FX Wildcat MK3 Compact BT 5.5

VladanLukovic

New member
Pozdrav svima,
Mislim da nije pominjan ovaj model do sada, pa da zapocnem/otvorim temu.
(ako gresim, moderatori molim vas ispravite me)

20230201_114925.jpg
20230201_115055.jpg

Bila je velika dilema izmedju puske iz naslova i Mavericka (600mm). Tehnicki su jako slicne i mislim da je Mav malo bolja puska generalno, ali trazio sam kompaktnost.
Zapravo, otisao sam sa idejom da pazarim Maverick-a (i da ih uzivo vidim, osetim u ruci), ali me je na kraju (dva sata kasnije (hvala puno ljudima na strpljenju :lol: )) ipak "kupio" Wildcat svojom ergonomijom i kompaktnoscu. Jednostavno mi je savrseno legla. (btw, imam skromnog iskustva sa oruzjem, ali ovo mi je prva PCP puska)

Kroz cev je do sada proslo svega 150-200 dijabola i rano je jos za neke ozbiljne utiske, ali prvi su fantasticni.
Morao sam da "utegnem" okidac po svojim zeljama; nisu mi odgovarala fabricka podesavanja. Cini mi se da oni to rade onako genericki, po principu "stavi sve na sredinu". Podigao prvi reg na 155 bara, drugi na 122, i za nijansu podigao (pre)tenziju opruge cekica. Isprobana na 26-27m. Nisam jos imao prilike za vece daljine, ali na ovoj mogu da se kastriraju komarci :D

Sa ovim podesavanjima (i daljini) joj savrseno leze: (po osecaju, nisam merio brzinu posto nemam hroni)
JSB Hades 1.03|15.89; H&N Baracuda Hunter 1.18|18.21; JSB Jumbo Monster 1.645|25.39 (redesigned);
JSB Jumbo Beast 2.2|33.956 ... sve ovo naravno mora da isprati power tockic pozadi, u skladu sa tezinom zrna.
(dobio sam ZAN slug od oko 23gr (hvala ljubaznim ljudima iz Panim-a), to cu probati na nekim vecim daljinama)

Nije joj legao:
H&N Terminator 1.06|16.36 (ne znam zasto, probacu nekom prilikom ponovo);
RWS Superpoint Extra 0.94|14.5
i jos nekoliko marki ostalih losijih domace i strane proizvodnje koje sam imao pri ruci.

Pozz

Cestitke na prinovi......Nadam se da ce ispuniti sva tvoja ocekivanja.
Ja sam ti brzinski preneo moje utiske ispred Panima tako da msm da je izbor pravi👍

Hvala Knez, Joco, Jevtara,
Utisci i iskustva pogotovo su neprocenjiva informacija.
A ovaj forum postaje riznica toga, kao i ljudi na njemu naravno.

Videh da pise kako ne treba plinkati kada pritisak boce padne ispod zadatog na regulatoru (sto je sasvim i logicno, naravno).
Pitam se da li to vazi za prvi reg., ili moze da se tera do pritiska na drugom (nizeg pritiska)? Tj. da li prvom regulatoru, koji je na npr 150bara, nesto steti ako se puca sve dok pritisak boce ne sidje na 120bara, koliko je na drugom podeseno?
Hvala unapred na strucnom odgovoru 🙂

Kad pritisak padne ispod 150 bara regulator pušta iliti nema šta da reguliše tako da nemaš brige, samo plinkaj ;)

Ceneim da mi je ovo sledeca puska, presao bih sa crown mk1 500mm 5.5 na ovo, nekako je slatko malo i za stojeci stav cenim vrlo ergonomicno, jer slabo vise da gadjam sedeci a i tada nije bilo preko 70ak m. isto mi je dilama oko maverika ali cenim da se to prelomi kad uzmes pusku u ruke. E sad koliko mi se svidja kompaktnost toliko mi je super i autonomija snajper varijante istih pusaka...
Meni kad se bas puca a na 15 ak metara je spustim ga i na 50 bara dok je reg na 120 i nista ne fali :)

Samo da dodam da se i ja dvoumim izmedju ove dve puske. Jedna je sigurno sledeca. Mada za sada je Mav u blagoj prednosti. Cekamo detalje i utiske :)

-Meni se cini da si dosta toga propustio da ovde navedes. Dobro, kad se radi o balistickim detaljima, izvinjava te neposedovanje hronografa, ali mogao si da prilozis fotke pogodjenih meta na tih 30ak metara gde si, navodno, postizao preciznost dovoljnu za strojenje komaraca. Mogao si da testiras i probojnost (narocito onih "siljatih" modela).
-Sto se tice preciznosti na vecim razdaljinama, vise se osloni na teze modele sa zaobljenom glavom (JSB Monster i Beast) ili "flat" glavom - takvi ce ti sigurno davati bolje rezultate od onih ("lovackih"/"probojnih") modela za koje si ustanovio da pusci nisu "legli" (a koji spadaju u lagane i "brze").
Samo napred, polako i strpljivo...

Users who are viewing this thread

Back