plenuma, pošto imam amp regulator i nisam voljan da budžim cilindar, medjutim u razgovoru sa kolegom Milanom on mi otvori vidike o produžetku cilindra, medjutim davno sam ja to gledao ali se nisam mogao toga prisetiti. Tako da se i ovaj put zahvaljujem Milanu na pomoći.

Ostalo nam je većini poznato, zapremina većeg plenuma i veći kanali tj. prošireni kanali, šta se tiče hamera, on se čak po meni može raditi zadnji ako idemo na kompletnu modifikaciju. Ko želi da ne radi externi plenum može da krene sa proširivanjem barrel inleta i pellet probe kao stavljanjem težeg hamera pa čak i priširivanje TP, ali sve to jedno drugo povlači, sada ispadne ko je koliko spreman da se pusti u avanturu!

Svi znamo da to radimo na svopstveni rizik!

Drug moj Zexs da nedodje do zabune kada neko drugi cita ti nisi "prozvan" nego je tvoje misljenje zlata vredno kao i iskustvo pa je lopo sto si ga podelio.
Svi znamo sta si ucinio od svoje komete.

Posto smo svi drugari i onda se mogu slobodno i izrazavati.
Vrlo se dobro secam kada smo razgovarali o ovim stvarima i modifikacijama.
Rekao sam da ja za pocetak idem na duzi lajner jer po misljenju drugih bi trebao da dobijem nekih 8-9 m/s a i po nekome mom misljenju. Da ako je ta tvrdnja tacna da bi mogao onda jos da ispoliram hamer. Ako i tu dobijem nesto mogao bi da ili da spustim regulator ili da povecam brzinu.
Zato sam porucio duzi lajner.
E sada uskoro cu znati da li su moje pretpostavke tacne.
Sve ostalo ce ici spontano i po zelji.
Nisam za busenje bloka kod sebe i to sam rekao. Ako budem morao da doradim inlet OK.
A za exsterni plenum pa ono godio bi a i nemora ali to necu znati jos neko vreme.

Pitanje je samo šta ćeš dobiti sa svim tim dodacima i da li će to biti kraj ili češ ići dalje, brže, bolje, jače. Meni je bio cilj da dobijem jos 10ms sa heavy i dobio sam i više od toga, i više od toga mi ne treba. Ako povećaš brzinu dodatno, pitanje je šta još dobijaš time. Za lajner kapiram, želiš da pucaš slagove. Ja sam predstavnik one dosadne škole i pravca u VP poznatijem kao "nedirizam", vrlo dosadan i inertan. Ne diram, ništa jer mislim da je neko ko je pametniji od mene i svakako stručniji sve to sklopio u jedan paket koji jako dobro funkcioniše. Šta ja to znam što oni ne znaju - ništa.
Vi koji pišete na ovu temu i znate puno o samom radu vp i celog sistema ipak nagađate i dosta rizikujete pošto niko od vas nema uslove koje poseduje fabrika koja i konstruiše ove naše igračke. To može biti i vrlo opasno, pošto je ipak visok pritisak u pitanju.
Nekako nisam siguran da su jasni ciljevi i šta se dobija time. Da li će slag na primer sa 300ms biti precizniji nego sa 310ms. To su po meni jako ozbiljna ispitivanja u koji ima pet puta više nepoznatih nego poznatih.
Nemojte nikako ovo da shvatite kao da vas kudim ili bilo šta loše.
Samo iznosim svoje mišljenje, na temu, ali idalje ću rado čitati vaše izveštaje, ideje... i diviti vam se zbog toga.
Želim vam puno uspeha u daljem istraživanje i da stignete tamo gde ste naumili.

Kircan naravno da je svacije misljenje dobro doslo ja barem necu gledati na to zlonamerno ako se neko ne slaze sa time.

Ali ajde da po 3 put kazem da ja nisam hteo slug lajner :D, niti imam u planu u skorije vreme i da probam slag municiju ali nemam nista protiv ko ga koristi.
Meni je greskom stigao SLUG A umesto STX A lajnera.
Kao sto sam i napisao sta je tu je videcemo kako grupise dijabole.
Brzina mi sasvim odgovara za JSB 18.3 gr da je 270 m/s ali sam ogranicen onda samo do te tezine a voleo bi da probam i neke druge dijabole.
Meni godi i znaci ako mogu sa vec dosta manjim cilindrom da dobijem jos koji hitac vise.
Sve u svemu bice ti jasnije kako se prica bude odvijala pa ces videti o cemu se radi.
Tako da ne zameram tebi niti bilo kome na misljenju.

razlika od 600 do 700 mm je 5ms u korist 700mm probali ja i pani kod mene u hali
ovdje nije u pitanju samo brzina, ovdje je u pitanju snaga u džulima kad se modifikuje i korišćenje težih dijabola
samim poliranjem opruge i hamera i svega ostalog ne dobijaš na brzini dobijaš na manjoj razlici u izlaznoj brzini-radili kod mene to ja i voja
inlet i pellet svakako proširiti na svakoj pušci pa i na wc
ništa da ne radiš osim plenum da se doda učinio si mnogo--probali kod mene ja i pani na fabričkoj pušci samo dodali plenum i porasla snaga mnogo
jeste da je impakt rođen za milion modifikacija ali vjerujem da i sve ali baš sve mogu i tvrdo sam u to ubijeđen----e sad rizik kuću gradi.......
ja bih zaista volio da svi vlasnici fx pušaka imaju i jake i precizne puške i biće nas onda više da se oprobamo i biće puno više mišljenja nego do sada , jer zaista ogromna ogromna ogromna je razlika sa 50 ili 100 džula pucati a znate na šta mislim,
ja sam godinama pucao sa 25 grejna, kad sam prešao na 34 grejna otvorili su se mnogi vidici pa i pucanje na 300metara kao od šale ...............................

Ja sam na mom wc samo povecao plenum mislim da je za 3 ili 3.5mm) i stavio humu na 145b sad tera heavy mk1 na 270ms.
Imam oko 20 pucanja i to je to nije mi padalo na pamet da budzim duzi cilindar 😂

Michael ne znam kako je to namesteno na cilindru kod tebe ali kod mene je tesko nesto pomeriti jer imam breed hole ili kako se vec zove rupica gde je regulator. Elem super ako si ti to tako resio i mogao. Ali kao sto si rekao tebi je reg. na 145b i imas 20 hitaca.
Neko mozda hoce da ima tu brzinu a da mu je reg. na 100b a posle je jasno da se broj hitaca povecava...
Sve je stvar ko sta zeli.

Pa imam i ja tu rupicu u cilindru, jednostavno sam izmerion onaj aluminiumski prsten koliko bi mogao da se poveca a da oring na regulatoru ne predje preko te rupice i toliko sam napravio na strugu (3.5mm duzi). 20 hitaca je malo slazem se, al ja wc vise ne koristim nego sam ga prepustio tati, on je zadovoljan i ne mrzi ga da puni wc non stop, a najbitnije od svega jeste da je laserski precizan sa mk1 iako ima neki smrt optiku od 100e koncanica debela kao palac on pogadja glinene golubove na 120m lagano 😂
Covek se zaljubio u pusku neverovatno. Srecno da tvojim planom ako sve ispadne dobro kao sto zamisljas mozda i ja mog prepravim za 20 dijabola plus😂

Izvini na mom neznanju tj. Ima dosta vremena kada sam dirao regulator pa se ne secam svih detalja niti sam uzimao mere i zapisivao.
To sto se tice dodatnog plenuma ce verovatno kolega Zexs pre uraditi a ja sam naveo samo kao predlog tj. nemam bas puno slobodnog vremena za sve a ovo mi je samo hobi.
Hvala tebi sto si podelio informacije

Milan said:
Drug moj Zexs da nedodje do zabune kada neko drugi cita ti nisi "prozvan" nego je tvoje misljenje zlata vredno kao i iskustvo pa je lopo sto si ga podelio.
Opušteno Milane!

kircan said:
Nekako nisam siguran da su jasni ciljevi i šta se dobija time.

Kolega Kircane, ciljevi su više nego jasni, jer da nema cilja onda nema ni rada, kod mene je jasan cilj, dijabola 2.2grama, slug te gramaže ili veće, da imaju brzinu 270ms ali ne na pritisku od 145 bara nego na dosta manjem pritisku, bio bi zadovoljan kada bi dobio recimo na 120bara. Ja lično ovog puta ne tražim velike brzine ali ako sve bude odradjeno kako treba biće i ta brzina preko 300ms.

Michael said:
20 hitaca je malo slazem se,
Michael, ne znam koji wc imaš? Da li je MKI ili MKII i koje ti je zapremine cilindar, ali ja sam letos tukao dijabole 2.2grama i ladno sam imao 35 pucanja na pritisku regulatora od 145 bara.

Mk2 imam ali nije sa amp regulatorom nego je bio sa nekom srednjom verzijom pa sam ubacio humu, ne znam kolika mu je zapremina cilindra u pitanju je long verzija, ima oko 20 korisnih pucanja sa 2.2 dijabolama

Danas dok sam sa Milanom razgovarao pala mi je na pamet ideja sa externim plenumom komplet iz jednog dela bez cepa i da se doda manometar za momentalno ocitavanje seta regulatora.Uprostenu ideju cu vam predstaviti na video klipu.Ovo bi bio vrhunski externi plenum za Wildcat.
https://youtu.be/F1iFI5BDPvk

Ovo je Gorane po meni najbolja ideja do sada. Svaka cast.
Jedino videti dimenzije tj. duzinu plenuma.
Koji je materijal najpogodniji i najbezbedniji za izradu i koja debljina zida.
Ali ideja je savrsena da sve bude funkcionalno i estecki uskladjeno.

Users who are viewing this thread

Back