Fx Wildcat Mk2 22. hybrid

Hahahaha... Hvala tebi na dobroj ideji, ima se materijala za razmisljanje.
Ako neko ima jos neku ideju neka podeli sa nama.

Evo jos jedne :lol: Zamisli da stavis jos jedan reg. u plenum.Jeste da smanjis zapreminu plenuma ,ali zato pritisak se ispeglas do savrsenstva.

Goran said:
Danas dok sam sa Milanom razgovarao pala mi je na pamet ideja sa externim plenumom komplet iz jednog dela bez cepa i da se doda manometar za momentalno ocitavanje seta regulatora.Uprostenu ideju cu vam predstaviti na video klipu.Ovo bi bio vrhunski externi plenum za Wildcat.
https://youtu.be/F1iFI5BDPvk
Ovo je, rekao bih stvarno odlična ideja!
Bravo👏

Goran said:
Danas dok sam sa Milanom razgovarao pala mi je na pamet ideja sa externim plenumom komplet iz jednog dela bez cepa i da se doda manometar za momentalno ocitavanje seta regulatora.Uprostenu ideju cu vam predstaviti na video klipu.Ovo bi bio vrhunski externi plenum za Wildcat.
https://youtu.be/F1iFI5BDPvk

Ala ti to lako crtaš Gorane, samo treba sve to upasati! Lepo nacrtano nema šta, da li imamo tako mali manometar? Sada kada sam gledao pušku bilo bi lepo da se nalazi sa leve strane, tu ne smeta ama baš ničemu a ako treba može se obraditi sintetika ili drvo već ko šta ima.

Sledeći korak, koji materijal koristiti? Nema nam nego u potragu, takodje ostaje mi da vidimo kolika je zapremina na dužni 1cm??

Po meni prohrom bi bio materijal za to.Ne bih experimentisao sa aluminijumskim legurama sa naseg trzista.Previse mi je to opasno.Precnik cilindra 34mm.Isao bih na 5mm zid od prohroma.Naravno to bih testirao pod pritiskom.Zacepio bih krajeve i merio da li se produzetak pod pritiskom naduvava,mada mislim da ne bi trebalo.Ipak je tu oko 120bara,nije 200bara.Ako pogledas bocu za vazduh koju punis do 300bara,mislim da na njoj pise i debljina zida.Naravno pricamo o celicnoj boci.Mislim da je oko 5 mm.Baci pogled.

Naravno ostre uglove tj. coskove :D bih izbegao.Mislim na one u rupi od redukcije.Sve posude pod visokim pritiskom su uglavnom pod nekim radijusom.Bar ove sa kojim sam se ja susretao.

Posto cu praviti novi produzetak za sleev cevi od 110mm, 115mm ostaje mi visak produzetka od 100mm.Zelim da ga poklonim ako nekome treba i ako neko planira slican poduhvat.
Zainteresovani neka se jave i ja ga saljem.

Attachments

• PhotoPictureResizer_191124_215932198-2232x2976.jpg
    PhotoPictureResizer_191124_215932198-2232x2976.jpg
    538.7 KB · Views: 1,940
Bravo kolega , lep gest!
Ja planiram to kao što rekoh , ali ne u skorije vreme. Kada se stvore uslovi i ako se ukaže potreba , bio bih slobodan da te kontaktiram za dimenzije i neke smernice.
Takodje sam mišljenja da bi bilo lepo da dobije neki mladi kolega, početnik-entuzijasta.
Još jednom, svaka čast👏

Zexe za manometar napravi nastavak za manometar kao sto Huma ima i resio si problem.Mislim da to ne bi mnogo virilo napolje.

Manometar na bloku nije ništa novo .
Meni se laminat još uvek ne seče zarad toga, ali kome ne smeta da seče kundak i to što manometar štrči van njega, lako je izvodljivo i ne izgleda loše.
1553887799_10928550445c9e7237077f28.32869524_3990.jpeg

Pričao sam danas sa Huubom. Huma pravi velike plenume za Streamline i WC. Nisu još u prodaji ali će biti za koji dan.

wooyadeen said:
Pričao sam danas sa Huubom. Huma pravi velike plenume za Streamline i WC. Nisu još u prodaji ali će biti za koji dan.

Hvala ti Vojo sto si raspitao i na informaciji 👍

sash said:
Bravo kolega , lep gest!
Ja planiram to kao što rekoh , ali ne u skorije vreme. Kada se stvore uslovi i ako se ukaže potreba , bio bih slobodan da te kontaktiram za dimenzije i neke smernice.
Takodje sam mišljenja da bi bilo lepo da dobije neki mladi kolega, početnik-entuzijasta.
Još jednom, svaka čast👏

Kolega Sash, kada sam pricao sa Sandrom o toj ideji on je covek preuzeo na sebe nabavku besavne cevi i on je to sve platio i nije hteo dinara da uzme. Isto tako je zbog mojih obaveza on otisao kod strugara da se napravi par komada produzetaka i doneo mi jedan, isto dinara nije hteo da uzme. Ja sam samo brunirao produzetak.
Tako da nema smisla da onda trazim novac za tako nesto, posto je meni ucinjeno zelim da i ja ucinim nekome.
Tebi Sash i bilo kome drugom ako nesto zatreba vi pitajte tu sam na raspolaganju, ako ja ne znam nacemo ko zna ;)

Users who are viewing this thread

Back